Bagaimana untuk melindungi diri sendiri daripada mencari kudis dari katil Hotel

Bagaimana untuk melindungi diri sendiri daripada mencari kudis dari katil Hotel

Dengan cepat seperti kutu daun, hama ini infest dalam kulit, badan menyampaikan tindak balas Alergi kepada telur dan najis yang dirembeskan oleh kutu daun, hama ini. Hasilnya, pesakit akan sering memerhati lebam di permukaan kulit. Bersama-sama dengan, pesakit juga berpotensi boleh perasan kewujudan skala dan mengalami kegatalan melampau.

Secara umumnya, semua ubat-ubatan preskripsi untuk kudis melaksanakan ke arah mengurangkan kutu daun, hama ini. Justeru itu, bahkan hanya selepas kutu hama yang dibunuh, badan-badan dan najis mereka terus Menyimpan di dalam kulit untuk minggu yang banyak. Kebanyakan lelaki dan wanita soalan apa datang kira-kira untuk najis selepas kutu hama yang dibunuh. Oleh yang demikian, anda perlu meneruskan beberapa penyelesaian walaupun berikutan kutu hama yang akan benar-benar dihapuskan. Gosok permukaan selama sepuluh minit dan membenarkan penginapan Basahkan pada kulit untuk beberapa waktu. Bagi keputusan akhir yang lebih cepat, ia akan menjadi terhebat untuk melakukan scrubbings yang dahulu katil serta tidak lama apabila anda bangun. Selepas mandi, anda perlu melindungi kulit anda dengan eucalyptus, lavender, losyen pokok pudina atau teh, supaya najis tidak akan merebak kepada unsur-unsur lain dalam badan.

Kudis juga dirujuk sebagai ‘kurap sarcoptic’ dan merupakan satu penyakit kulit yang berjangkit, amnya di gambarkan oleh melampau gatal-gatal. Sebagai satu perkara yang realiti, mite feminin merebak serangan orang dan mereka yang termasyhur akan jauh lebih kecil berbanding versi lelaki. Berbeza dengan lain-lain popular serangga, parasit ini akan microscopic dalam alam semula jadi dan mempunyai lapan kaki.

Kudis tajuk berasal daripada istilah Latin yang dikenali sebagai ‘scabere’. Seluruh peringkat serangan yang aktif, kutu daun, hama yang akan tebuk dan liang dalam hanya kulit. Sebagai hasilnya, anda akan sering mengiktiraf kewujudan sarang yang cetek di laman web jangkitan. Kulit akan jalan dengan ruam, lebam berwarna merah, setanding dengan jerawat.

Ia telah disahkan bahawa seolah-olah gejala kudis di 2-8 minggu selepas serangan. Lebam merah sering sedia ada di kawasan bertutup yang lebih rendah daripada tubuh manusia. Hanya 10-15 kutu hama di bawah kulit itu boleh membawa beratus-ratus lebam dan ruam pada kulit. Manakala perjalanan di dalam kulit, kutu daun, hama yang akan meninggalkan trek berbentuk S atau terowong berbentuk rawak. Di bawah mikroskop, kutu daun, hama yang kelihatan seperti jerawat dengan tempat darkish di pusat. Tungau wanita adalah kira-kira .three-.4mm dalam dimensi. Melalui kursus penyembuhan tindakan, dengan ruam, lebam merah dan gatal-gatal akan secara berperingkat mengurangkan turun. Juga, untuk tempoh re-infestation amalan, lebam dan ruam tersebut tidak ketara mencukupi dan mendorong banyak ketidakselesaan. Disebabkan oleh fakta yang tanda-tanda ini boleh mengambil tempat dengan apa-apa penyakit kulit, kudis sering misdiagnosed. Oleh itu, adalah agak penting untuk membatalkan lapisan kulit anda dan amati di bawah mikroskop yang.

Kudis itu dicetuskan oleh jenis spesis parasit tungau (Sesetengah spesies kutu hama boleh infest kedua-dua manusia dan haiwan, manakala sesetengah yang lain infest semata-mata manusia atau haiwan) yang infest kulit, membawa kepada radang, ruam, gatal dan kerengsaan. Kudis mempunyai watak berjangkit yang ketara, seperti kutu hama parasit yang kecil boleh dapat dengan mudah mengecut serta-merta mendapat touch dengan (kedatangan ke dalam bercakap dengan individu-individu yang tercemar atau binatang) atau tidak langsung mendapat sentuhan (perlindungan untuk objek yang tercemar).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *