Bagaimana untuk melawan kulat resdung

Bagaimana untuk melawan kulat resdung

Anda mungkin tidak tahu ini tetapi penyakit resdung yang anda mempunyai yang panjang boleh disebabkan oleh kulat. Apa kata mereka? Ya, anda membaca ia jelas. Resdung kulat berlaku apabila sinus radang atau dijangkiti oleh kulat seperti spora acuan. Sekarang, anda mungkin bertanya, bagaimana di bumi kulat dapat di dalam hidung?

Ia adalah di mana-mana
Kulat ini wujud di mana-mana. Dalam persekitaran di dalam tumbuh-tumbuhan, di air – dan tubuh manusia adalah tidak terkecuali. Kulat yang paling biasa adalah yis dan acuan. Tetapi tidak semua kulat yang berbahaya. Sudah tentu, kita tahu bahawa yis membantu doh meningkat, dan acuan cheese lebih mahal! Belum lagi interior cendawan kegemaran anda. Tapi cukup bahan sedap. Sekarang mari kita kembali kepada isu yang lebih serius iaitu resdung kulat.

Kulat di dalam hidung… Bagaimana di dunia?
Jangkitan kulat yang paling biasa dalam manusia boleh didapati dalam kulit, menyebabkan gatal-gatal dan bengkak. Tetapi hidung juga yang ideal pembiakan kulat, kerana mereka berkembang di tempat-tempat yang gelap dan lembap. Apabila kulat digembar kawasan sinus, mereka boleh berkembang dan menjangkiti hidung. Apabila berlaku resdung kulat, jangkitan kulat menyebabkan tersumbat sinus, kemusnahan tulang, atau bengkak tisu muka sekitar rantau sinus. Polyps hidung juga boleh menemani keadaan ini.

Apa yang boleh anda lakukan?
Jika anda merasa bahawa anda resdung berulang dan ubat-ubatan anda gagal memberikan keputusan positif, rujuk kepada doktor anda segera. Sedar bahawa gejala-gejala resdung kulat yang menyerupai bakteria resdung. Ini mungkin termasuk kesesakan, muka kesakitan dan tekanan, sakit kepala, demam, keletihan dan pos hingus meleleh. Doktor anda boleh memerintahkan ujian untuk memberi diagnosis yang tepat dan memberitahu anda sama ada unsur-unsur kulat benar-benar menyerang sinus anda. Jika resdung kulat adalah positif, dia mungkin mengesyorkan pembedahan (jika pertumbuhan kulat menyekat sinus anda); atau mungkin menetapkan topikal steroid, antibiotik, anti-fungals dan antara ubat-ubatan.

Melawan kulat resdung
Mengelakkan alergen seperti spora acuan. Menghapuskan mereka dari kawasan ruang tamu anda. Bersihkan persekitaran anda. Resdung kulat yang kronik adalah sangat mengganggu dan mengurangkan kualiti kehidupan seharian anda. Jika anda mampu, melabur di dalam menafikan perlu Cucian udara rumah anda atau pembersih udara ke penapis acuan, cendawan dan kulat bawaan udara.

Cara baru untuk menyimpan resdung kulat kaki
Pesakit-pesakit resdung kulat yang kronik telah mendapat manfaat daripada terapi resdung baru yang dipanggil nebulized sinus rawatan. Orang yang telah menderita selama berada lega penyakit selepas menggunakan rawatan resdung nebulized. Kaedah rawatan doktor yang ditetapkan dan dibuat dengan bantuan farmasi mengkompaun sinus. Atas arahan doktor, farmasi mengkompaun sinus akan menyediakan ubat-ubatan tertentu yang (antikulat, anti-radang atau antibiotik) untuk anda. Dengan penggunaan alat aerosol, yang datang dalam bentuk Nebuliser yang padat, ubat cecair dilepaskan ke dalam kabus disedut melalui hidung ke dalam kawasan sinus. Zarah-zarah kecil kabus cepat mencari pertumbuhan kulat dan terus membunuh jangkitan. Masa rawatan adalah dari 3 hingga 5 minit dan boleh dilakukan di mana-mana mengikut keselesaan anda. Rawatan jenis ini adalah topik dalam alam semula jadi yang yang sangat sedikit, atau sama sekali, tidak diserap dalam aliran darah.

Pastikan anda bebas dari kulat tidak diingini sinus! Melawan kulat resdung cara yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *