Bagaimana untuk melawan kemurungan dengan Vitamin B-kompleks

Bagaimana untuk melawan kemurungan dengan Vitamin B-kompleks

Apakah hubung kait antara vitamin dan kemurungan? Ia telah ditemui oleh penyelidikan yang pelbagai kekurangan vitamin B tertentu boleh membawa kepada gejala-gejala kemurungan.

Tanda-tanda pertama kekurangan jumlah Vitamin B kompleks akan perubahan mood, insomnia, perubahan selera makan, keinginan yang bagi gula dan untuk metabolisme dadah terjejas. Kumpulan B vitamin tambahan memainkan peranan dalam mengurangkan kemurungan dan mengurangkan kebimbangan dan keresahan yang mungkin selain daripada kemelesetan.

B1 yang diperlukan oleh badan kita untuk rangsangan saraf dan metabolisma karbohidrat untuk tenaga otak bersama-sama dengan tenaga badan. Kekurangan vitamin ini mungkin termasuk gangguan mood, keresahan, insomnia, kegelisahan, dan/atau beroleh malam. Otak menggunakan B1 atau tiamina untuk menukarkan gula darah kepada bahan api. Jika B1 ringkasnya bekalan, otak anda akan habis dengan cepat membawa kepada keletihan, kebimbangan, kemurungan, keresahan dan fikiran untuk membunuh diri mungkin tenaga.

Kekurangan B2 boleh menghasilkan perubahan personaliti yang buruk, termasuk perubahan personaliti agresif.

Kekurangan B3 boleh dikaitkan dengan kemurungan, keresahan dan lain-lain gangguan mental. Dengan kekurangan kecil daripada B3 anda mungkin mempunyai ragam yang murung dan kebimbangan tetapi kekurangan utama B3 anda mungkin mempunyai dementia dan psychosis.

B5 yang diperlukan dalam pembentukan acetylcholine neurotransmitter, yang ada kaitan dengan beberapa bentuk kemurungan. Kekurangan vitamin ini juga boleh menyebabkan kemurungan, keletihan dan alahan. B5 diperlukan oleh badan kita untuk penyerapan asid amino dan acetylcholine yang diperlukan untuk menggabungkan bersama-sama untuk mengelakkan kemurungan.
Serotonin, melatonin dan dopamine semua diperlukan untuk neurotransmitters pada otak kita. 3-Menjaga kita rasa baik. Yang lebih kami ada lebih baik kita rasa.

B6 diperlukan oleh badan kita untuk membantu dalam mengawal mood kami gangguan dan adalah implicated semua vitamin B dalam punca dan rawatan kemurungan. B6 diperlukan untuk mengeluarkan neurotransmitters ini penting dalam otak kita.

B12 boleh menyebabkan perubahan mental yang menyebabkan kesukaran dalam menumpukan perhatian atau mengingati, keletihan mental dan mood yang rendah. Atau sepanjang jalan untuk kemurungan yang teruk dan pergolakan sengit. Masalah paling serius kekurangan B12 boleh membawa kepada masalah pengangkutan oksigen yang dikenali sebagai pernicious anemia. Ini boleh membawa kepada perubahan mood paranoia, cepat marah, hallucinations, kekeliruan, dementia, pening, berdebar-debar jantung, kelemahan, kekurangan nafas dan sensasi cucukan yang mana di dalam extremities. Kekurangan vitamin ini adalah lebih kritikal apabila kita semakin tua.

B Vitamin boleh dimusnahkan dengan makan perkara-perkara seperti gula pasir, Nikotin, kafein dan alkohol. Jika anda terus inges item ini maka anda perlu mengambil Vitamin B-kompleks makanan tambahan setiap hari.

Dos harian yang disyorkan vitamin B-kompleks adalah di antara 50-100mg. Dos ini adalah lebih tinggi daripada apa yang anda Cari dalam kebanyakan Multivitamin. Jadi mengambil suplemen B-Complex yang disyorkan untuk keperluan harian anda. Dos besar vitamin b boleh menukar air kencing anda terang kuning, ini adalah normal. Vitamin B perlu diambil di kompleks tambahan dan bukannya untuk individu kerana mereka bekerja bersama-sama. Juga mereka harus diambil dengan makanan untuk memastikan bahawa mereka dengan betul akan dipecahkan dan diserap oleh enzim penghadaman. Vitamin B perlu diambil awal dalam sehari kerana mereka boleh menyebabkan insomnia jika diambil pada waktu malam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *