Bagaimana untuk melawan kebimbangan dan kerosakan saraf

Bagaimana untuk melawan kebimbangan dan kerosakan saraf

Bagaimana Adakah kebimbangan dan kerosakan saraf ikat? Kebimbangan jangka adalah satu istilah payung yang merangkumi kecelaruan panik, gangguan kompulsif kejengkelan pos tekanan trauma gangguan kecelaruan keresahan sosial, fobia, dan kecelaruan keresahan. Kerosakan saraf istilah tidak lagi digunakan oleh profesion perubatan. Ia kini dirujuk sebagai kemurungan situasional atau kecelaruan keresahan.
Semasa gangguan kemurungan dan kebimbangan yang klinikal boleh dicetuskan oleh sesuatu yang berlaku dalam hidup anda, menyebabkan mereka boleh sering dikaitkan dengan sesuatu biologi, genetik, neurologi, atau yang berlaku di zaman kanak-kanak anda. Sebaliknya, kerosakan saraf yang boleh menggambarkan secara tiba-tiba bermulanya penyakit mental, atau ia mungkin cara anda untuk memproses sesuatu yang berlaku dalam hidup anda. Kerosakan saraf jangka conjures sehingga imej yang dahsyat dan menakutkan. Tetapi walaupun ia adalah upsetting, ia adalah penting untuk diingat bahawa gangguan kebimbangan ini adalah cara badan anda hanya berkata “Hey, anda tidak mempedulikan beberapa perasaan di sini yang perlu diuruskan.” Panicking dalam menghadapi kebimbangan dan kerosakan saraf hanya membuat perkara-perkara yang lebih teruk.
Satu kekunci untuk mendapatkan melalui satu saraf (atau menghalang satu) adalah untuk berhenti melawan ia. Jika anda sudah mula merasa bahawa segala-galanya hanya semakin menjadi terlalu banyak, hanya cuba mengenal pasti beberapa kawasan dalam hidup anda di mana anda boleh mengurangkan beberapa tekanan anda dan punca-punca kebimbangan. Tindak balas biasa apabila anda berasa seperti anda kehilangan kawalan adalah untuk mendapatkan kembali semula. Tetapi mendapat kembali dengan mengabaikan apa yang anda rasa tidak cara untuk pergi tentang itu. Bagi pecahan saraf, mengambil kembali kuasa bermaksud secara aktif mencari rehat dan ketenangan. Jika anda cuba untuk tolak hanya melalui dan memaksa diri anda untuk terus melampaui apa anda secara mental atau fizikal boleh, anda sebenarnya memberi kebimbangan anda lebih kuasa. Jika anda boleh membiarkan diri sedikit kesabaran dan ruang untuk benar-benar merasakan apa yang anda perlu untuk merasa, anda ditolak sebab minda dan badan yang membawa anda ke titik untuk kerosakan saraf di tempat pertama.
Mendapatkan bantuan. Ramai orang melihat mendapatkan bantuan sebagai tanda bahawa mereka telah kehilangan pertempuran dengan kebimbangan dan kerosakan saraf. Ianya benar-benar bertentangan dengan. Hakikat bahawa anda sedang mencari bantuan bermaksud bahawa anda mengambil langkah yang dapat menjaga diri sendiri dan lain-lain jika perlu. Lihatlah cara ini: Jika anda dari segi fizikal sakit sehari dan pendarahan penuh dengan kehalusan, anda akan berlari terus ke bilik kecemasan. Ia adalah sama dengan apa-apa kebimbangan yang anda akan melalui. Bantuan profesional dan terapi tidak perlu komitmen sepanjang hayat. Sebaik sahaja anda telah bekerja menyebabkan kesakitan dan penderitaan dan mempunyai alat untuk menghalangnya dari berlaku lagi, anda tidak lagi memerlukan bantuan profesional. Tetapi jika anda mengelakkan mencari mereka di tempat pertama, kebimbangan dan kerosakan saraf boleh telah menyebabkan kerosakan yang kekal.
Maklumat ini harus tidak digunakan atau ditafsirkan sebagai nasihat perubatan, ataupun ia tidak menggantikan apa-apa nasihat perubatan yang diberikan oleh profesional kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *