Bagaimana untuk melangkau kitaran haid dengan pil kawalan kelahiran?

Bagaimana untuk melangkau kitaran haid dengan pil kawalan kelahiran?

Pil kawalan kelahiran yang terbukti berkesan dalam melambatkan kitaran haid bulanan. Wanita telah berada dalam hubungan cinta-benci dengan kitaran haid bulanan mereka. Kajian telah menunjukkan bahawa jika pilihan tempoh diberi, majoriti akan memilih untuk kitaran haid yang lewat. Walaupun, untuk memastikan mereka feminism yang agak aktif, mereka lebih suka untuk mempunyai tempoh bulanan.

Mengapa wanita mahu melangkau tempoh bulanan?

Sebab-sebab paling

-Kini gaya hidup telah dipaksa wanita untuk melangkau tempoh mereka atau melanjutkan tempoh mereka jadi gaya hidup peribadi dan profesional tidak mendapatkan terganggu.

-Sesetengah wanita mungkin mahu melangkau atas sebab-sebab perubatan.

-Kebanyakan mereka mengalami tempoh seperti masa yang sukar kerana mereka mengalami Setings kekejangan, sakit kepala, kesakitan dan pendarahan yang berat. Syarat-syarat ini menjadikan mereka sangat kecewa.

Bagaimana anda boleh melangkau tempoh dengan bantuan pil kawalan kelahiran?

Jika anda mengambil langkah-langkah berikut, anda akan mampu untuk melangkau atau melambatkan tempoh dengan mengambil pil kawalan kelahiran seperti yang diarahkan oleh doktor atau pakar kesihatan anda.

-Anda perlu menentukan mana bulan yang anda hendak melangkau. Adakah anda mahu melangkau hanya satu bulan, dua atau tiga bulan atau ingin kekal tanpa tempoh untuk sepanjang tahun.

-Jika anda ingin kekal tidak hadir untuk satu bulan, mengambil pil kawalan kelahiran kitaran 21 atau 28. Paling biasa digunakan 21 atau 28 hari pil adalah Yasmin & Yaz.

Sila ingat bahawa pil 21 hari kitaran mempunyai pil hanya aktif manakala 28 hari pil mempunyai 21 hari aktif dan 7 hari meletakkan pil (tidak aktif). Jika anda 21 hari kitaran, sebaik sahaja anda selesai pek, memulakan pek segar dari 22 hari dan melengkapkan pakej kedua. Jika anda berhenti mengambil pil antara ini kedua 21 hari kitaran tempoh atau setelah tamat 21 hari, anda perlu mendapatkan tempoh anda kembali.

Begitu juga, dalam pil kitaran 28 hari, terus mengambil pil yang aktif sehingga 21 hari dan kemudian mula pek baru aktif pil. Tidak mengambil 7 hari plasebo atau pil tidak aktif selepas 21 hari. Sebaik sahaja anda berhenti mengambil pil yang aktif sama ada siap atau tanpa siap 21 hari, tempoh anda akan diteruskan dalam sehari atau dua.

Walau bagaimanapun, dalam mana-mana, jika tempoh anda tidak menyambung dalam tempoh beberapa hari (maksimum seminggu) sekali anda berhenti mengambil pil, anda harus berunding dengan doktor atau pakar kesihatan anda. Anda mesti mengandung.

-Jika anda ingin memanjangkan kitaran haid bagi sembilan puluh hari atau tiga bulan, anda boleh memilih pil kawalan kelahiran seperti Seasonale atau Seasonique. Kedua-dua pil yang popular untuk melanjutkan tempoh serta 99% dijamin dalam melindungi dari kehamilan yang tidak diingini.

-Jika, Walau bagaimanapun, anda bercadang untuk kekal tanpa tempoh bagi keseluruhan tahun, Lybrel adalah disyorkan. Ini adalah hanya diluluskan oleh FDA kelahiran kawalan pil, yang boleh diambil 365 hari setahun. Ia benar-benar berhenti tempoh bagi keseluruhan tahun!

Tips:

1. Apabila anda merancang untuk melangkau kitaran haid bulan, sila pastikan bahawa anda mempunyai bahagian belakang baru pek pil. Anda tidak harus ketinggalan hari atau kalau period balik

2. Sila ingat hari-hari yang anda memulakan pil dan tidak pernah terlepas dalam dos yang ditetapkan. Hilang keseimbangan di antara mana-mana boleh melindungi anda dari kehamilan yang tidak diingini.

3. Sesetengah wanita akan bimbang tentang ponteng tempoh. Mereka yang enggan untuk mengambil pil kawalan kelahiran untuk sebab ini. Ia telah terbukti bahawa ponteng tempoh melalui pil adalah selamat. Anda akan berada dalam kawalan keseluruhan badan anda. Anda boleh menyambung kitaran haid dan apabila hendak.

4. Jika anda sentiasa mengambil pil kawalan kelahiran terhadap insurans dari farmasi tertentu maka ia boleh boleh didapati bahawa farmasi tidak mungkin membolehkan anda untuk mengambil ubat secara berterusan tanpa mengambil plasebo atau pil yang aktif. Jika itu berlaku, sila semak dengan farmasi anda jika mereka boleh membenarkan anda untuk membeli pil yang Diinsuranskan untuk mengambil secara berterusan yang ponteng plasebo atau pil yang aktif.

Artikel di atas adalah untuk maklumat am mengenai langkah-langkah kawalan kelahiran yang anda boleh ambil semasa dalam perjalanan dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat perubatan. Jika demikian, sila rujuk pembekal penjagaan kesihatan atau doktor anda untuk tujuan rawatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *