Bagaimana untuk melakukan perbandingan betul insurans kesihatan

Bagaimana untuk melakukan perbandingan betul insurans kesihatan

Apa betul-betul perlu anda mencari apabila membandingkan rancangan insurans kesihatan? Sudah tentu anda akan mahu untuk ambil perhatian tentang berapa banyak premium akan kos anda. Biasanya, ini adalah perkara pertama yang kebanyakan orang lihat. Anda juga mahu melihat lebih dekat pada apa yang meliputi pelan insurans kesihatan yang anda sedang mempertimbangkan. Tidak semua pelan dicipta sama. Adakah ia termasuk rawatan hospital? Jika begitu, sehingga berapa banyak? Adakah ia termasuk penjagaan ambulatori? Jika ya, berapa banyak? Adakah ia termasuk ubat-ubatan preskripsi? Jika tidak, mengapa? Selain itu, jika ia tidak meliputi preskripsi, berapa banyak tambahan kos untuk mereka termasuk?

Berapakah potongan tersebut? Potongan ini adalah jumlah yang anda perlu bayar daripada poket anda sendiri setiap tahun sebelum syarikat insurans akan mengambil tab. Contoh ini akan, mari kita mengatakan bahawa anda mengambil kejatuhan dan mencederakan lengan anda. Anda pergi ke doktor dan beliau ingin mendapatkan beberapa sinar-x yang dilakukan untuk melihat jika ia rosak. Selepas menentukan bahawa ia adalah, mereka meletakkan kamu dalam pelakon, memberikan anda dua preskripsi dan menghantar rumah. Tiga minggu kemudian anda mendapatkan Rang undang-undang dari doktor dan hospital. Jumlah keseluruhan antara dua Rang undang-undang adalah $1,400. Dalam kes ini, jika anda boleh ditolak adalah kurang daripada $1,400, maka anda perlu membayar jumlah itu dan syarikat insurans akan membayar baki. Jika anda boleh ditolak adalah lebih daripada jumlah yang anda perlu bayar untuk semua-diri sendiri.

Jika anda telah mencari mendapatkan pelan insurans kesihatan untuk diri anda atau keluarga anda, ini adalah sebahagian daripada soalan-soalan yang anda perlu bertanya, bersama-sama dengan banyak lagi. Melakukan penyelidikan yang sempurna sebelum menandatangani apa-apa dan membuat tertentu bahawa anda akan sangat diberitahu tentang jenis-jenis perlindungan yang termasuk dalam pelan insurans kesihatan anda yang baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *