Bagaimana untuk melaksanakan sistem saraf, meningkatkan kecerdasan daya ingatan

Bagaimana untuk melaksanakan sistem saraf, meningkatkan kecerdasan daya ingatan

Sistem saraf bergantung kepada rangkaian komunikasi berkelajuan tinggi untuk memberi isyarat kepada otak untuk maklumat yang memberi kesan kepada semua bidang badan.

Sebagai contoh, impuls yang dihantar dari sistem saraf otak perjalanan sehingga 250 km sejam. Ini adalah tak terhingga lebih cepat daripada sistem endokrin yang menghantar hormon melalui aliran darah dan boleh mengambil masa satu jam untuk sampai ke destinasi anda.

Sistem saraf telah menumpukan sepenuh perhatian otak dan otak bertindak balas. Jawapan mungkin hasil daripada kesakitan, kegembiraan atau lain-lain data deria.

Anda bekerja anda jantung dan otot-otot untuk meningkatkan keadaan dan nada mereka. Anda mahu mempunyai kadar nadi rehat yang rendah dan lambat dalam pernafasan, sepanjang masa. Senaman membantu semua orang pasti. Ada apa-apa lebih baik yang anda boleh lakukan untuk kemurungan daripada senaman yang kerap. Tetapi ianya juga sangat wajar untuk terus melatih sistem saraf untuk berfungsi dengan cekap dan berkesan. Sesiapa sahaja boleh menjadi lebih sihat.

Apabila saya memberitahu anda untuk bersenam otak saya tidak maksudkan soduku dan teka silang kata. Hampir semua, rangsangan tersebut bukanlah isu besar. Masalahnya ialah kapasiti tidak mencukupi untuk menenangkan sistem saraf. Saya tidak bermaksud jenis kegiatan yang anda dapat selepas keletihan fizikal atau beberapa tembakan tequila. Maksud saya penubuhan sambutan kelonggaran.

Kaedah-kaedah yang saya Terangkan di bawah akan faedah-faedah bagi pelbagai jenis isu. Banyak melibatkan pemantauan biologi dan biofeedback. Biofeedback media interaktif latihan dengan jawapan fisiologi mereka. Ia adalah seperti latihan dengan cermin di dalam badan. Keupayaan saraf untuk membakar bergantung pada kewujudan electrolytes – mineral seperti kalium, natrium, magnesium klorida dan dilarutkan di dalam air. Mereka dipanggil electrolytes untuk menandakan peranan mereka dalam pengaliran elektrik dalam tubuh manusia. Jika anda mempunyai sangat sedikit natrium dan kalium dalam diet anda, ketidakseimbangan boleh melambatkan keupayaan untuk isyarat memandu dari neuron.

Nutrien untuk kekuatan otak:
Divya Medha Vati bagi kehilangan ingatan dan meningkatkan kecerdasan –
* Divya Medha Vati penawar pelbagai jenis penyakit mental, seperti kehilangan ingatan, sakit kepala, insomnia, irritative perangai, epileptic sesuai.
* Divya Medha Vati menyejuk otak.
* Divya Medha Vati penawar impian berlebihan, kemurungan kerana pemikiran negatif, dan uneasyness.
* Divya Medha Vati sangat berguna dalam kehilangan memori dalam orang-orang tua, atau orang-orang yang melupakan hal-hal semua secara tiba-tiba.
* Divya Medha Vati tidak menghasilkan sebarang kesan sampingan.
* Divya Medha Vati memupuk keyakinan diri dan semangat.
* Divya Medha Vati sangat berguna & bermanfaat untuk pelajar & intelektual; Ia adalah tonik terbaik mental dan hendaklah digunakan secara kerap untuk mempromosikan memori & kebijaksanaan;
Cara pentadbiran: perlu diambil pada perut kosong dengan susu atau selepas Sarapan Pagi dengan air, & pada waktu malam selepas makan malam dengan air atau susu.
Dos: 1-2 tab, daripada Medha Vati Divya dua kali setiap hari.

Pemakanan atau tambahan boleh meningkatkan kuasa memori dan oleh itu adalah penting untuk ingatan, pembelajaran, meningkatkan kecerdasan dan kecergasan mental.

Sumber makanan kaya termasuk Lesitin, kacang tanah, CLS gandum dan soya makanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *