Bagaimana untuk Kurangkan lemak perut dengan cepat

Bagaimana untuk Kurangkan lemak perut dengan cepat

Dunia pemakanan ini semua lalu tentang jenis carotenoid yang dipanggil fucoxanthin. Ditemui di pigmen daripada rumpai laut coklat, fucoxanthin adalah terbukti sebagai satu penemuan yang penting. Rumpai laut coklat, wakame dan hijiki, telah menjadi sebahagian daripada diet Asia untuk beribu-ribu tahun. Mungkin penggunaan wakame rumpai laut dalam masakan Asia yang paling biasa adalah miso sup di mana rumpai laut yang direbus untuk melepaskan nutrien ke dalam sup sup. Walaupun rumpai laut coklat boleh didapati di Amerika Syarikat di kedai-kedai makanan istimewa Jepun, penyelidikan telah ditentukan tahap fucoxanthin yang tidak cukup tinggi dalam rumpai laut coklat memberi manfaat kesihatan.

Fucoxanthin adalah popular pemakanan tambahan di Asia dan Eropah semalam. Salah satu faedah pertama yang ditemui oleh para saintis ialah keupayaan fucoxanthin untuk menghilangkan lemak di perut. Kajian dokumen tikus dan tikus makan tambahan daripada fucoxanthin hilang 5% kepada 10% daripada berat badan mereka. Kajian ini berbanding dua kumpulan tikus atau tikus. Kedua-dua Kumpulan telah diberi diet yang sama dan diberikan jumlah senaman yang sama. Kumpulan yang diberikan tambahan fucoxanthin yang kehilangan berat badan setiap kali kajian dijalankan. Berat hilang oleh tikus adalah lemak di kawasan perut. Ini adalah satu penemuan menarik seperti lemak perut pada manusia adalah lemak yang paling sukar untuk kehilangan ketika berdiet.

Kajian klinikal kini sedang diadakan di Amerika Syarikat untuk menentukan jika keputusan tikus dan tikus akan diulang pada manusia. Keputusan awal menunjukkan fucoxanthin yang mungkin “pil ajaib” untuk penurunan berat badan. Fucoxanthin boleh menyebabkan kesan yang semulajadi thermogenic yang mempercepatkan metabolisme untuk membakar lebih lemak yang tersimpan. Terdapat tiada perangsang seperti ephedra di fucoxanthin. Tiada kesan sampingan yang buruk telah berlaku. Fucoxanthin kerja-kerja sama-sama juga bagi lelaki dan perempuan.

Diet penurunan berat badan tradisional dan rutin senaman yang tidak berfungsi baik untuk mengurangkan lemak perut. Fucoxanthin adalah tambahan semulajadi yang sebenarnya mensasarkan lemak abdomen anda. Sehingga kini invasif liposuction, pembedahan adalah satu-satunya cara untuk menghapuskan lemak perut. Fucoxanthin adalah satu alternatif untuk menghadapi pembedahan kosmetik yang mahal untuk menyingkirkan lemak perut sekali dan untuk semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *