Bagaimana untuk Hentikan Migrain cara semulajadi 7

Bagaimana untuk Hentikan Migrain cara semulajadi 7

Semasa ia adalah benar bahawa terdapat banyak punca Migrain yang kronik dan sakit sakit kepala, ia juga adalah benar bahawa anda tidak perlu bergantung pada ubat-ubatan yang dipohon di kaunter dan preskripsi ubat-ubatan untuk merawat masalah ini kerana anda mempunyai banyak rawatan semulajadi yang berkesan serta murah. Selain itu, sebaik sahaja punca dikenalpasti, teknik-teknik pencegahan menjadi boleh jelas sebagai penawar Migrain yang berkesan. Berikut adalah tujuh cara untuk menghilangkan Migrain dan sakit kepala, seperti berikut:

1. Meningkatkan pengambilan cecair harian anda

Kekurangan cecair adalah faktor umum dalam banyak kesihatan penyakit yang mempunyai gejala-gejala sakit kepala Migrain. Kebanyakan pakar-pakar kesihatan biasanya mengesyorkan bahawa anda minum sekurang-kurangnya 40 oz. air tulen untuk setiap kg 100 berat. Jumlah itu perlu ditingkatkan dengan sewajarnya apabila keadaan yang mungkin meningkatkan keperluan cecair badan anda. Sebagai contoh, dalam keadaan sakit, demam, kecederaan, keadaan cuaca yang panas Kering, selepas aktiviti fizikal yang berat dan ubat-ubatan ubat-ubatan tertentu.

2. Mengurangkan garam dalam

Diet yang masin boleh menyebabkan sakit kepala sakit, dan mengurangkan garam daripada diet anda adalah satu lagi teknik bagaimana untuk menghilangkan Migrain. Had harian yang disyorkan untuk pengambilan garam adalah tidak lebih daripada 1 sudu teh. Walaupun iodin, elemen surih yang diperlukan, disediakan dari garam iodized, sudah wujud lebih daripada memadai iodized garam dalam purata diet Amerika untuk bekalan mencukupi tahap iodin.

3. Dapatkan rawatan kiropraktik

Manipulasi kiropraktik, kaedah yang berisiko percuma dan berkesan untuk merawat masalah berkaitan saraf tunjang anda contohnya pinched saraf dan tisu-tisu otot Spastik, juga merupakan ubat semulajadi yang popular untuk sakit kepala Migrain, mana mungkin hasil langsung daripada masalah kesihatan yang lain. Peratusan besar sakit kepala pesakit laporan berjaya resolusi mereka simptom kesakitan selepas yang diselaraskan oleh doktor kiropraktik.

4. Menggunakan pengurangan tekanan

Tekanan mental dan fizikal yang menyebabkan otot-otot di sekitar kepala dan leher rantau ini untuk mendapatkan tertekan, yang seterusnya boleh mencetuskan sakit kepala Migrain. Meditasi dan yoga adalah kedua-dua rawatan yang berkesan untuk gejala-gejala tekanan ini. Kelas yoga awal boleh mengajar anda regangan dan pernafasan kaedah yang sangat baik cara bagaimana untuk menghilangkan Migrain.

5. Menghapuskan sebab-sebab pemakanan

Reaksi alahan kepada barang makanan seperti keju, alkohol, avocados, pisang, kacang, kacang, kafein, citrus, coklat, produk susu dan bawang besar boleh menyebabkan sakit kepala Migrain; semasa tidak termasuk apa-apa barang makanan daripada diet anda boleh membantu untuk menghalangnya. Simpan poket makanan tenusu yang anda boleh membawa bersama anda sepanjang hari. Membuat tiga kolum pada setiap halaman. Menandakan waktu hari dalam kolum pertama, segala-galanya yang anda mengambil dalam lajur dua, dan kejadian sakit kepala dan keterukan gejala-gejala dalam kolum tiga. Anda akan dengan cepat melihat corak yang muncul jika anda sakit kepala berkaitan dengan makanan.

6. Menggunakan teknik relaksasi

Menggaji leher bergolek latihan untuk berehat tegang otot juga boleh sangat berkesan untuk menghilangkan Migrain. Biar jatuh kepala anda ke hadapan dan berehat chin anda pada dada anda, kemudian perlahan-lahan menggulung kepala anda ke arah bahu kiri manakala anda menyimpan pipi kiri anda dekat dengan dada. Terus menggulung sehingga dan di sebelah kiri, kemudian kembali dan sekitar ke bahagian lain. Perlahan-lahan bergolek melepasi bahu kanan anda sehingga anda telah kembali ke kedudukan permulaan. Leher ini lembut yang bergolek pergerakan terbentang otot-otot leher dan meningkatkan fungsi gejala saraf pusat. Ulangi senaman ini sekurang-kurangnya 10 – 15 kali harian untuk mencegah masalah Migrain.

7. Amalan Biofeedback kaedah

Biofeedback adalah rawatan sakit kepala yang selamat dan berkesan yang membuat ia mungkin untuk mengawal anda autonomi, atau sukarela saraf tubuh. Fungsi-fungsi automatik badan seperti tekanan darah dan kadar jantung dapat dipantau dengan peralatan biofeedback, dan jika terdapat sebarang jurang, ia boleh dibetulkan menggunakan kaedah berehat. Sebaik sahaja teknik yang dipelajari, anda tidak akan memerlukan bantuan daripada mana-mana peralatan, dan anda akan dapat untuk mendapatkan kelegaan kesakitan yang pesat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *