Bagaimana untuk Cope dengan katil dewasa yang basah gejala

Bagaimana untuk Cope dengan katil dewasa yang basah gejala

Jika anda atau seseorang daripada keluarga anda mempunyai sebuah katil yang basah masalah, anda sudah tahu bahawa ia boleh membuatkan anda berasa sengsara. Apabila anda mencari penyelesaian, anda perlu berfikir tentang pencetus asas dan sama ada atau tidak mereka psikologi atau perubatan. Jika ada masalah fizikal, doktor anda boleh mencadangkan ubat atau remedi yang lain. Terdapat banyak penyelesaian yang mungkin untuk basah katil, dan orang-orang yang kami akan berkongsi di sini boleh membantu anda.

Walaupun ia adalah perkara biasa untuk merawat katil basah dengan salah satu daripada pelbagai ubat-ubatan preskripsi ubat-ubat yang disediakan, kadang-kadang herba boleh berkesan. Herba, tinctures, atau makanan tambahan lain boleh membantu mengurangkan atau menghalang walaupun basah katil bergantung kepada punca sesuatu. Sebagai contoh, jika anda seorang lelaki dengan prostat yang diperbesarkan, saw palmetto, yang boleh didapati dalam pelbagai bentuk yang berbeza, boleh menjadi berkesan dalam mengawal gejala prostat yang pelbagai, seperti kencing yang berlebihan dan katil basah. Satu lagi herba yang membantu dalam merawat basah katil ialah Jintan hitam. Jika anda ingin minum teh herba untuk, adalah lebih baik tidak mengambil ia betul-betul sebelum tidur, seperti ini dapat mewujudkan keperluan untuk membuang air kecil di tengah-tengah malam.

Sama ada orang yang dengan katil basah masalah kanak-kanak, tengah berumur atau tua dewasa, di bawah sesetengah keadaan lampin boleh jawapan berfaedah untuk mengekalkan masalah di bawah kawalan. Markah bagi kanak-kanak dan orang dewasa yang lebih tua akan bertentangan setelah memakai lampin, walaupun jika mereka mampu menerima yang kemudian ini boleh memberi manfaat kepada mereka sehingga masalah boleh dihentikan dan ia menjadikan segalanya lebih mudah pada semua orang. Dalam sesetengah kes, ini sebenarnya boleh membantu untuk mengelakkan masalah, terutamanya jika terdapat sebab-sebab psikologi untuk itu. Apabila seseorang individu perlu memakai lampin yang, mereka tidak perlu agonize lebih basah katil, kerana mereka akan bersedia untuk itu dan amaun yang lebih rendah tekanan kadang-kadang boleh membantu mereka untuk membuat ia berhenti berlaku. Jadi lampin boleh sekurang-kurangnya sebuah katil sementara yang basah penyelesaian. Satu lagi cadangan berguna untuk sementara waktu berurusan dengan katil basah di peringkat yang praktikal adalah dengan menggunakan satu murah, atau dua) yang boleh dibasuh dengan mudah.

Beberapa kes basah katil disebabkan oleh orang yang tidur terlalu mendalam sehingga mereka tidak bangun jika mereka perlu membuang air kecil. Anda mungkin mahu pertimbangkan untuk menukar ubat anda atau mengurangkan amaun anda ambil jika anda mengambil bantuan tidur yang menyebabkan anda tidur sangat mendalam. Jika anda tidak pasti anda boleh tidur tanpa ubat-ubatan, berbincang dengan doktor anda mengenai lain-lain bantuan tidur yang boleh membantu anda. Terdapat juga alternatif lain yang boleh anda cuba di samping ubat-ubatan yang boleh mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini. Mengambil pelbagai herba dan melakukan kegiatan senaman boleh membantu anda mengatasi insomnia secara semula jadi. Anda mempunyai insentif yang kuat untuk mencari cara yang berbeza untuk mendapatkan tidur yang baik jika anda bantuan tidur menyebabkan anda basah katil. Kesimpulannya, basah katil bukanlah sesuatu untuk berasa dimalukan, kerana tiada siapa yang tidak sengaja. Ia sentiasa adalah hasil akhir daripada quandary fizikal atau psikologi yang perlu dikendalikan. Di atas katil yang basah penyelesaian boleh bekerja untuk anda, tetapi ia adalah penting untuk kerja dengan pengamal kesihatan anda untuk memastikan anda mempunyai apa-apa keadaan yang berkaitan dengannya serta dirawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *