Bagaimana untuk berurusan dengan masalah lemah kawalan kencing kucing

Bagaimana untuk berurusan dengan masalah lemah kawalan kencing kucing

Kucing boleh mempunyai beberapa masalah kesihatan yang berbeza. Tetapi mungkin dalam tempahan mencabar antaranya apabila kucing anda mengalami masalah lemah kawalan kencing. Masalah lemah kawalan kencing boleh dengan kencing atau usus. Dan kes paling lazim yang kita lihat di kucing kencing.

Ini boleh menjadi satu masalah yang sangat tidak kemas. Belum lagi bahawa ia juga boleh menjadi tidak selesa bagi kucing anda. Dapat memulihkan masalah ini, bermula dengan menilai keadaan kucing anda. Ia adalah penting bahawa anda menentukan bahawa ia adalah sesuatu yang mungkin berkaitan dengan kencing masalah lemah kawalan kencing dan membezakan ia dari urinations yang tidak sesuai.

Terdapat beberapa tanda-tanda bahawa anda perlu mencari. Yang paling menonjol adalah yang menggelecek air kencing. Apabila anda telah menyedari bahawa titisan air kencing yang perlahan-lahan datang dari kucing anda, ia boleh menjadi tanda. Berhubung dengan ini, anda boleh menemui tompok-tompok basah di permaidani anda atau di tempat-tempat yang di mana haiwan kesayangan anda menghabiskan kebanyakan masa.

Tetapi anda perlu supaya dapat menentukan bahawa tompok-tompok yang basah adalah sesungguhnya dari air kencing. Tiada boleh orang-orang yang datang daripada air yang mereka minum atau kelembapan yang mereka dapat apabila mereka keluar dari rumah pada hari hujan.

Memeriksa kulit haiwan kesayangan anda akan dapat menunjukkan kepada anda sama ada terdapat beberapa kerengsaan atau tidak. Kesakitan mungkin disebabkan oleh kenalan air kencing kucing kulit.

Malangnya, ada sebab-sebab inkontinen yang bebas yang diubah suai. Terdapat orang-orang yang disebabkan oleh kecacatan dalam sistem saraf. Kerana sistem badan ini mengawal proses tubuh badan yang ketara, kencing adalah aspek yang sangat biasa yang menghadapi masalah. Ada juga kucing yang awal lahir sudah mempunyai masalah fizikal yang sedia ada.

Walau bagaimanapun, faktor yang terkawal yang menyebabkan masalah lemah kawalan kencing adalah jangkitan. Jadi, mencegah jangkitan saluran kencing dari berlaku di kucing anda akan mempunyai lebih banyak faedah daripada hanya sekadar menghalang jangkitan. Ia juga akan mengurangkan risiko masalah lemah kawalan kencing.

Untuk lebih kepastian, anda boleh mendapatkan bantuan doktor haiwan. Doktor haiwan akan mengesahkan Apakah keadaan anda kucing. Biasanya, proses akan bermula dengan ujian makmal yang dilakukan untuk kucing anda. Ini mungkin termasuk analisis menentukan kehadiran bakteria, sel-sel darah merah dan sel-sel darah merah dalam spesimen air kencing, air kencing budaya dan sensitiviti ujian menentukan jika jangkitan adalah punca kepada masalah lemah kawalan kencing dan fizikal palpation daripada perut kucing anda untuk mengenepikan cacat.

Jika mendapati bahawa, sesungguhnya kucing anda mempunyai kencing, punca-punca asas akan dinilai dan, jika boleh, dirawat. Ubat-ubatan juga boleh ditetapkan.

Di rumah, Terdapat beberapa perkara yang anda akan lakukan dalam menjaga haiwan kesayangan anda semasa ia pulih dari keadaan ini. Pertama, anda akan memastikan ubat-ubatan yang ditadbir pada masa yang betul.

Kemudian, anda perlu membuat lawatan ke doktor haiwan yang disarankan. Lawatan tambahan mungkin diperlukan untuk susulan pemeriksaan dan untuk menentukan bagaimana haiwan kesayangan anda adalah bertindak balas terhadap rawatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *