Bagaimana untuk berurusan dengan anda sakit belakang, Lumbago

Bagaimana untuk berurusan dengan anda sakit belakang, Lumbago

Kebanyakan orang akan mengalami sakit belakang di beberapa titik dalam kehidupan mereka, dan mungkin yang paling biasa kembali masalah yang menjejaskan belakang yang lebih rendah adalah Lumbago.

Lumbago menjejaskan otot-otot belakang dan kesakitan yang dialami boleh berbeza mengikut dari kesakitan kepada yang sangat ringan sedia atau membosankan sakit. Ia difikirkan bahawa keadaan boleh menjadi teruk dengan cuaca basah, sejuk, membawa berat badan tambahan, mempunyai postur yang miskin, dan ketegangan otot yang berlebihan disebabkan oleh kehamilan. Malangnya, lumbago mempunyai tabiat meningkat dengan usia, jadi ia adalah lebih penting untuk orang ramai untuk terus kuat dan sihat kerana mereka matang ke umur tua.

Selalunya pengalaman pertama lumbago akan apabila seseorang itu mengangkat atau mengalihkan objek berat, atau dari lenturan dan piuhan tiba-tiba, mengakibatkan kesakitan. Ia tidak bermakna bahawa kerosakan yang telah dilakukan pada tulang belakang itu sendiri, melainkan orang yang telah mengalami kecederaan ke belakang, tiba-tiba diikuti oleh sakit belakang yang rendah. Lumbago adalah pada dasarnya otot asal-usul, supaya gejala-gejala yang boleh dikurangkan atau dihalang oleh menguatkan otot-otot teras badan, menumpahkan beberapa kilogram berat badan dan memperbaiki postur.

Kebanyakan penghidap lumbago akan bertukar menjadi kesakitan yang membunuh ubat-ubatan untuk membantu Melegakan ketidakselesaan mereka pada mulanya, tetapi mengambil mandian yang suam dengan sedikit minyak lavender boleh benar-benar bermanfaat juga. Perkhidmatan Urutan aromaterapi boleh menjadi pendekatan yang lebih holistik untuk berurusan dengan lumbago berulang, menggabungkan minyak yang membantu untuk melegakan kesakitan, seperti St John’s wort, vervain, willow putih dan comfrey.

Mengambil sehingga senaman lembut adalah bermanfaat bagi kedua-dua minda dan tubuh, tetapi dengan lumbago ia akan menjadi lebih baik untuk menumpukan perhatian kepada senaman yang menguatkan otot teras dan memperbaiki postur, seperti yoga dan pilates, yang menyokong diselaraskan dan mengekalkan belakang, abdomen dan oblique otot-otot yang membentuk teras. Fikirkan anda teras Acob yang semula jadi yang menarik anda, straightens anda dan melindungi bahagian belakang anda.

Kita cenderung untuk melambatkan usia, dan menjadi kurang aktif daripada kita adalah apabila kita masih muda, supaya membuat perubahan kecil kepada anda setiap hari rutin boleh pergi beberapa cara untuk meningkatkan kecergasan keseluruhan postur anda, dan kekuatan otot yang berkaitan, dan mengurangkan gejala-gejala lumbago.
Cuba berjalan ke tempat kerja dan bukannya mengambil bas, atau turun dua hentian lebih awal.
Berjalan kaki tangga sedapat mungkin dan bukannya menggunakan lif dan tangga bergerak.
Meletakkan anda kereta lagi jauhnya dari tempat kerja anda supaya anda boleh menambah beberapa minit berjalan kaki ke hari anda tambahan.
Pergi berjalan pantas pada waktu makan tengah hari dan bukan duduk di meja anda.
Beli anjing dan berjalan dua kali sehari.
Mendapat keluarga keluar ke kawasan luar bandar pada hujung minggu bagi sedikit regangan dan berjalan kaki, atau menyertai kelab jalan.
Mengambil satu yoga kelas, aqua aerobik, atau menyertai gimnasium tempatan anda untuk beberapa sesi latihan litar a beberapa kali seminggu.

Apa sahaja yang anda pilih, menikmati diri anda dan anda akan dapat mengatasi lumbago anda lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *