Bagaimana untuk berurusan dengan agensi koleksi satu Perikatan dan Harassments mereka

Bagaimana untuk berurusan dengan agensi koleksi satu Perikatan dan Harassments mereka

Salah satu agensi-agensi kutipan yang terbesar di Amerika Syarikat yang ditubuhkan pada tahun 1999 adalah satu Perikatan. Sebelum ia dibentuk oleh gabungan Syarikat pendahulu yang lima. Dari 1 Ogos 2007, Inc. satu Perikatan telah menjadi anak syarikat Teleperformance Amerika Syarikat, Inc. Mempunyai lebih daripada sedozen pejabat dan pusat panggilan di Amerika Alliance satu koleksi agensi mengkhusus dalam mengumpul hutang mengenai penjagaan kesihatan.

Harassments yang dibuat oleh Pemungut hutang-
Pemungut hutang Perikatan satu koleksi agensi menggunakan telefon sebagai alat untuk menganiayai orang-orang yang berhutang hutang. Jika anda sentiasa mencari di internet anda akan mencari dengan banyak aduan bahawa orang-orang yang dihadapi dari kakitangan agensi kutipan kasar dan terlatih. Mereka biasanya hubungi pada waktu pejabat anda apabila anda sibuk bekerja dan menghubungi rakan-rakan dan saudara-mara untuk sampai kepada anda. Mereka akan mengganggu anda dan boleh pergi luar untuk melanggar undang-undang agensi kutipan.

Bagaimana untuk berhenti Harassments –

Anda harus berhati-hati untuk membuat semua di Surat dengan Perikatan satu koleksi agensi melalui surat dan mengelakkan panggilan telefon. Memberitahu mereka tidak menghubungi pejabat anda dan menghantar surat kepada mereka. Selepas Perikatan satu koleksi agensi menerima notis anda mereka boleh memberitahu anda tahu tindakan lanjut yang diambil terhadap anda dan mereka harus berhenti dari mengganggu anda.

Hak-hak di bawah hutang saksama koleksi amalan Act–

Pemungut hutang tidak mempunyai kuasa untuk menganiayai anda sebaliknya mereka harus menghubungi anda untuk mendapatkan pembayaran balik hutang. Jika Pemungut hutang agensi kutipan satu Perikatan mengancam anda atau menggunakan bahasa yang kesat maka anda boleh menyaman mereka. Jika mereka melanggar undang-undang Akta amalan kutipan hutang yang adil, anda boleh melaporkannya ke pejabat peguam di negeri anda dan Suruhanjaya perdagangan Persekutuan. Anda harus menyedari hak-hak anda di bawah Akta di atas sebelum berurusan dengan agensi kutipan.

Apabila Perikatan satu koleksi agensi dihubungi oleh salah seorang pemiutang anda untuk memungut hutang, akaun kutipan yang diperuntukkan kepada mereka. Pemungut hutang mula laporan akaun dalam laporan kredit anda. Tetapi jika terdapat sebarang pertikaian mengenai apa-apa barang di dalam laporan kredit anda sentiasa boleh mengemukakan soalan sebelum Biro Kredit. Anda harus berhati-hati untuk melihat sama ada butir-butir akaun anda dengan betul dilaporkan di dalam laporan kredit dan jika berlaku apa-apa kontroversi, anda boleh mengemukakan pertikaian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *