Bagaimana untuk bersih sehingga Toenails hodoh

Bagaimana untuk bersih sehingga Toenails hodoh

Sejak kuku dan kaki kulat ini tidak sentiasa mudah akibat oleh dengannya; pemeriksaan yang berhati-hati oleh podiatrist yang penting. Jika kulat kaki kiri yang tidak dirawat, tebal dan kuku discolored, serta masalah kulit yang kronik boleh mengambil akar.

Perubahan warna dan penebalan kuku adalah satu proses yang beransur-ansur dan sering memerlukan bertahun-tahun untuk berkembang dan merebak ke kuku lain. Toenails biasa adalah biasanya ketebalan yang sama sebagai kuku jari. Atas pemeriksaan sendiri, jika kuku jari kaki anda yellowing, rapuh atau juga meningkat dengan ketara tebal maka kuku anda, terdapat peluang yang baik bahawa jangkitan kulat telah pegang.

Tanda-tanda kulat kaki yang lain termasuk:

Retak dan membelah kulit: antara jari kaki, tumit atau tunggal kaki
Kulit putih, kering atau tidak stabil
Kemerahan pada bahagian bawah kaki

Pesakit sering tertanya-tanya jika mereka mengambil pil (lisan ubat antikulat), jika ia akan menyembuhkan jangkitan kulat. Jawapannya mudah tidak. Jika anda bernasib baik dan berjaya dengan pil, (kejayaan kadar 50%), kadar reinfection yang sangat tinggi kerana kulat yang banyak terdapat dalam alam sekitar dan pil sahaja melawan kulat semasa rawatan.

Kerana kulat ini adalah acuan/tumbuhan. Ia adalah penting untuk benar-benar kering kaki anda selepas pancuran mandian dan tidak memakai Kasut basah, berpeluh selepas bersenam. Jika ya, anda akan “menyiram pokok”, menyebabkan kulat tumbuh dan merebak.

Berbanding rawatan lain di sana merupakan satu cara yang berkesan untuk merawat masalah ini yang seolah-olah kerja mereka yang mencari rawatan kepada mereka toenails hodoh. Ianya selamat, kos efektif dan kesan-kesan sampingan yang sangat sedikit (jika ada).

Proses empat termasuk:

Basuh kaki antikulat harian

Tiada gandaan kaki washes yang dirumus untuk penyelenggaraan kaki sihat; Basahkan kaya membersihkan dan disinfects untuk memperbaiki penampilan dan Kesihatan kaki. Minyak pokok teh membantu mencuci kaki yang melawan jangkitan kulat dan untuk melegakan dan melindungi kulit kering, gatal. Ia mudah untuk digunakan dan digunakan sebelum mengambil pancuran mandian.

Harian kaki Antiperspirant semburan

Terdapat juga banyak semburan kaki yang anti-kulat dan antiperspirant, dan adalah ideal untuk memerangi kaki busuk, berpeluh. Gunakan selepas mandi (ianya biasanya mengesyorkan untuk Cucian kaki anda dengan pengering pukulan). Menyembur bahagian bawah kaki dan di antara jari kaki. Juga gunakan sebelum aktiviti Olahraga untuk memastikan kaki anda dan Kasut kering dan selesa. Minyak pokok teh dan menjadi membantu kaki anda sentiasa kering dan bebas-kulat!

Dua kali harian kuku Gel

Menggunakan gel kuku dan kaki untuk rawatan anti-kulat yang kuat yang membersihkan kulat kuku menyukai tidak pernah sebelum ini! Menggunakan kulat semulajadi alam semulajadi yang melawan bahan-bahan seperti minyak pokok teh dan minyak Eucalyptus, gel dirumus khas ini juga adalah pelembap untuk ultra-rich yang boleh digunakan untuk membantu tumit retak yang menyakitkan. Perlindungan yang kuku jari kaki dengan bantuan Kumpulan untuk mengoptimumkan rawatan.

Dua kali balsem berjalan kaki setiap hari

Menggunakan satu kaki balsem juga berguna. Sutera-licin emollient krim yang dirumus untuk kulit yang kering, retak, tidak stabil, dan callused. Balsem yang melegakan dan melembapkan kaki semasa juga mengandungi antiseptik semulajadi yang yang pergaduhan microbials. Minyak pokok teh dan lain-lain bahan-bahan semulajadi membantu melindungi kaki dari kulat dan jangkitan.

Ingat, kulat adalah tumbuhan dan penyelesaian berasaskan dalam menjadikan alam sekitar di kaki sukar untuk survival ikannya.

Bayangkan anda adalah penuh dengan rumpai. Anda keluarkan rumpai ini dan Taman kelihatan besar. Tidak lama kemudian, angin bertiup di benih yang tidak diingini dan lagi rumpai yang menjadi masalah.

Spora kulat akan mana-mana, jadi untuk mengelakkan jangkitan kulat yang sering muncul regimen penjagaan kaki harian peribadi perlu diwujudkan.

Ianya juga penting untuk memotong kuku anda seberapa ringkas yang mungkin. Ia amat disyorkan untuk melawat seorang podiatrist bulanan untuk memotong kuku dan untuk penyingkiran yang lengkap kulat dari kuku. Bergantung kepada keterukan jangkitan, rawatan boleh mengambil masa antara 2-18 bulan. Adalah dinasihatkan pesakit untuk meneruskan sebahagian daripada kebersihan kaki harian mereka walaupun selepas kuku mereka kelihatan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *