Bagaimana untuk berhenti memakan makanan ringan | Penyelesaian dan jawapan

Bagaimana untuk berhenti memakan makanan ringan | Penyelesaian dan jawapan

Berapa yakin Adakah anda bahawa anda akan dapat menyimpan semua makanan ringan di rumah untuk sebulan penuh dan tidak makan apa-apa? Mengelakkan godaan dan makan secara sihat adalah strategi nombor satu dan akan membayar baik dalam masa terdekat.

Untuk menguji jika anda benar-benar boleh mengelakkan godaan, walaupun dengan semua makanan di rumah, cuba langkah di bawah:

1. Menyembunyikannya – mendapatkan penglihatan.

2. Balut ia di “kertas coklat biasa” dan melekat di dalam penyejuk beku.

3. Meletakkan pandangan biasa dan amalan yang duduk di sebelahnya tanpa makan. Adakah anda berfikir anda boleh mengatasi godaan?

4. Berfikir tentang bagaimana baik anda akan berasa tidak memakannya dan menggantikan makanan yang lebih berkhasiat yang meningkatkan kesihatan anda dan mengurangkan berat badan.

5. Berfikir tentang bagaimana anda rasa selepas anda makan makanan ringan dan berapa banyak lebih positif anda akan merasa tentang diri anda jika anda tidak makan apa-apa (atau jika anda makan hanya jumlah yang dirancang.

6. Menggambarkan diri anda dengan bentuk badan yang menakjubkan dan berapa baik anda akan berasa apabila anda berhenti tabiat ini makan makanan ringan.

7. Berfikir tentang berapa banyak anda akan berada dalam kawalan apabila anda mengatakan “Tidak, terima kasih” apabila seseorang menawarkan makanan ringan.

8. Pilih makanan yang panggang atau broiled daripada yang digoreng. Mangkuk nasi dan ayam panggang atau sandwic, salad dan kekacang dengan berpakaian cahaya akan menjadi pilihan yang lebih baik apabila anda mempunyai pangs kelaparan / ketagihan. Gantikan Snek anda goreng dengan versi percuma lemak dan makanan ringan yang sihat.

9. Mempunyai makanan kesihatan yang penuh masa, atau masak Menu besar dan simpan di dalam penyejuk beku kemudian. Ini akan mengelakkan anda daripada kehabisan makanan di rumah atau menggoda anda untuk lari ke Mesin Layan Diri itu.

10. Makan sarapan pagi yang besar, ini akan menghalang anda daripada lapar atau binging pada waktu makan tengahari. Sarapan Pagi perlu terdiri daripada karbohidrat kompleks yang tinggi dan sesetengah susu. Cuba untuk makan buah-buahan pada waktu petang dan minum banyak air melalui keluar hari ini.

Setiap kali anda makan makanan goreng, ini adalah apa yang anda lakukan: anda adalah tiga kali ganda kalori dalam setiap hidangan, dan lain-lain pemakanan nilai makanan anda dipotong oleh kira-kira dua pertiga.

Cuba pengganti makanan berikut bagi makanan ringan:

Kek = malaikat kek baik ditambah dengan Strawberi segar
Kerepek Ubi = percuma lemak atau rendah kerepek, gelombang mikro popcorn
Cola = air mineral dengan mengurangkan kadar limau nipis atau jus buah-buahan segar
Biskut = Graham keropok dengan sedikit mentega kacang

Harap artikel di atas akan membantu anda dalam kesungguhan engkau untuk berhenti memakan makanan ringan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *