Bagaimana untuk berhenti dalam industri pembalakan dari kehilangan rayuan anak muda!

Bagaimana untuk berhenti dalam industri pembalakan dari kehilangan rayuan anak muda!

Orang yang mempunyai banyak andaian tentang status industri pembalakan. Ini mungkin disebabkan oleh bilangan pemberhentian dalam industri akibat kegawatan ekonomi selama beberapa tahun yang lalu. Adalah sukar untuk mendapatkan maklumat yang tepat tentang bilangan orang-orang yang telah kehilangan pekerjaan mereka kerana kemelesetan ekonomi. Ini telah mewujudkan perbezaan yang besar antara jumlah orang yang ditamatkan dan orang-orang yang akan diambil. Selain itu, ia tidak dapat dinafikan bahawa terdapat banyak masalah dalam industri pembalakan yang telah menyebabkan keadaan kritikal untuk wujud.

Enticements pekerja

Walaupun krisis ini berterusan, industri pembalakan sedang mencuba untuk mencari cara-cara yang kreatif untuk menjadikannya lebih menarik dan menarik. Malah, unjuran masa hadapan di Washington dijangka akan menunjukkan kemajuan yang dibuat, yang bertentangan agak dengan apa telah unjuran. Usaha syarikat-syarikat pembalakan untuk menghadapi kemelesetan ekonomi adalah sebenarnya dipuji dan hasil industri pembalakan Tahunan mencecah berbilion-bilion dolar. Untuk lebih speisifik, Atlanta membuat $28 bilion setiap tahun.

Masalah biasa

Antara masalah lazim yang dihadapi oleh ramai pekerja apabila memohon pekerjaan dalam industri pembalakan termasuk gaji bulanan, premium insurans, faedah kesihatan, pakej persaraan, dan pakej pampasan. Selain itu, kebanyakan pekerja yang berpotensi mempunyai kesan bahawa ini bukanlah bidang yang menguntungkan di mana untuk mendapatkan gaji yang baik; namun hakikatnya bahawa sesetengah syarikat pembalakan semakin pesat dan akan terus berkembang dalam pasaran global.

Terdapat juga masalah kesan ujian penyalahgunaan dadah. Atas sebab-sebab, ubat ujian dalam industri ini adalah meletakkan tag harga berat mengekalkan tenaga kerja yang boleh dipercayai. Kontraktor mendapati ia semakin sukar untuk mengekalkan kakitangan kerana isu yang satu ini. Pada sebelah tambah, orang-orang Syarikat-Syarikat dan kontraktor yang menguatkuasakan tenaga kerja bebas daripada dadah akan membayar pekerja dikurangkan premium pampasan.

Teras meningkatkan pampasan

Lima tahun yang lalu, kakitangan baru yang menjauhkan diri dari memohon pekerjaan dalam industri pembalakan kerana mereka dikehendaki membayar program pensijilan dan latihan kesedaran keselamatan hanya untuk bekerja dengan peralatan Perhutanan tanpa menerima apa-apa jenis pampasan bagi perbelanjaan yang ditanggung mereka. Di samping itu, upah adalah agak rendah. Tahunan bermakna gaji untuk logger yang tipikal dalam julat Amerika Syarikat dari $30,260 kepada $33,269.

Pada masa ini, jangkaan gaji tahunan untuk semua logger pekerjaan dijangka akan meningkat akibat persaingan ketat di global arena. Amaun pampasan Tahunan teras boleh mencecah sehingga $50,041 setiap pekerja. Termasuk pampasan teras: dasar gaji; Keselamatan Sosial; Merancang 401K/403B; Hilang Upaya Insurans; Penjagaan Kesihatan insurans; Pencen; dan cuti bergaji.

Industri pembalakan telah menyelubungi dengan tanggapan negatif yang disebabkan oleh kemelesetan ekonomi dan masa depan masih pasti untuk perniagaan. Persepsi telah wujud bahawa ini adalah persekitaran kerja yang tidak stabil kerana gaji bulanan rendah dengan faedah-faedah minimum dan syarat-syarat yang terlalu banyak untuk disahkan untuk melakukan kerja ini. Perniagaan jenis ini adalah kehilangan tarikan di sini kerana pertempuran membuat kemajuan terhadap pasaran global. Namun, peraturan-peraturan baru, strategi, manfaat pekerja, inovasi-inovasi seperti bio-bahan api dan peralatan Perhutanan yang lebih baik, bekerja dalam industri pembalakan telah menjadi lebih menarik. Ini hanya boleh berharap untuk memberi masa depan yang cerah dalam industri pembalakan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *