Bagaimana untuk berhenti berdengkur

Bagaimana untuk berhenti berdengkur

Kita hampir semua berdengkur sekali sekala. Malahan bayi atau haiwan peliharaan boleh berdengkur! Walau bagaimanapun, berdengkur boleh mempengaruhi kuantiti dan kualiti tidur anda. Kurang tidur boleh membawa kepada keresahan, keletihan siang hari, dan masalah-masalah kesihatan yang semakin meningkat. Dan jika yang Berdengkur adalah begitu kuat bahawa rakan katil saya tidak boleh tidur, anda mungkin akhirnya ditendang keluar dari bilik.

Tidur di bilik berasingan tidak perlu ubat bagi masalah berdengkur. Malah, Terdapat banyak rawatan yang efektif bagi masalah berdengkur. Pastikan punca masalah dengkur anda dan mencari penawar yang betul-betul sangat meningkatkan kesihatan anda, perhubungan, dan sudah tentu, impian itu.

Punca-punca berdengkur: mengenal pasti punca untuk mencari penawar

Adakah anda pernah sneezed satu hari daripada alahan sneezed pada hari yang lain selepas sejuk? Berdengkur adalah baik. Dalam erti kata lain, tidak semua Berdengkur adalah sama. Kita semua berdengkur sekali atas sebab-sebab yang berbeza. Apabila kami sampai di bahagian bawah sebab berdengkur, maka, kita boleh mencari penyelesaian yang sesuai untuk tidur yang lebih senyap, lebih mendalam.

Orang yang berdengkur sering mempunyai tisu di tekak dan hidung juga, atau tisu “liut” yang lebih cenderung untuk berjabat. Kedudukan lidah juga boleh mendapatkan cara untuk bernafas tanpa masalah. Menilai bagaimana dan bila anda berdengkur akan membantu anda menentukan jika punca berdengkur di bawah kawalannya atau tidak. Berita baik adalah bahawa tidak kira bagaimana dan bila anda berdengkur, tiada penyelesaian untuk menjadikannya lebih baik.

Dari mana datang bunyi hoarse?

Berdengkur adalah disebabkan oleh mengecil airways, sama ada daripada postur tidur yang terganggu atau keabnormalan tisu-tisu lembut tekak. Airway yang sempit di dalam cara untuk melicinkan pernafasan dan mencipta bunyi berdengkur.

Yang paling biasa menyebabkan berdengkur

Walaupun ia mungkin mengganggu untuk fikir mungkin ada masalah pada akar anda atau snore rakan kongsi katil anda, ia adalah penting untuk sampai ke bahagian bawah. Dalam berbuat demikian, anda melindungi kesihatan dan keintiman hubungan mereka.

* Umur. Setelah mencapai umur pertengahan dan seterusnya, tekak yang sempit, dan otot nada dalam penurunan tekak.
* Cara ia dibina. Lelaki mempunyai bahagian-bahagian udara yang skopnya lebih terhad berbanding wanita dan lebih cenderung untuk berdengkur. Gorge yang sempit, lelangit lelangit, adenoids, dan lain-lain ciri-ciri fizikal (yang menyumbang kepada berdengkur) boleh diwarisi.
* Saluran hidung dan sinus. disekat airways membuat bernafas sukar dan mencipta satu vakum di tekak, membawa kepada berdengkur.
* Sebagai berat badan berlebihan atau daripada bentuk. otot lemak dan miskin menyumbang kepada berdengkur.
* Alkohol, snuff dan perubatan. Alkohol penggunaan, rokok (atau asap rokok perokok lain), dan ubat-ubatan tertentu, meningkatkan pengenduran yang membawa kepada lebih banyak berdengkur.
* Tidur postur. Tidur di atas belakang anda membuat daging tekak berehat dan menyekat saluran udara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *