Bagaimana Ted Kennedy penggantian adalah memberi kesan pembaharuan penjagaan kesihatan

Bagaimana Ted Kennedy penggantian adalah memberi kesan pembaharuan penjagaan kesihatan

Beberapa bulan yang lalu, Senator Edward Kennedy M. (sering dirujuk sebagai Ted) meninggal dunia. Sering-disebut sebagai “singa liberal”, beliau adalah salah seorang penyokong utama Senate pembaharuan penjagaan kesihatan dan sokongan Daftar vociferous pilihan awam. Beliau menggantikan sementara, Paul G. Kirk Jr. telah dijual mantle Mentor beliau bekas. Kematian John f. Kennedy dianggap satu tamparan kepada prospek pilihan yang awam, walaupun pemimpin majoriti Senat Harry Reid dan rumah pembesar suara Nancy Pelosi mempunyai tempahan diperbaharui mereka. Dengan tempoh selama beberapa dekad, beliau mempunyai sambungan dengan ahli-ahli politik di kedua-dua belah lorong. Diragui bahawa pendatang baru saudara akan dapat mencapai kerjasama kedua-dua parti yang beliau meminta dalam ucapannya tingkat semalam. Reformasi penjagaan kesihatan, terutama opsyen awam, akan isu-isu yang sangat politik diterima sepenuhnya. Rhetoric telah menjadi lebih partisan selama beberapa bulan.

Apa betul-betul tidak Kirk mahu Rang undang-undang penjagaan kesihatan pembaharuan? Dalam ucapannya, beliau assailed di lobi insurans kesihatan, yang beliau dirujuk sebagai koleksi “minat khas” yang keuntungan dari status quo. Manakala ahli-ahli politik yang banyak di kedua-dua pihak telah menunjuk kepada kegawatan ekonomi sebagai alasan untuk melambatkan pembaharuan (atau scuttling sama sekali), Kirk juga menyatakan beliau berpendapat bahawa perlunya reformasi yang lebih besar sekarang, dengan begitu banyak keluarga yang memerlukan. Seperti beliau, beliau menyokong opsyen awam, memberitahu dunia Boston bahawa beliau percaya ia adalah cara yang paling berkesan untuk meningkatkan persaingan dalam pasaran insurans dan penawaran insurans kesihatan anda yang lebih rendah. Manakala tidak benar-benar mendiskaunkan hutang yang terhasil daripada tindakan tersebut, beliau seolah-olah berfikir bahawa sebuah program awam New Deal-esque insurans akan membantu dalam jump-starting ekonomi dan akhirnya membayar kembali SPED.

Apabila ia datang untuk memandu arah perdebatan penjagaan kesihatan, Kirk berada dalam kedudukan yang menghairankan baik–walaupun senator baru dengan sedikit clout dalam sebuah dewan yang diperintah oleh kekananan. Beliau juga tidak perlu bimbang tentang pemilihan semula, kerana beliau akan meninggalkan pejabat selepas pilihan raya Khas Massachusetts’ pada akhir bulan Januari. Hasilnya, tidak seperti kebanyakan para legislator lain, dia tidak perlu pander sebanyak untuk mana-mana pihak. Lebih-lebih lagi, dia mahu kedua-dua pihak bekerjasama dengan cara yang mereka lakukan dalam keadaan rumah beliau. Orang di seluruh spektrum politik telah menunjukkan kelemahan dalam program pembaharuan penjagaan kesihatan di negeri itu, tetapi usaha gabungan Republikan (seperti Mitt Romney) dan Demokrat di Massachusetts pembaharuan penjagaan kesihatan menyebabkan hampir semua penduduknya (97%) menjadi Diinsuranskan. Serupa dengan yang lewat Ted Kennedy, Kirk difikirkan menyediakan asas penjagaan kesihatan melalui pilihan yang awam yang menuntut kerajaan Amerika peningkatan moral. Iaitu tolak ansur adalah satu matlamat yang tinggi. Kirk mungkin tidak mampu untuk mengatasi perbezaan falsafah ini dengan Republikan, yang berfikir industri swasta adalah lebih cekap dan bahawa ia bukan tugas kerajaan untuk jadi melibatkan diri (walaupun ada yang lebih terbuka kepada peraturan-peraturan yang lebih ketat dalam industri insurans kesihatan). Walau bagaimanapun, konsep asas sistem penjagaan kesihatan yang manfaat semua rakyat Amerika adalah salah satu yang digunakan untuk kedua-dua pihak.

(Gambar: potret Senat Amerika Syarikat yang rasmi)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *