Bagaimana tabiat makan kita mempengaruhi kesihatan kita?

Bagaimana tabiat makan kita mempengaruhi kesihatan kita?

Kita adalah apa yang kita makan. Anda mesti mempunyai pasti menjumpai Ungkapan ini yang bermaksud bahawa makanan yang kita makan boleh mempunyai beberapa kesan yang ketara pada badan kita. Ini adalah sangat benar. Makan terlalu banyak makanan ringan akan mencemarkan tubuh dengan toksin dan kolesterol, justeru, memberi kenaikan untuk semua jenis penyakit. Ini adalah kerana kita telah kehilangan tabiat pemakanan generasi lama dan menumpukan lebih banyak makanan segera di sebaliknya. Dalam artikel ini saya akan menyediakan maklumat lanjut memasak sihat dan makanan yang kami telah diabaikan.

Ia adalah sangat biasa bagi orang ramai untuk percaya bahawa latihan hanya fizikal penting Walaupun anda tersalah makan. Sebenarnya ini adalah satu idea yang benar-benar salah. Ia adalah penting untuk mendapatkan diet yang seimbang dan membekalkan tubuh anda dengan segala nutrien yang diperlukan untuk berfungsi dengan betul. Sebagai contoh, ia adalah penting bahawa anda mengawal pengambilan garam dan gula untuk mengelakkan penyakit-penyakit seperti kencing manis dan darah tinggi. Adalah disyorkan supaya makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan daripada produk haiwan.

Terdapat pelbagai tumbuh-tumbuhan yang boleh anda gunakan untuk membawa beberapa kepelbagaian diet anda yang hebat. Adalah lebih baik untuk memilih mereka yang baru atau lebih baik membeli sayur-sayuran organik kerana mereka tidak membawa apa-apa sebatian kimia. Pengambilan jenis makanan ini akan memastikan bahawa tubuh anda menerima semua nutrien yang diperlukan untuk berfungsi dengan betul. Selain itu terdapat juga beberapa tumbuhan yang benar-benar baik untuk kesihatan anda. Sebagai contoh, kita mempunyai bijirin seperti oat yang boleh mempunyai beberapa kesan yang positif ke atas kesihatan manusia. Orang-orang yang faham Bahasa Perancis boleh menyemak artikel ini pada alternatif makanan yang sihat (champignon farci) dan hidup sihat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini.

Makan produk-produk tumbuhan dan mengurangkan penggunaan daging anda boleh benar-benar membantu meningkatkan tahap kesihatan anda. Tumbuh-tumbuhan boleh membawa anda semua perlu protein dan lemak dan anda tidak perlu mengambil apa-apa produk haiwan. Dengan cara ini, anda akan berada dalam Kesihatan yang lebih baik dan tahap kolesterol anda akan dalam julat normal.

Kebanyakan penyakit yang sama hari disebabkan oleh tabiat pemakanan kita salah. Industri makanan segera, makanan yang tinggi diproses dan makanan yang intensif diternak adalah semua sebab lonjakan ini dalam penyakit-penyakit seperti kencing manis dan penyakit jantung. Mengubah pelan kami makan itu hendaklah mempunyai kesan yang baik terhadap kesihatan kita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *