Bagaimana suplemen MultiVitamin boleh mengurangkan kolesterol

Bagaimana suplemen MultiVitamin boleh mengurangkan kolesterol

Multivitamin boleh menambah kolesterol yang lebih rendah? Sesetengah daripada mereka boleh. Ia bergantung pada apa yang dikandungnya. Artikel ini melihat pada bahan-bahan dalam makanan tambahan yang terbukti bermanfaat dalam kajian klinikal.

Bioflavonoids
Bioflavonoids adalah nutrien yang didapati dalam tumbuhan yang mempunyai aktiviti antioksidan. Satu daripada tumbuh-tumbuhan yang mengandungi mereka ialah bunga kamelia sinensis loji, juga dikenali sebagai pokok teh biasa.
Hitam, hijau dan pelbagai jenis lain teh datang dari kilang yang sama. Satu-satunya perbezaan adalah di bagaimana daun-daun yang diproses.
Ia sering dikatakan bahawa teh hitam akan “menapai”, walaupun ia bukan jenis proses penapaian yang mencipta alkohol. Ia adalah sebenarnya untuk penuaan atau proses pengoksidaan yang bertukar teh hijau daun hitam.
Daun teh hijau tidak teroksida. Jadi, ia mengandungi lebih banyak antioksidan.
Teh hijau dan hitam mengandungi bioflavonoids yang dipanggil theaflavins. Teh hijau juga mengandungi catechins.
Walaupun terdapat banyak sebatian yang dinaikkan pangkat untuk kesan merendahkan kolesterol mereka, klinik Mayo berkata bahawa terdapat lebih banyak bukti yang menyokong untuk faedah-faedah theaflavins dan catechins daripada bagi apa-apa sebatian lain.
Betul-betul bagaimana mereka bekerja tidak diketahui pada masa ini. Mereka mungkin menggalakkan penukaran cholesterols dalam aliran darah ke dalam asid hempedu, yang kemudian dilupuskan bersama-sama dengan lain-lain produk sisa.
Phytosterols
Kita mungkin tidak tahu dengan tepat bagaimana theaflavins dan teh catechins kerja, tetapi kita tahu Phytosterols yang boleh lakukan. Jika multivitamin tambahan kolesterol yang lebih rendah, ia mungkin mengandungi mereka. Mereka adalah sangat serupa dengan cholesterols pada tahap molekul sebatian tumbuh-tumbuhan.
Oleh sebab itu, mereka bersaing dengan cholesterols untuk penyerapan di dalam sistem penghadaman. Ini akan membantu untuk mengelakkan cholesterols yang didapati dalam makanan yang anda makan dari yang diserap ke dalam aliran darah.
Rice Bran minyak
Multivitamin sesetengah suplemen kolesterol yang lebih rendah kerana ia mengandungi minyak dedak beras. Dedak padi adalah sumber policosanol yang mengurangkan penghasilan kolesterol LDL (tidak baik) dalam badan. Ia juga mengandungi beta-sitosterol, salah satu Phytosterols yang disebutkan di atas.
Manfaat tambahan adalah bahawa minyak dedak padi yang membantu untuk meningkatkan “baik” HDL kolesterol paras, yang penting juga. HDLs membantu membersihkan arteri zarah LDL. Sebaik-baiknya, kita mahu mencapai keseimbangan di dalam darah, dengan bilangan zarah LDL yang sangat rendah dan bilangan HDLs yang lebih tinggi.
Vitamin D & lain-lain antioksidan
Jika multivitamin tambahan terlalu banyak kolesterol yang lebih rendah, ia boleh menyebabkan masalah kesihatan. Risiko cholesterols dan lain-lain lemak dalam aliran darah timbul kerana mereka boleh menjadi teroksida atau keras pada dinding arteri.
Ini mengakibatkan mengecil pembuluh darah, tekanan darah meningkat dan meletakkan tambahan tekanan pada jantung. Jika sekeping yang beku menjadi dipaksa keluar, ia boleh menyekat satu arteri, menyebabkan serangan jantung atau angin ahmar.
Secara umum, meningkatkan pengambilan antioksidan yang anda adalah idea yang baik, kerana nutrien itu membantu untuk mencegah kerosakan radikal seluruh badan. Vitamin D adalah bernilai menyebut, kerana kajian menunjukkan bahawa kebanyakan rakyat Amerika tidak akan memenuhi keperluan minimum harian bagi nutrien penting ini.
Multivitamin sesetengah suplemen merendahkan kolesterol dan menghalang pembentukan arteri yang menyekat plak, terlalu. Nilai tambahan yang bergantung sepenuhnya pada bahan-bahan yang mengandungi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *