Bagaimana sikap yang positif boleh beralih hidup anda

Bagaimana sikap yang positif boleh beralih hidup anda

Keupayaan anda untuk menjadi senang dan berjaya dalam kehidupan secara langsung berkaitan dengan keupayaan anda untuk mengawal pemikiran sendiri. Kajian telah menunjukkan bahawa biasanya kita mempunyai lebih daripada 60,000 fikiran setiap hari. Fikiran kita mencipta kehidupan kita seperti kita pergi dan menentukan siapa diri kita. Ada apa-apa yang anda lakukan dalam kehidupan yang tidak didahului oleh pemikiran. Sains (fizik kuantum khusus) telah terbukti bahawa fikiran anda mencipta realiti anda; ajaran-ajaran kerohanian sesuatu telah mengatakan sebagai kebenaran selama beratus-ratus tahun.

60,000 + Fikiran setiap hari, oleh itu, akan mewujudkan hidup anda seperti yang anda pergi bersama-sama. Orang yang banyak membenarkan minda mereka untuk hanya berfikir tanpa berfikir tentang apa yang mereka akan memikirkan. Adakah bunyi tersebut seperti anda? Ianya amat mudah untuk dilakukan. Begitu mudah, malah, bahawa kebanyakan orang yang pergi melalui seluruh mereka tinggal hanya membenarkan minda mereka untuk bersiar-siar tanpa tujuan, berfikir segala macam diedit dan tanpa penyeliaan pemikiran. Minda berfikir tanpa penyeliaan ini boleh membawa kita ke segala macam masalah, atau dengan sedikit bimbingan dan pendidikan, boleh mengubah hidup kita dari kesengsaraan kepada khayal serta-merta.

Langkah pertama untuk mendapatkan sikap mental yang positif adalah kesedaran. Hanya sedar fikiran anda daripada membenarkan minda anda untuk melakukan perkara dengan sendiri. Mendengar suara dalam kepala anda dan mengambil perhatian terhadap jenis-jenis pemikiran yang anda ada. Berpura-pura bahawa fikiran anda adalah rakan karib anda dan dengar apa rakan anda berkata kepada anda sepanjang hari, setiap hari. Rakan karib anda menyokong anda benar-benar dan benar-benar? Adakah dia mempunyai simpati untuk anda apabila anda membuat kesilapan? Adakah dia mempunyai kesabaran? Dia tidak tahu bagaimana untuk bersenang-senang atau Adakah beliau hanya taskmaster? Adakah rakan karib anda mengutuk anda tidak henti-henti?

Untuk menjadi senang dan berjaya, anda perlu berfikir seolah-olah anda adalah paling pesakit, belas kasihan, dan menyokong rakan yang anda ada. Fikiran anda perlu berdasarkan self-love pertimbangan. Jika anda mendapati bahawa anda tidak akan mempunyai pemikiran yang bersabar, penyayang, dan menyokong ke arah diri anda, maka langkah seterusnya adalah untuk membersihkan rumah.

Menyingkirkan kebiasaan berfikir negatif adalah lebih mudah daripada yang anda boleh bayangkan. Lagipun, anda mempunyai kawalan yang menyeluruh dan lengkap terhadap proses ini. Salah satu cara yang paling mudah untuk mula menghapuskan pemikiran negatif adalah untuk mula menyedari pemikiran mereka yang negatif, dan untuk menghentikan anda sedang terlaksana pemikiran dan menukar mereka ke dalam fikiran yang positif. Contohnya: “saya tidak akan mendapat meningkatkan itu. Syarikat ini membenci saya.” Pemikiran ini adalah sebenarnya dua fikiran negatif; satu tentang keupayaan anda untuk mendapatkan yang meningkatkan, dan satu mengenai syarikat anda dan bagaimana ia mungkin atau mungkin tidak merasa anda. Jika anda percaya bahawa fikiran anda mencipta realiti anda maka anda boleh dengan cepat melihat bagaimana masa depan anda dibentangkan sebelum anda – ia tidak mungkin bahawa anda akan mendapatkan yang meningkatkan kerana anda telah memutuskan bahawa syarikat anda membenci anda. Sama ada atau tidak anda percaya pemikiran ini, anda mesti mula menukar mereka untuk mengubah hidup anda. Jadi, apabila anda mula berfikir, “Saya tidak akan mendapat meningkatkan itu.” Menukar ia sebaliknya kepada sesuatu seperti, “Saya seorang pekerja yang cemerlang dan saya tahu bahawa saya akan dibayar agak usaha saya” bagi fikiran anda tentang syarikat anda, Tukar ke, “Syarikat Saya menghargai saya.”

Pada mulanya, ia mungkin merasa seperti satu kepalsuan kepada anda kerana fikiran telah meyakinkan anda bahawa ia tahu kebenaran. Tetapi menjaga ini terfikir di minda: kebenaran adalah apa yang anda buat itu. Jika anda benar-benar ingin menjadi pecah dan sentiasa mencari pekerjaan baru dan lebih baik, kemudian terus berfikir secara negatif. Jika anda mahu lebih banyak wang, perlu dihargai, dan dibayar secara adil, kemudian anda pertama telah bermula dengan diri sendiri, dengan pemikiran anda.

Satu cara lagi untuk mula membasmi pemikiran negatif yang mayatnya adalah dengan menggunakan ikrar. Ikrar akan hanya positif penyata berkata dalam tegang sekarang. Contoh yang positif, ikrar tegang kini adalah, “Saya seorang pekerja yang baik.”

Salah satu teknik yang paling berkesan yang saya secara peribadi telah digunakan untuk menterbalikkan satu tabiat sepanjang hayat pemikiran negatif adalah untuk mengikat ikrar banjir. Banjir adalah satu teknik latihan yang sering digunakan pada haiwan, dan melibatkan terus menundukkan diri anda cara berfikir yang baru. Saya komited untuk menggunakan banjir dengan penegasan selama 28 hari, dan dalam beberapa hari sahaja, mempunyai keputusan yang sangat baik. Setiap hari kebangkitan, saya akan memulakan dengan penegasan yang senyap. Dengan setiap nafas yang keluar, saya akan mengatakan kali yang saya buat dengan serta-merta. “Saya indah.” “Saya kreatif.” “Saya mampu apa-apa.” “Saya mempunyai kawan yang baik.” “Saya ihsan.” “Saya boleh dipercayai.” Saya hanya membentuk mereka. Hari itu pergi, bila-bila masa, saya akan mencari fikiran saya mengembara kepada pemikiran negatif, atau hanya pemikiran tentang sesuatu yang tidak bernilai atau secara langsung berkaitan dengan hidup saya, saya akan memulakan lagi dengan penegasan itu.

Satu lagi aspek banjir yang saya gunakan melibatkan membaca buku-buku yang menjadi sumber inspirasi atau artikel setiap hari. Apa pun anda mungkin berminat, mencari penulis terbaik, paling positif tentang subjek dan membaca sekurang-kurangnya 10 muka surat setiap hari. Sebagai contoh, jika anda berminat untuk membuat lebih banyak wang, mulakan membaca beberapa buku Napoleon Hill, fikirkan dan Grow Rich. Jika anda mahu belajar bagaimana untuk memanfaatkan kuasa rahsia, cuba kuasa niat oleh Wayne Dyer. Jika anda ingin meningkatkan diet atau senaman anda, mencari inspirasi cerita, buku-buku, atau model-model peranan yang anda boleh pelajari dari.

Mengubah pemikiran kebiasaan anda akan memerlukan usaha bersepadu di pihak anda, tetapi ia tidak akan membawa hampir selagi anda berfikir jika anda membuat janji untuk menukar dan mengupah beberapa saran saya. Terdapat juga banyak buku-buku pada pemikiran positif. Pergi ke Amazon.com dan hanya mencari “pemikiran positif.” Perubahan daripada minda yang negatif kepada yang positif akan mempunyai kesan-kesan yang mendalam pada hidup anda, Semua baik. Jadi, baik nasib!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *