Bagaimana Set Up Blog anda Bahagian 1

Bagaimana Set Up Blog anda Bahagian 1

Bagaimana set up blog anda Bahagian 1
Oleh Peter Wolfing w

Memilih topik yang

Langkah pertama sebelum mendirikan blog anda adalah untuk memilih topik atau ‘niche’ blog anda.

Cuba untuk memilih sesuatu yang sesuatu yang anda sedang bersungguh-sungguh (atau sekurang-kurangnya mempunyai beberapa kepentingan) dan sesuatu yang menguntungkan (sesuatu yang lain orang bersungguh-sungguh dan sanggup menghabiskan wang).

Jelas ia adalah benar-benar penting bahawa anda mempunyai beberapa pengetahuan niche anda supaya anda tahu apa anda sedang bercakap tentang apabila membuat posting blog. Jika anda berpengetahuan mengenai topik anda, pelawat-pelawat ke laman web anda akan melihat anda sebagai seorang pakar dan seseorang yang mereka boleh pergi ke bagi nasihat. Maklumat yang anda akan memberikan blog anda mestilah berguna dan bermaklumat dalam usaha anda untuk membina kredibiliti dan membuat wang. Orang hanya akan membayar untuk mendapatkan maklumat yang benar-benar berguna.

Walau bagaimanapun dalam mengatakan ini, anda tidak sebenarnya perlu menjadi seorang pakar yang berkelayakan dalam bidang anda, hanya selagi anda tahu hanya sedikit lebih daripada Joe purata. Walaupun jika anda tidak pasti sama ada anda seseorang yang boleh datang di seberang sebagai berilmu dan berwibawa dalam niche anda, ia ada sedikit penyelidikan tidak menetapkan.
Jadi perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah untuk berfikir tentang minat anda dan apa anda bersungguh-sungguh. Agak itulah industri besar yang mempunyai wang yang banyak di dalamnya (misalnya, kesihatan dan kecergasan).

Seterusnya, anda akan perlu untuk memecahkan ini kepada sub-topic yang. Sebagai contoh, niche kesihatan dan kecergasan adalah sangat menguntungkan, namun ia adalah dibanjiri dengan pertandingan, supaya anda akan mahu untuk mengecilkan ke sub-niche yang lebih kecil seperti ‘mentah makanan Diet’ atau ‘Pilates bagi pendaki rock’ dan sebagainya.

Walaupun niche yang kecil dan tidak jelas, ia masih boleh menjadi sangat menguntungkan dan di bawah-monetized mempunyai potensi yang besar. Walau bagaimanapun Jangan pergi terlalu kecil ke dalam sub-niches dengan benar-benar tiada persaingan kerana kemungkinan tidak ada banyak wang mereka.

Tajuk-tajuk yang sentiasa popular dan menguntungkan adalah:
-Membuat wang
-Hubungan dan Dating
-Kesihatan dan Kecergasan

Niche penyelidikan

Ingatlah: Orang membayar untuk penyelesaian kepada masalah mereka. Ianya benar-benar hanya semudah mencari pasaran sasaran apa yang anda mahukan dan memberikan kepada mereka.

Berikut adalah proses langkah 3:
1) Mengenal pasti masalah pasaran sasaran anda
2) Mencari jalan penyelesaian untuk masalah mereka
3) Memberi anda penyelesaian kepada masalah mereka.
Jadi, perkara pertama yang perlu kita lakukan adalah untuk pergi keluar ke dalam niche anda dan melakukan sedikit penyelidikan.
Anda perlu mencari:
-Apakah jenis orang mereka kebanyakannya?
-Apakah mereka yang ghairah Tempahan kira-kira dan mengapa?
-Apa Adakah mereka menghabiskan kebanyakan masa bercakap tentang (dan mereka mungkin memikirkan) mengenai topik ini?
-Apakah utama kebimbangan/masalah mereka?
-Apa yang mereka sedang lakukan untuk menyelesaikan masalah mereka?
-Apa yang boleh anda lakukan untuk menawarkan penyelesaian kepada masalah ini?

Tempat-tempat terbaik untuk pergi untuk mengetahui maklumat ini adalah tempat di mana pasaran niche/sasaran anda melepak; Forum, laman web yang popular, laman sosial dan sebagainya.

Cari forum dalam Niche anda

Melakukan carian di Google untuk “(your niche here) forum) dan jika niche anda popular akan pasti akan banyak keputusan. Daftar diri anda untuk forum ini dan mula berinteraksi dengan pasaran sasaran anda. Melihat melalui kajian benang paling popular dan mengetahui apa yang semua orang kebanyakannya sedang bercakap tentang. Anda akan menemui sub-topics yang popular.

Mengetahui apakah isu-isu dan masalah dalam ceruk anda bahawa orang-orang bercakap tentang Tempahan terbakar. Mengetahui apa yang mereka akan Tempahan bersungguh-sungguh. Ini adalah di mana wang itu. Jika anda anda masih tidak pasti atau ingin memotong mengejar, anda boleh semata-mata hanya terus bertanya soalan-soalan di forum dan anda akan pasti dapat beberapa idea-idea yang baik.

Juga, satu lagi perkara yang menarik mengenai forum ini hanya dengan melihat pemikiran dan membaca posting orang yang anda boleh mengetahui di mana orang-orang lain dalam niche yang melepak dan apa Laman web dan sumber-sumber yang popular kepada mereka. Anda juga boleh mengetahui jenis produk mereka menggunakan dan menikmati dan jenis bahan yang mereka Baca/Tonton.

Laman Sosial Media/Web 2.0

Laman sosial dan Laman komuniti adalah tempat yang popular bagi Kumpulan orang-orang yang bersungguh-sungguh mengenai hal yang sama untuk hang out dan berkongsi idea. Laman web seperti Facebook, Myspace, Twitter, Digg, YouTube, StumbleUpon semua mempunyai banyak orang-orang yang sentiasa berbincang dan berkongsi idea dan maklumat tentang minat, keghairahan dan masalah. Sudah tentu, saya hanya sebutkan hanya beberapa laman web 2.0 yang anda boleh pergi ke; Terdapat berpuluh-puluh di luar sana. Hanya pergi ke laman web dan melakukan carian untuk niche anda atau sub khusus dan anda akan mendapat banyak maklumat dan idea-idea ini!

Mendapatkan idea dari Yahoo jawapan

Salah satu tempat terbaik untuk mencari soalan dan jawapan yang paling hangat dalam niche anda adalah Jawapan Yahoo (). Di sini anda akan menemui orang-orang yang bertanya pelbagai soalan-soalan yang menarik (dan tak tahu malu) pada setiap topik yang anda boleh bayangkan. Ia sangat popular dan sumber yang besar untuk mencari apa orang mempunyai masalah dan apa yang mereka benar-benar mahu dan perlukan. Bukan sahaja akan anda mencari idea-idea apa sub-niche anda patut pilih, anda juga akan mempunyai banyak soalan dan jawapan yang anda boleh asas blog anda posting sekitar!

Google Alerts: Mendapatkan pengetahuan dan berita secara automatik

Google Alerts adalah alat yang hebat yang direka untuk secara automatik memberi isyarat kepada anda maklumat yang anda berminat melalui akaun Gmail anda. Anda boleh meminta untuk menerima isyarat daripada berita dan maklumat mengenai niche anda dan pilih berapa kerap anda mahu menerima mereka. Ianya jadi senang!
Pertama, saya cadangkan anda sediakan akaun Gmail yang baru khusus untuk menerima amaran topik anda. Jadi pergi ke dan akaun Gmail yang baru.

Seterusnya, pergi ke untuk menyediakan isyarat anda.
Sebagai contoh, jika saya telah menubuhkan sebuah blog di ‘mentah makanan Diet’ saya menginap masukkan ia ke dalam Google Alerts sebagai ‘istilah carian’:

Seterusnya, pilih jenis carian yang anda mahu. Pilih ‘Segala-galanya’ kerana selepas itu setiap kali istilah carian awda disebut dalam berita, Blog, Kumpulan, dan video, anda akan menerima amaran.

Sekarang pilih berapa kerap anda mahu mengubah isyarat dan berapa banyak keputusan yang anda mahu. Saya mencadangkan memilih untuk menerima isyarat setiap hari, tetapi ia terpulang kepada anda.
Akhir sekali, masukkan alamat e-mel yang anda mahu Peringatan tersebut dihantar ke.
Sebaik sahaja anda telah melakukan kajian kata kunci (kami akan mendapat ke yang seterusnya) anda juga boleh memasukkan kata kunci anda ke Google Alerts untuk melihat apa yang datang.

Kajian kata kunci

Sebaik sahaja anda telah menemui pasaran sasaran yang popular yang kelihatan menguntungkan dan dikenalpasti utama kebimbangan dan masalah pasaran itu, anda perlu lakukan sedikit kajian kata kunci.

Apa yang kami looking for adalah senarai istilah carian yang mempunyai kelantangan carian yang tinggi dan persaingan yang rendah. Anda masih mahu beberapa jumlah persaingan yang sihat kerana itulah petunjuk keuntungan pasaran. Ini bermakna terdapat pembeli dalam niche itu.

Tempat terbaik untuk memulakan adalah Google kata kunci alat:

Sekarang mengambil idea(s) niche anda dan berfikir tentang apakah kata kunci orang akan menaip di carian Google. Berfikir tentang apa perkataan khususnya mempunyai kaitan dengan masalah atau penyelesaian dalam niche itu.

Sebagai contoh, jika saya telah membuat sebuah blog mengenai ‘Diet makanan mentah’ saya akan menaip dalam perkara-perkara seperti:
-Mentah makanan diet penurunan berat badan
-Pelan diet makanan mentah
-Mengurangkan berat badan makanan mentah
-Makanan mentah membersihkan
-Mentah makanan diet
-Manfaat makanan mentah

Seterusnya, masukkan ke dalam alat kata kunci di Google, saya berikan anda lebih awal.

Jangan risau sangat tentang pertandingan, kerana anda kini telah telah menurun utama niche anda (cth: Kesihatan dan kecergasan) ke dalam sub-niche (contohnya Diet makanan mentah).
Kini, membuat nota kata kunci terbaik anda boleh mencari yang mempunyai kedua-dua istilah carian yang tinggi dan sangat relevan kerana kemudian anda perlu mencuba dan menggabungkan mereka ke dalam tajuk-tajuk dan isi posting blog anda supaya anda boleh mendapat manfaat dari SEO.

Saya berharap anda menikmati artikel blog ini mengenai blog anda.

Peter Wolfing
*********

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *