Bagaimana seorang pakar pemakanan dan pakar pemakanan boleh membantu anda

Bagaimana seorang pakar pemakanan dan pakar pemakanan boleh membantu anda

Jika anda telah pernah bertujuan untuk amalan yang sihat dan seimbang, tetapi tidak pernah pasti bagaimana untuk memulakan, maka seorang pakar pemakanan dan pakar pemakanan boleh membantu anda. Kakitangan kesihatan dietitians dan pakar pemakanan mempunyai latihan sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda dan sudah biasa dengan pelbagai makanan dan nilai pemakanan. Mereka boleh memberikan nasihat profesional dan bimbingan kepada orang-orang dari pelbagai lapisan keperluan pemakanan yang berbeza apa yang mereka perlu makan setiap hari. Ianya sebenarnya agak sukar untuk mencapai yang benar-benar seimbang sejak portioning keluar jenis makanan boleh menjadi agak sukar, jadi pakar pemakanan boleh membantu anda membuat keputusan bagaimana untuk membuat perubahan yang sihat dalam diet harian anda dan Jadikan ia mudah untuk anda mencapai imbangan pemakanan yang betul.

Setiap orang mempunyai keperluan pemakanan yang berbeza bergantung kepada jenis gaya hidup mereka. Naib juara marathon Olimpik yang mempunyai keperluan pemakanan yang sangat berbeza dari seorang pekerja pejabat dengan gaya hidup sedentari. Pakar diet dan pemakanan boleh membantu merancang diet harian bagi setiap individu yang memenuhi kedua-dua keperluan kalori serta pemakanan seseorang bergantung kepada keperluan mereka. Malah, orang atlet dan sukan profesional memerlukan nasihat pakar pemakanan dan pakar pemakanan, jadi kawasan ini adalah laluan kerjaya yang baik bagi mereka. Mereka boleh memilih diet yang boleh membantu seseorang atlet yang berat, menurunkan berat badan, menjadi lebih ramping atau lebih muscled bergantung kepada atlet apa memerlukan.

Bidang pekerjaan untuk Pegawai Dietetik dan pemakanan
Pakar diet dan pemakanan boleh juga digunakan dalam bidang perubatan dan hospital-hospital untuk membantu pesakit dengan pelbagai jenis masalah kesihatan. Sama ada ia seorang pesakit kencing manis atau pesakit yang obes yang perlu untuk mengurangkan berat badan, pakar pemakanan akan membantu mewujudkan diet yang akan membantu pesakit mencapai matlamat mereka dan tidak bertolak ansur terhadap keperluan pemakanan mereka. Kadang-kadang pesakit menurunkan berat badan dengan drastik Kurangkan pada bahagian-bahagian tertentu daripada diet mereka, yang boleh membuat mereka terdedah kepada menjadi kurang vitamin dan mineral tertentu.

Pakar diet dan pemakanan boleh membantu mengelak orang-orang jenis kesilapan yang tidak sihat.
Pakar pemakanan dan pakar pemakanan boleh juga digunakan oleh klinik-klinik kehilangan berat badan bagi tujuan sama. Di hospital dan bidang-bidang perubatan, nasihat mereka diambil untuk membantu Reka bentuk dan berkhidmat jenis makanan yang betul kepada pesakit. Doktor dan jururawat yang banyak bergantung kepada mereka untuk menyediakan jenis nasihat dan tips mereka boleh membantu pesakit pada masa hadapan dalam merekabentuk diet mereka apabila mereka berada di rumah yang tinggal pada kehidupan seharian mereka.

Pakar diet dan pemakanan itu memerlukan latihan profesional dalam biologi dan sains asas supaya dapat menjadi kompeten dalam memberikan nasihat dan merekabentuk Diet bagi orang-orang yang berbeza. Mereka boleh juga digunakan untuk menjalankan penyelidikan tentang jenis-jenis makanan orang-orang yang mengambil dan menganalisa keadaan seperti malnourishment. Ini dipanggil penyelidik pemakanan dan mereka boleh bekerja untuk pelbagai organisasi untuk belajar bagaimana solek pemakanan makanan berubah dalam pelbagai keadaan.

Pakar pemakanan pengurusan sering diambil bekerja oleh organisasi berskala besar seperti sekolah, penjara, kafeteria dan kemudahan penjagaan kesihatan untuk membantu mereka bentuk pelbagai jenis makanan dengan cara yang seimbang dan pemakanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *