Bagaimana sebenarnya madu Manuka aktif berfungsi?

Bagaimana sebenarnya madu Manuka aktif berfungsi?

Ia semakin didapati bahawa madu Manuka aids dengan beberapa syarat-syarat kesihatan dan boleh membantu untuk semua pusingan tahap tenaga tambahan kepada kesihatan umum. Hanya apa yang akan membuat madu jenis ini begitu unik? Madu Manuka terdiri daripada satu bentuk yang unik daripada unsur-unsur bebas-peroksida, anti-bakteria yang dipanggil UMF, atau faktor Manuka yang unik, yang boleh tidak terjejas oleh cecair badan, cahaya dan haba yang sederhana dan oleh itu konsisten dan juga stabil. Walaupun telah dibuktikan bahawa madu Manuka telah bermanfaat dan tidak berbahaya, kajian saintifik terus mencungkil ciri-ciri eksklusif dan berkuasa yang terdiri daripada madu yang tertentu ini.

Madu Manuka telah dikenalpasti kerana baik untuk beberapa isu-isu kesihatan seperti, sakit tekak serta demam, ulser kulit dan luka, perut ulser, terbakar yang kecil dan juga kudis tekanan, dan jangkitan bakteria dan MRSA. UMF yang secara langsung berkaitan dengan keadaan kesihatan tertentu bahawa madu Mauka boleh positif mempunyai kesan. UMF, ditemui oleh Dr. Peter Molan Waikato University pada Unit Penyelidikan madu, melepaskan hidrogen peroksida dari satu enzim yang boleh dikaitkan dengan sifat-sifat anti-bakteria. Dalam istilah yang kurang saintifik, faktor ini membunuh bakteria.

Walau bagaimanapun hanya sedikit madu Manuka terdiri daripada UMF mujarab ini. Madu Mankua dikumpul melalui lebah melalui nektar daripada bunga dan semak manuka, juga dikenali sebagai Leptospermum scoparium, itulah sebenarnya kilang tempatan di New Zealand. Kerana untuk fakta sederhana bahawa madu manuka dengan harta UMF tidak ditemui seluruh New Zealand, setiap Kumpulan madu Manuka perlu diuji bagi memastikan ia mengandungi UMF. Frasa?Madu Manuka aktif? menerangkan penentuan sama ada atau tidak bush yang mengandungi ciri-ciri UMF.

Jadi, bagaimana anda akan menggunakan madu Manuka bagi pemulihan? Walaupun madu ini adalah tidak berbahaya, pembeli perlu membayar perhatian yang cermat terhadap penarafan UMF, kerana tidak semua manuka madu mengandungi isipadu yang sama sifat-sifat anti-bakteria. Satu garis panduan yang baik adalah sentiasa untuk tidak membeli mana-mana manuka madu yang mempunyai penarafan di bawah lima. Di samping itu, madu manuka dengan penarafan yang lebih daripada 15 yang umumnya sesuai, kerana ia mengandungi jumlah tertinggi sifat-sifat penyembuhan. Madu Manuka pasti akan dihadam biasa yang akan meningkatkan kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan.

Seperti yang dinyatakan di atas, jangan menganggap semua manuka madu mempunyai tahap yang sama sifat-sifat anti-bakteria. Oleh kerana industri pembuatan Manuka telah memilih sistem kedudukan biasa dirujuk sebagai faktor UMF yang membayangkan konsentrasi dan prestasi produk tertentu. Tidak membeli apa-apa yang lebih rendah daripada 5. Mana-mana produk dengan penarafan UMF lebih daripada 15 barangan kuat dan teori harus mempunyai kesan yang lebih besar. Penggunaan harian madu manuka akan mengekalkan kesihatan umum anda dan Kecergasan, serta yang sistem gastrousus anda… pilihan penarafan 5-10 ini. Jelas ianya juga sangat flavorsome dan orang yang banyak makan ia tiada sebab lain di mana sebarang penarafan UMF 5 + yang halus dengan sempurna. Tetapi mengapa mengambil lulus semua manfaat tersebut? Pilih markah kira-kira 5, dan menikmati faedah-faedah yang berterusan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *