Bagaimana saya tahu jika saya perlu fail pembayar cukai anggaran individu suku tahunan?

Bagaimana saya tahu jika saya perlu fail pembayar cukai anggaran individu suku tahunan?

Orang-orang yang menghabiskan kerjaya mereka sebagai pekerja seseorang yang lain adalah tertakluk kepada penangguhan cukai, berdasarkan maklumat yang mereka berikan borang W-4 mereka. Apabila payrolls diproses, majikan atau ejen (gaji firma, contohnya) menambah semua pekerja penangguhan dan meremitkan kepada kerajaan. Ini bermakna bahawa orang-orang yang tidak kelihatan terlalu rapat pada tunas gaji mereka benar-benar tidak tahu apa yang sedang berlaku dengan cukai mereka sehingga bulan pertama pada tahun berikutnya, Bilakah mereka fail pulangan mereka.

Orang-orang yang bekerja sendiri, dan orang-orang yang mempunyai pekerjaan sampingan kedua, dibayar tanpa penangguhan ini berlaku. Jabatan Perbendaharaan untuk Simpan Tabs dan resit cukai dan pelan untuk bajet kerajaan, namun baik atau buruk-diuruskan ia mungkin, IRS memerlukan golongan ini untuk fail (dipanggil “anggaran”) empat kali setahun – pulangan dan membayar cukai pada setiap masa, serta. Niat adalah untuk melayan orang seperti seadil mungkin dan mempunyai pembiayaan kerajaan yang berkongsi setimpal mungkin merentasi pelbagai jenis pendapatan, serta pelbagai peringkat pendapatan. Ini adalah satu perkara yang sukar untuk melakukan yang terbaik dari situasi, itulah sebabnya kod cukai sentiasa sedang dipinda dan dikemaskini.

Yang membayar?
IRS, pada asasnya, menjangkakan orang-orang yang bekerja sendiri (dan orang-orang yang memperolehi pendapatan tambahan) di mana penangguhan tidak mengambil tempat untuk membayar cukai mereka di “rolling asas” seperti seluruh penduduk tidak melalui penangguhan kerja. Untuk menggalakkan pematuhan, IRS menilai (mulai sekarang) faedah tahunan 8% atas cukai yang tidak dibayar daripada orang-orang yang tidak membayar pada tarikh-tarikh pembayaran suku tahunan, dikira setiap hari, termasuk penalti yang mungkin. Betul – IRS caj faedah dan denda jika anda (1) tepat tidak menganggarkan cukai sekurang-kurangnya setiap suku tahun dan (2) hantar cek dengan dalam bentuk yang ditetapkan sekiranya anda berhutang apa-apa.
IRS penerbitan 505 meliputi semua selok-belok pembayaran cukai anggaran, dengan terperinci yang memerlukan beberapa orang untuk mendapatkan nasihat profesional. Ringkasnya, jika anda bekerja sendiri atau membuat pendapatan tambahan yang tidak mempunyai cukai pendapatan Persekutuan ditahan – sama ada atau tidak anda mendapatkan borang 1099 dari setiap sumber – anda mungkin perlu membuat pembayaran anggaran suku tahunan. Hanya jika anda mengharapkan agar kurang yang $1,000 anda dikecualikan daripada keperluan ini laporan (dan membayar).

Bagaimana ia berfungsi, dan apabila
Lazimnya bercakap, jika anda bekerja sendiri anda akan perlu membayar dari 22.5 kepada 28% daripada pendapatan kasar anda, sekurang-kurangnya empat kali setiap tahun. Ini akan meliputi cukai pendapatan anda dan bayaran sekuriti sosial anda. Ia boleh mendapatkan sedikit lebih rumit jika anda akan bekerja sepenuh masa dan buat duit yang lain, tambahan daripada sumber-sumber yang bebas penangguhan, tetapi ia berkemungkinan bahawa anda perlu untuk membuat anggaran bayaran jika anda terhutang cukai tahun lepas (atau mempunyai hanya pulangan sederhana) dan pendapatan lebih daripada $1,000 dari pekerjaan sampingan-penangguhan tersebut.

Bayaran anggaran adalah kena dibayar empat kali setahun, di mana anda membayar peratusan pendapatan anda yang tidak ada cukai dipungut pada masa pembayaran tertentu yang betul. Pendapatan yang anda peroleh antara 1 Januari dan 31 Mac, anda mesti memfailkan dan membayar dengan April 15. Lain suku – 1 April hingga 31 Mei, 1 Jun-31 Ogos dan 1 September hingga 31 Disember – tarikh akhir anda adalah 15 Jun, September dan Disember, masing-masing.

Keadaan khas
Yang lebih pelbagai campuran sumber pendapatan – pekerjaan pekerjaan sampingan, kepentingan, pelaburan, dan lain-lain – lebih rumit keadaan cukai anda menjadi. Kod cukai di dalam rak-rak Perpustakaan yang beberapa ketika ini, dan ia boleh menjadi sukar untuk tetamu akan ditulis oleh pelanggan kami selepas penginapan mengikuti semua hukum, cukai-cukai baru, pindaan, pengecualian dan syarat-syarat yang akan ditambah setiap tahun. Jika anda akan dikelirukan oleh mana-mana peraturan-peraturan yang meliputi anggaran pembayaran cukai, ia mungkin akan menjadi satu idea yang baik untuk berunding dengan profesional dalam bidang – sebuah penyedia cukai, Akauntan atau perancang kewangan. Jika anda telah mendapat ke dalam dilema ke atas pendapatan bekerja sendiri, anda juga mungkin mahu berunding dengan seorang peguam cukai.

Jika anda mempunyai keadaan mudah – sebagai contoh, anda bekerja untuk sebuah syarikat tunggal sebagai seorang kontraktor bebas dan menerima satu 1099 laporan pendapatan yang – anda harus mampu untuk menguruskan filings anggaran cukai anda dengan sedikit penyelidikan dan gris siku anda sendiri. Walau bagaimanapun, “cukai filer nombor satu pemerintahan” masih perlu memohon. Jika anda keliru atau tidak jelas tentang apa-apa pada semua, atau tidak pasti bahawa anda akan mendapat keputusan terbaik yang boleh didapati dalam fail anda, anda perlu mendapatkan bantuan profesional. Ia memang sekadar murah itu membuat kesilapan dan membayar cukai dalam terlalu banyak, atau membayar terlalu sedikit dan mendapat hit dengan penalti dan faedah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *