Bagaimana saya boleh menjimatkan wang pada kumpulan insurans kesihatan di California?

Bagaimana saya boleh menjimatkan wang pada kumpulan insurans kesihatan di California?

Manakala insurans kesihatan adalah penting untuk kedua-dua anda ketenangan minda, Keselamatan kewangan, dan sudah tentu kesihatan anda, kos beberapa pelan insurans kesihatan kadang-kadang boleh menjadi terlalu tinggi. Mujurlah ada pilihan yang tersedia, seperti insurans kesihatan Kumpulan.

Polisi insurans kesihatan Kumpulan yang menyediakan perlindungan kepada sekumpulan orang dan bukannya individu. Dalam kebanyakan kes, pelan insurans Kumpulan yang ditubuhkan oleh Syarikat atau majikan sebagai satu cara untuk menawarkan perlindungan kesihatan kepada pekerjanya. Tetapi Syarikat tidak lagi satu-satunya organisasi untuk mengambil kesempatan daripada perlindungan Kesihatan Kumpulan. Ia menjadi semakin biasa untuk organisasi untuk menawarkan polisi insurans kesihatan Kumpulan jenis lain. Hari ini, insurans kesihatan Berkelompok digunakan oleh semua jenis Kumpulan, dari Kumpulan agama untuk perdagangan, Dewan perdagangan, Kelab dan Persatuan walaupun peribadi.

Kelebihan insurans kesihatan Berkelompok di California

Tapi Kenapa insurans kesihatan Kumpulan pilihan yang lebih menarik daripada pelan individu?

Insurans kesihatan Kumpulan boleh membantu anda menjimatkan wang dalam pelbagai cara. Dengan beberapa orang pelan Kumpulan, syarikat insurans boleh mendapat keuntungan dengan lebih cepat berbanding dengan pelan individu. Hasilnya, premium pelan insurans Berkelompok cenderung untuk menjadi lebih rendah, membuat kumpulan insurans lebih berpatutan langsung daripada kelawar.

Bergantung kepada majikan anda, anda mungkin tidak perlu bimbang tentang bayaran premium sekali, syarikat-syarikat di California yang banyak menampung kos premium insurans pekerja-pekerja mereka.

Ia perlu dinyatakan di sini bahawa terdapat juga kebaikan bukan kewangan Kumpulan insurans kesihatan. Tidak seperti rancangan individu, Kumpulan yang ditubuhkan di California tidak memerlukan satu tinjauan sejarah kesihatan atau walaupun pemeriksaan fizikal oleh pihak pemohon. Syarikat insurans akan merangkumi semua kakitangan di bawah Dasar Kumpulan untuk majikan. Jika anda mempunyai keadaan kesihatan yang sedia ada, anda mungkin sudah tahu bahawa ia boleh menjadi amat sukar jika tidak sungguh-sungguh mustahil-untuk mendapatkan perlindungan insurans kesihatan. Tetapi rancangan Kumpulan menawarkan perlindungan kepada semua ahli kumpulan tanpa mengira keadaan, umur dan Kesihatan semasa.

Menjimatkan wang insurans kesihatan berkelompok

Walaupun majikan anda tidak meliputi premium insurans kesihatan Kumpulan anda (atau jika anda tidak dilindungi di bawah pelan-perniagaan Kumpulan, seperti yang Kumpulan Kelab atau Gereja) dan anda bertanggungjawab untuk membuat pembayaran, pelan insurans kesihatan Kumpulan masih boleh membantu anda menjimatkan wang. Seperti yang disebut terdahulu, premium insurans Berkelompok cenderung untuk menjadi lebih rendah. Di samping itu, banyak syarikat yang menawarkan pekerja mereka pilihan pelan perlindungan. Ini boleh termasuk pilihan untuk memilih di antara pelan HMO, pelan PPO, atau bahkan pelan bayaran bagi perkhidmatan. Bergantung kepada keadaan kesihatan anda dan mana-mana syarat yang sedia ada, pilihan ini mungkin membolehkan anda tweak perlindungan anda untuk menjamin bahawa anda bukan sahaja mendapat harga terbaik boleh didapati tetapi anda mendapat paling untuk wang anda.

Ibu mengandung dan insurans kesihatan berkelompok

Jika anda sedang uninsured atau underinsured dan mendapati diri anda hamil, anda mungkin mendapati sukar untuk mendapatkan perlindungan bersalin individu dengan cepat. Di California, ianya biasanya diperlukan bahawa anda mempunyai satu pelan insurans kesihatan individu untuk sekurang-kurangnya setahun sebelum meminta perlindungan bersalin. Walau bagaimanapun, sekali lagi kumpulan insurans menawarkan satu cara untuk memintas sistem ini. Jika anda merupakan sebahagian daripada pelan insurans kesihatan Kumpulan di California, anda dengan serta-merta layak untuk perlindungan bersalin tidak kira berapa lama anda telah dilindungi oleh pelan.

Keselamatan

Pelan perlindungan Kesihatan majikan untuk Kumpulan boleh juga terus membantu anda menjimatkan wang jika anda sudah dipecat dari kerja anda. Dalam kebanyakan kes di California, jika anda meninggalkan pekerjaan yang ditawarkan perlindungan Kesihatan Kumpulan disokong majikan, anda harus mampu untuk mengekalkan perlindungan anda di bawah rancangan Kumpulan untuk selama 18 bulan. Manakala anda akan dikehendaki membayar sendiri premium, premium Kumpulan akan sering jauh lebih rendah berbanding pelan individu. Ini membolehkan anda untuk mengelakkan kos yang tinggi untuk pelan individu, manakala memberikan anda masa yang cukup untuk mendapatkan pekerjaan baru dan pelan Kumpulan baru sebelum lama habis.

Dalam kebanyakan kes, insurans kesihatan Kumpulan adalah sangat baik untuk pelan individu. Pelan Kumpulan adalah berpatutan, fleksibel dan selamat. Mereka juga menyediakan perlindungan (bagi perlindungan bersalin dan keadaan sedia ada) kepada orang-orang yang layak untuk pelan individu. Walaupun majikan anda tidak menawarkan pelan kesihatan Kumpulan, anda tidak keluar pilihan. Semak sekitar dan menentukan jika mana-mana pertubuhan tempatan, Kelab, Kumpulan agama, atau Kumpulan lain menawarkan pelan Kumpulan. Jika tidak, jangan putus asa Jika anda tergolong dalam Kumpulan yang layak, anda masih mempunyai pilihan untuk memulakan dasar Kumpulan.

Selagi anda bermula dengan keperluan undang-undang California untuk memendekkan “Kumpulan” (sekurang-kurangnya tiga individu), anda dalam perjalanan anda untuk menjimatkan wang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *