Bagaimana pil pengguguran yang menamatkan kehamilan yang?

Bagaimana pil pengguguran yang menamatkan kehamilan yang?

Jika anda ingin menamatkan kehamilan yang dalam tempoh 12 minggu pertama bunting, Terdapat dua kaedah untuk dipilih: 1) satu pembedahan dilatation and pengkuretan (D & C) atau perubatan pengguguran atau prosedur pengguguran pil. Kaedah pil pengguguran telah meningkat popular sejak menjadi FDA diluluskan di Amerika Syarikat pada tahun 2000. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang telah menjalani pembedahan itu dan menggugurkan kandungan pil prosedur-prosedur yang dilakukan akan memilih untuk prosedur pengguguran pil. Kelebihan prosedur pil pengguguran adalah bahawa ada kemungkinan 94-99 peratus tiada pembedahan, pesakit dibenarkan untuk mempunyai penting lain beliau atau teman dengan dia pada masa prosedur pengguguran, prosedur pengguguran yang berlaku dalam keadaan pesakit yang terkawal, dan ia memberi lebih privasi.

Pada Lawatan pejabat pertama bagi wanita yang memilih prosedur pengguguran pil, ia bermula dengan ujian kehamilan untuk mengesahkan bahawa terdapat kehamilan yang. Ujian air kencing melekat berenang dilakukan untuk memastikan bahawa tidak ada satu Jangkitan pundi kencing, protein atau glukosa dalam air kencing, dan beberapa saringan ujian untuk memastikan kesihatan pesakit adalah OK. Ujian darah dilakukan untuk menyemak anemia dan melakukan ujian Rh. Pesakit juga mempunyai sebuah sonogram abdomen dan pelvik yang dilakukan untuk menentukan bilangan minggu hamil dia.

Kaunseling kehamilan dilakukan ke atas faedah dan risiko prosedur. Ia juga ditentukan jika pesakit yang terpaksa menamatkan kehamilan mereka. Jika mereka dipaksa, dan kemudahan tidak akan menjalankan prosedur.

Pesakit kemudian diberi RU 486 pil (Mifeprex atau Mifepristone), yang perlu diambil sebelum anda pulang ke rumah. Ubat-ubatan ini berhenti pembangunan kehamilan menghalang progesteron hormon. Ini menyebabkan kehamilan yang berasingan dari dinding rahim, serviks melembutkan dan meningkatkan tekanan intrauterine yang boleh membawa kepada lebih 50 peratus pengusiran tisu janin dalam 24-48 jam. Pesakit diberi ubat yang kedua, Cytotec (Misoprostol), iaitu ubat yang boleh menyebabkan rahim untuk kontrak yang diambil 24-96 jam selepas meninggalkan pejabat.

Selepas mengambil tablet Misoprostol, kontraksi rahim biasanya bermula dalam tempoh 4 hingga 6 jam dan pendarahan faraj bermula tidak lama selepas itu. Tisu kehamilan Pas dalam lingkungan 4 hingga 8 jam selepas mengambil pil Misoprostol itu. Ia boleh mengambil masa dari 24 jam selama 30 hari untuk semua tisu kencing Pas. Pendarahan biasanya berlangsung sehingga 14 hari tetapi ia telah diketahui tarikh 30 hingga 60 hari.

Pesakit kembali 1 hingga 2 minggu selepas pejabat awal melawat dan mempunyai sonogram yang berulang untuk memastikan bahawa tisu kehamilan berlalu dari rahim. Jika pesakit tidak mampu untuk berbuat demikian kedua melawat, kemudian mereka tidak calon bagi prosedur pengguguran pil.

Komplikasi yang boleh berlaku dengan prosedur pil pengguguran termasuklah pendarahan faraj yang berat, mengekalkan tisu kehamilan atau jangkitan rahim yang berlaku kurang daripada 1% daripada masa. Prosedur pengguguran pil adalah selamat dan amat berkesan menamatkan pengguguran dari 3 kepada 12 minggu bunting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *