Bagaimana perosak boleh menjejaskan tahap kesihatan anda

Bagaimana perosak boleh menjejaskan tahap kesihatan anda

Serangga perosak dan tikus mungkin mempunyai kesan yang berbahaya apabila anda keadaan kesihatan dan kesihatan keluarga anda. Ia adalah sangat penting memahami sepenuhnya risiko yang berpunca dari jenis serangan. Adakah anda tahu perosak paling biasa dalam rumah terdapat lipas, tikus dan semut-semut? Ianya benar-benar tidak menyenangkan untuk berfikir tentang kami berkongsi rumah kita dengan serangga perosak dengan ancaman serius yang perlu. Berikut adalah gambaran lebih terperinci risiko kesihatan berkaitan dengan perosak tertentu.

Lipas

Sains Kesihatan persekitaran Institut Kebangsaan (NIEHS) melaporkan bahawa satu dalam lima kanak-kanak di Amerika Syarikat mempunyai sensitiviti yang teruk kepada alergen lipas, yang meningkatkan keterukan gejala-gejala asma. Alergen ini paling kerap diperkenalkan di rumah melalui lipas air liur, najis dan badan-badan yang ditimbunkan di serangga perosak. Lipas juga boleh membawa bakteria seperti E coli dan salmonella pada tubuh badan mereka, yang sering boleh contaminate makanan, memasak permukaan peralatan dan makanan.

Nyamuk
Dengan peningkatan prevalens Virus Nil Barat semasa bulan-bulan musim panas, nyamuk terus, bukan sahaja musim panas gangguan perosak malah, ancaman kesihatan yang utama. Mengikut Pusat kawalan penyakit (CDC), jangkitan Virus Nil Barat telah muncul melalui Amerika Syarikat hari ini, yang mengelakkan nyamuk tapak penetasan/pembiakan dan menghapuskan air berdiri di sekitar rumah anda yang jauh lebih penting untuk Keselamatan kesihatan awam. Di samping prospek Virus Nil Barat, nyamuk juga boleh menyebabkan tanda gatal, hodoh dan tindak balas alahan yang teruk pada individu.

Semut-semut

Semut adalah serangga yang sosial. Oleh yang demikian, mengenali satu semut Malangnya menandakan terdapat banyak mengikuti. Semut-semut tidak hanya hodoh – mereka bahkan boleh menjadi berbahaya contaminates makanan. Kehadiran semut-semut dan juga kemungkinan pencemaran makanan dari kehadiran mereka adalah satu isu yang benar-benar perlu ditangani kesihatan anda dan kesihatan keluarga anda.

Semut-semut api

Semut-semut api bukan sekadar menjejaskan kegiatan luaran anda, mereka boleh menjadi punca tidak terkira ER Lawatan setiap tahun. Mengawal serangga perosak voracious mengambil rawatan tambahan dan kepakaran. Jika ada semut-semut api yang hadir pada rumah anda, anda boleh mempercayai Syarikat kawalan serangga perosak yang baik untuk memberikan penyelesaian yang akan melindungi keluarga dan haiwan peliharaan anda.

Stinging serangga (jaket kuning, penyengat, tebuan & lebih)

Serangga stinging menghantar individu lebih 500,000 ke hospital setiap tahun. Serangga perosak yang agresif di hutan dan sering menyengat sebagai satu cara untuk melindungi tanah jajahan atau larvae mereka daripada manusia yang berharap untuk memulihkan serangan untuk diri mereka sendiri. Agresif ini, digabungkan dengan menjadi terganggu, sering bermakna bahawa serangga perosak akan cenderung untuk menyengat berulang kali, yang meningkatkan kemungkinan lebih kerengsaan kulit atau tindak balas alahan yang serius. Profesional kawalan serangga perosak yang boleh menyediakan tahap kepakaran dan pengetahuan teknologi yang terbaik akan menghapuskan serangga ini stinging yang akan membantu menghalang serangan yang akan datang.

Kutu

Penyakit Lyme telah muncul Tempahan sebagai suatu risiko kesihatan yang utama kepada orang-orang. Dihantar oleh kutu, biasanya antara Mei dan Oktober, penyakit Lyme pada asasnya didapati di Northwestern, atas Negeri pertengahan Barat Amerika Syarikat Walau bagaimanapun, kami telah melihat peningkatan dalam kes-kes yang disahkan penyakit Lyme di Selatan. Ia adalah penting untuk berhati-hati daripada kutu, terutamanya jika berada di berhutan di kawasan. Tanda-tanda penyakit Lyme termasuk ruam “bull’s eye” sekitar menggigit, tanda-tanda seperti selsema dan keletihan melampau.

Kutu

Kutu tidak semata-mata masalah bagi sahabat lelaki. Serangga perosak yang biasa muncul dalam musim panas, Makan darah di mana-mana badan yang warm-blooded. Lazimnya menggigit manusia, kutu boleh menyebabkan tanda gatal, hodoh dan reaksi alahan yang lebih teruk. Kutu biasanya cenderung untuk melakukan perjalanan dengan mamalia bergerak, yang sering boleh merangkumi bukan hanya anda dan haiwan kesayangan dan juga tikus. Sekiranya anda mempunyai masalah tikus di rumah anda, kutu mungkin akan ikut. Jika anda mengesyaki serangan lambak satu, hubungi syarikat kawalan serangga perosak untuk menyingkirkan rumah anda daripada kutu dan menghalang serangan akan datang.

Rodensia

Tikus boleh memasuki rumah anda melalui pembukaan hampir mana-mana atau retak. Ia adalah amat penting memeriksa bagi tahi tikus, terutamanya di kawasan-kawasan yang belum seperti pantries, di bawah baseboards, attics dan di sepanjang dinding. Najis tikus paling kerap menyebabkan reaksi alahan pada manusia tetapi juga boleh menyebabkan penyakit, termasuk Hantavirus berbahaya. Lebih kerap, walaupun, rodensia bertindak sebagai vektor, membawa bakteria seperti salmonella, badan-badan dan mencemarkan sumber-sumber makanan, permukaan dapur dan peralatan mereka. Profesional terlatih kawalan serangga perosak yang boleh menyediakan kepakaran dan pengetahuan dalam biologi tikus untuk melindungi kesejahteraan anda dan membebaskan rumah anda daripada sebarang serangan tikus.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *