Bagaimana penyumberan luar kerja – jawatan kosong yang efektif menggunakan Pembantu maya

Bagaimana penyumberan luar kerja – jawatan kosong yang efektif menggunakan Pembantu maya

Penyumberan luar adalah satu cara yang terbukti untuk membantu perniagaan sumber potong kos manakala mendapat tahap kualiti output kerja yang sama daripada seorang Pembantu maya yang diserahkan. Kebanyakan perniagaan walaupun mengupah sekumpulan orang-orang rajin di lokasi-lokasi luar pesisir untuk menggunakan sepenuhnya faedah-faedah yang diperolehi dari berbuat demikian.
Beberapa telah berjaya mereka rancangan mewakilkan tugas-tugas yang berkaitan di luar negara. Ini adalah hampir selalu kerana proses pengambilan yang tidak berkesan dan pengurusan aliran kerja strategi mereka.
Perniagaan ini mempunyai hastefully mengupah orang-orang di negara-negara lain, atau melancarkan proses pengurusan yang bermasalah. Pergi datang mudah, mudah, dan tidak dirancang pengambilan Peta proses kebanyakan masa kos anda lebih daripada anda pada mulanya dirancang.
Maklumat yang ketinggalan zaman atau tidak tepat akan merosakkan hampir apa-apa usaha. Ini bermakna anda sentiasa perlu mengawasi untuk kemas kini yang berkaitan dan perubahan. Perlu diingat, untuk mendapatkan maklumat tersebut daripada sumber-sumber yang bereputasi baik nasihat yang berguna. Sumber-sumber ini boleh meluas dikenali pakar-pakar dalam industri dengan pengalaman yang berkaitan, atau agensi-agensi kerajaan yang berlesen dan firma-firma yang berdaftar yang beroperasi di negara-negara yang anda perlukan untuk mendapatkan tugas-tugas anda.
Berikut adalah beberapa faedah yang anda boleh mendapatkan dari penyumberan luar diperlukan tugas-tugas seorang Pembantu maya diserahkan yang mahir. Membuat satu titik untuk berunding dengan peguam ternama cukai tempatan dan Perunding perniagaan dalam industri ini. Orang-orang yang boleh memberi anda dikemaskini dan maklumat yang tepat berkaitan dengan perniagaan anda.
1) Menjimatkan masa dan wang antara sumber-sumber lain yang berharga. Jawatan kosong Pembantu luar pesisir menerusi syarikat-syarikat luar pesisir bermaksud anda tidak perlu untuk menubuhkan sebuah pejabat tapak. Ini secara drastik boleh mengurangkan kos anda. Nasihat yang berguna adalah untuk melabur dalam perisian Pejabat Maya untuk mengautomasikan proses-proses yang paling diperlukan untuk menjalankan Syarikat dengan kakitangan luar pesisir.
2) Upah bagi tahap kemahiran dan kepakaran yang lebih murah di negara-negara membangun. Ini bermakna anda boleh mengupah Pembantu yang lebih banyak bagi harga profesional tempatan di negara anda. Ini boleh secara drastik meningkatkan sumber tenaga kerja anda dan membantu anda membangunkan lebih banyak produk, melancarkan kempen pemasaran atau menawarkan pelbagai perkhidmatan. Anda juga boleh letupan pesaing anda jauhnya dengan mengurangkan harga produk dan perkhidmatan anda.
3) Usahawan-usahawan mikro pun boleh melakukannya. Mereka boleh mula menjalankan perniagaan dengan menyewa beberapa Pembantu. Mereka boleh berulang lagi perlu tugas-tugas yang memerlukan banyak masa. Ini boleh membantu mereka menumpukan lebih banyak di kawasan penting diperlukan untuk syarikat-syarikat mereka yang semakin meningkat.
4) Mendapat liputan pasaran yang lebih besar. Mewakilkan tugas-tugas yang perlu untuk seorang Pembantu maya diserahkan yang profesional juga bermaksud bahawa anda mengupah seseorang yang berpengalaman dan berpengetahuan luas dalam tabiat dan budaya penduduk tempatan. Ini boleh bekerja baik jika anda merancang untuk meluaskan ke pasaran sasaran yang lebih besar.
5) Membayar cukai lebih rendah serta manfaat pekerja dan insurans. Kebanyakan Pembantu yang bekerja di bawah syarikat-syarikat luar pesisir serta kontraktor bebas dikenakan rendah manfaat saham dan caruman insurans serta cukai pendapatan peribadi.
Sekarang untuk beberapa tips penyumberan luar boleh membantu anda mencari pekerja luar pesisir yang berkemahiran tinggi dan boleh dipercayai. Mengintegrasikan ini ke dalam dasar pengambilan anda dan strategi pengurusan, dan anda kemungkinan besar akan memaksimumkan usaha anda.
1) Belajar tentang negara-negara dengan orang-orang yang berkemahiran tinggi dalam industri yang khusus. Setiap negara mempunyai penduduk tempatan mempunyai kepakaran dan kemahiran berbeza merentasi pelbagai bidang, kebanyakannya kerana menyokong rancangan pembangunan kerajaan mereka, pihak swasta dan masyarakat sebagai tumpuan seluruh bidang-bidang tertentu. Terdapat juga perbezaan yang besar dalam kadar gaji yang standard. Pastikan anda teliti mengkaji pilihan anda sebelum pengambilan.
2) Mengkaji budaya setiap negara di mana anda merancang untuk mengupah kakitangan luar pesisir. Ini boleh memberikan banyak maklumat berguna untuk anda strategi pengurusan.
3) Menubuhkan perkongsian perniagaan berhasil dengan orang tempatan yang mempunyai akses kepada sumber sumber manusia dan rangkaian. Individu ini boleh menjadi orang rujukan anda, membuat dia atau dia Penolong Maya anda yang pertama.
4) Menghantar ujian kepada pemohon-pemohon yang berminat dengan kelayakan berkelayakan, pencapaian dan pengalaman. Ujian tersebut hendaklah berkaitan dengan tugas-tugas yang anda perlu dilakukan pada setiap hari.
5) Dengan betul berhubung dengan Pembantu anda. Miscommunication atau kurang daripadanya kebanyakannya boleh membawa kepada masalah. Nasihat yang berguna adalah untuk mengupah seorang penyelia untuk menyelia sekumpulan Pembantu dalam kes anda perlu mengupah beberapa orang. Penyelia boleh menjadi salah satu Pembantu beberapa anda pertama, terutamanya orang yang telah terbukti beliau atau beliau kebolehpercayaan, kecekapan dan profesionalisme.
6) Memberi maklum balas konstruktif, ganjaran, insentif dan pomotions. Ini akan menjadi motivasi kepada Pembantu anda dan juga boleh menyediakan mereka dengan inisiatif untuk mengkaji tugas biasa kepada mereka, membuat mereka amat berkesan aset syarikat anda.
7) Kerana mereka akan bekerja dari jauh, meminta mereka untuk menjadi sentiasa dalam talian dan boleh didapati melalui e-mel, telefon, telefon bimbit dan alat IM (mesej segera) seperti Yahoo! Messenger dan Skype semasa peralihan mereka. Juga meminta mereka untuk menghantar pemberitahuan e-mel setiap hari pada permulaan anjakan mereka. Harian kerja status atau kemajuan laporan dengan tugas-tugas mereka yang lengkap mesti dihantar melalui email oleh Pembantu anda pada penghujung syif mereka. Pemberitahuan melalui emel beberapa jam sebelum bermulanya anjakan mereka, sekiranya mereka tidak dapat pergi ke tempat kerja kerana sebab-sebab yang sah seperti kecemasan keluarga dan Kesihatan, blackouts dan taufan yang antara lain sebab-sebab yang sah.
Tips penyumberan luar ini sangat boleh membantu anda mencari yang terbaik menggunakan Pembantu maya. Ini boleh juga memberitahu tertentu proses pengurusan yang berkesan apabila menguruskan sebuah pasukan Pembantu atau bahkan orang di luar negara. Pastikan untuk membaca lebih lanjut maklumat yang spesifik dan terkini dari pakar-pakar dalam industri ini. Ini akan melengkapkan anda dengan maklumat terkini dan nasihat berguna sebelum membuat keputusan yang tepat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *