Bagaimana penghawa dingin mesra membantu menjimatkan anda wang jutaan ringgit

Bagaimana penghawa dingin mesra membantu menjimatkan anda wang jutaan ringgit

Kebanyakan alat-alat yang menggunakan elektrik kebanyakan adalah ACs dan Pemanas. Ini adalah sebab mengapa anda perlu memilih yang? jenama hijau dan paling berkesan yang terdapat di pasaran. Banyak peranti firma telah menyesuaikan lencana penarafan bintang tenaga untuk menunjukkan jika produk mereka yang cekap menggunakan tenaga. Anda mesti Cari untuk badge ini atau mengelak setiap kali anda akan membeli sebuah perkakas rumah.

Entah bagaimana, apabila anda bersungguh tentang perbelanjaan anda dan anda benar-benar ingin menjimatkan wang tunai, anda boleh telah menganggarkan berapa bil elektrik bulanan anda seterusnya akan menjadi. Sebaik-baiknya, sebaik sahaja anda telah menyediakan penghawa dingin yang mesra alam di rumah anda, anda akan dengan cepat melihat dan membandingkan perbezaan harga berjalan orang-orang baru dari kos lama dan kepentingan orang-orang yang lebih tua. Ia juga akan membantu jika anda akan Jadual masa apabila anda perlu menggunakan ACs anda atau bila hendak mereka untuk mengurangkan masa yang mereka gunakan.

Selain itu, sebelum memasang penghawa dingin state-of-the-art, anda perlu memeriksa rumah anda mungkin kebocoran yang boleh menyebabkan sistem Penyaman udara anda tidak berkesan. Apabila terdapat kebocoran air di dalam Bilik atau ruang yang betul-betul di mana JA anda adalah pada masa ini, anda tidak akan berupaya mengekalkan suhu yang tertentu untuk lebih lama dan ini boleh menjadi sangat membazir. Baru JA peranti telah terbina dalam thermostats dan mudah tutup jika dalam Bilik mencecah tahap suhu tertentu. Apabila terdapat kebocoran di suatu tempat, JA tidak tutup lama cukup untuk mengurangkan kos elektrik kuasa dan beralih pada kebanyakan masa.

Walaupun penghawa dingin yang mesra alam boleh menjadi sangat mahal, mereka benar-benar boleh membantu anda menjimatkan di hujung. Tambahan pula, sejak ada tidak berkesan dan kurang cenderung untuk memakai dari penggunaan berlebihan, mereka tidak mungkin pecahan dalam masa yang lebih singkat berbanding dengan versi yang lebih tua daripada ACs. Selain itu, mereka sedang model JA yang boleh disediakan dengan mudah kerana anda tidak benar-benar perlu untuk meruntuhkan seluruh dinding hanya untuk dimuatkan dalam peranti. Anda tidak perlu membayar kos tersebut, yang kadang-kadang malah boleh membuat peranti AC yang murah agak mahal.

Banyak model penghawa dingin yang mesra alam telah membangunkan produk mereka untuk menjadi yang terhebat pemuliharaan tenaga elektrik. Selain itu, Reka bentuk mereka juga akan menyesuaikan jenis gaya hidup dan pilihan pemilik-pemilik rumah. Peranti adalah lebih padat dan menjimatkan ruang dan mudah untuk membersihkan dan menyelenggara. Selain itu, kemajuan dalam sistem penapisan udara telah dianggap oleh jenama popular-jenis Penyaman udara. Jadi jika anda ingin mengelakkan membayar balik bil kuasa tinggi dan jika anda tidak mahu menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan keluarga anda dengan membuat mereka mengalami keadaan cuaca melampau, semalam beli JA hijau yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *