Bagaimana pemakanan mempengaruhi penyakit jantung

Bagaimana pemakanan mempengaruhi penyakit jantung

Boleh pemakanan memainkan peranan dalam Kesihatan jantung? Bagaimana pemakanan mempengaruhi penyakit jantung? Ini adalah soalan yang benar-benar baik dan beberapa jawapan yang benar-benar mungkin mengejutkan anda. Jadi jika anda mempunyai beberapa minit untuk ganti mengapa kami tidak melompat terus ke dalam artikel kami mengenai cara pemakanan mempengaruhi penyakit jantung.

Pemakanan telah telah banyak menghina tahun kebelakangan ini disebabkan oleh kemajuan dipanggil ubat merendahkan kolesterol. Yang paling menonjol ini akan statin yang berfungsi menghalang enzim HMG-pertama reductase yang diperlukan untuk tubuh untuk menghasilkan kolesterol. Kerana keberkesanannya, ia adalah kepercayaan saya bahawa jumlah yang tertentu sambil lewa telah crept menjadi pakar perubatan yang banyak. Lagipun, mengapa bimbang terhadap sesuatu seperti sempadan sebagai pemakanan apabila statin ubat-ubatan boleh menurunkan kolesterol lebih cepat daripada koboi yang boleh mengatakan gettie up.

Tetapi Bagaimana jika terdapat faktor-faktor lain di tempat kerja yang menyumbang kepada penyakit jantung selain kolesterol. Bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa terdapat lebih daripada 15 kajian yang menghubungkan asid amino yang merosakkan, yang dipanggil homocysteine kepada penyakit jantung, dan pemakanan boleh memainkan peranan penting dalam menghapuskan risiko ini.

Tidak ada seorang berpendapat bahawa urusan kolesterol adalah satu bahagian penting teka-teki tetapi kita mungkin melihat penyakit yang menyerang badan kita dalam pelbagai bidang.

Supaya kolesterol Deposit untuk membentuk permukaan dinding arteri pada arteri kami mesti koyak, rosak, atau roughed dalam beberapa cara yang sebaliknya berbahaya LDL kolesterol akan terapung betul-betul dan akhirnya akan dijual dalam bentuk sisa pepejal. Apa kajian Tempahan mencadangkan bahawa asid amino homocysteine mengunyah sehingga sel-sel di dalam lapisan saluran darah anda mencipta pitted permukaan yang kasar yang kondusif untuk mencetuskan darah beku, dan/atau Deposit plak yang terdiri daripada kolesterol, sel-sel mati dan kalsium.

Soalan tentang bagaimana pemakanan mempengaruhi penyakit jantung adalah selamat untuk menguruskan asid amino yang merbahaya ini. Sekarang ini terdapat tiga vitamin B yang telah terbukti untuk mengurangkan risiko kerosakan bagi homocysteines. Mereka adalah asid folik, vitamin B6 dan vitamin B12. Apabila diambil bersama-sama penyelidikan terkini mencadangkan mereka yang bekerja untuk melindungi dan menyembuhkan lapisan arteri, seterusnya mengurangkan kerosakan asid amino homocysteine berbahaya ini. Manakala ini mungkin kes, para penyelidik masih belum membuktikan bahawa merendahkan paras homocysteine sahaja sebenarnya boleh mengurangkan insiden penyakit jantung. Walau bagaimanapun, sehingga faktor risiko ini boleh dikurangkan ia harus tidak diabaikan. Mari kita mengambil satu setiap nutrien ini secara individu dan melihat apakah makanan mengandungi kuantiti yang tinggi vitamin B ini.

* Asid folik: kacang, gandum, gandum yang berkubu bunga, tomato, buah-buahan citrus dan sayur-sayuran berdaun hijau.

* Vitamin B6: Asparagus, pisang, kacang, bok choy, cauliflower, bijirin, tuna, ayam Belanda, sawi hijau dan sayur-sayuran turnip.

* Vitamin B12: ikan, susu, ayam, telur dan daging merah

Seperti yang anda lihat B12 boleh membuktikan untuk menjadi masalah bagi orang-orang yang berusaha untuk pemakanan sihat jantung kerana kandungan kolestrol yang tinggi dalam banyak sumber semulajadi yang terbaik, dengan ikan yang sedang pengecualian kerana kandungan asid lemak omega 3 yang tinggi. Berita baik adalah bahawa B12 pemakanan tambahan dengan harga yang berpatutan dan mudah didapati di pasaraya tempatan anda atau layanan.

Apa lagi? Sudah tentu kita menjawab banyak soalan-soalan yang mengelilingi bagaimana pemakanan mempengaruhi penyakit jantung. Manakala ini mungkin pengurusan kes homocysteine semata-mata tidak akan membawa hari yang mendorong ramai untuk mendapatkan bantuan tambahan pengurangan kolesterol asli. Suplemen semulajadi kolesterol yang sangat selamat dan telah didapati menjadi alat yang sangat baik untuk menurunkan kolesterol buruk (LDL) dan tahap trigliserida.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *