Bagaimana pelarasan kiropraktik akan mempengaruhi anda

Bagaimana pelarasan kiropraktik akan mempengaruhi anda

Jika anda telah pernah kepada kiropraktor, peluang yang anda telah mempunyai satu pelarasan kembali pada satu masa nanti. Walaupun sesetengah orang sempurna yang mencari selepas pelarasan ini, sesetengah orang mengalami sisa kesakitan dan ketidakselesaan, dan juga sakit kepala.

Belajar bagaimana untuk berurusan dengan ini kembali pelarasan akan membolehkan anda untuk menguruskan badan anda dan mengelakkan kesakitan ini pada masa akan datang. Jika anda mempunyai telah mengalami sakit belakang, sakit, sakit kepala Migrain, dan lain-lain penyakit fizikal yang mempengaruhi kesihatan dan kesejahteraan anda, ia mungkin mengambil masa untuk melihat kiropraktor.

Kiropraktik doktor bekerja untuk memulihkan penjajaran tulang belakang; tulang belakang yang tidak sejajar boleh mencetuskan reaksi kesakitan yang anda alami, dan chiropractor boleh bekerja dalam bidang-bidang yang berbeza daripada golongan yang belakang dan otot untuk memperbaiki keadaan. Manakala proses pelarasan itu sendiri tidak sangat menyakitkan, ramai orang akan mengalami beberapa kesan untuk jam dan hari selepas rawatan.

Berikut adalah apa yang anda boleh jangkakan selepas pelarasan kiropraktik pertama anda. Terdapat berpuluh-puluh jenis pelarasan kiropraktik yang boleh dilakukan, dan chiropractor mungkin bahkan tidak menyentuh kawasan yang menyebabkan kesakitan.

Ini adalah kerana difinisi bekerja terutamanya pada kolum tulang belakang, dan akan memanipulasi dan urut hanya bahagian yang disambung ke kawasan masalah ini. Pelarasan ini sering bertanggungjawab mencetuskan tanggapan dan kesan-kesan yang berikut.

Anda biasanya boleh rasa sakit otot, keletihan, kesakitan otot, bengkak sedikit dan sedikit kemerahan.
Anda tidak akan dapat melihat apa-apa kelihatan lebam atau penting bengkak itu berlanjutan lebih dari 24 jam selepas rawatan.

Pelarasan yang telah belum dilaksanakan dengan betul boleh menyebabkan bengkak yang melampau dan tisu-tisu, kesakitan, kesakitan. Jika anda mengalami masalah-masalah ini secara berperingkat-peringkat post-treatment, anda perlu membuat temujanji untuk melihat chiropractor dengan segera untuk penilaian.

Ini adalah salah satu sebab mengapa anda hanya perlu melihat chiropractor yang datang amat disyorkan. Ada yang hebat dan boleh melakukan keajaiban bagi bahagian belakang dan tulang belakang, tetapi beberapa benar-benar boleh menyebabkan kerosakan yang hanya akan memburukkan lagi keadaan.

Selepas pelarasan, ia adalah penting untuk menjaga diri sendiri dan mengelakkan sebarang kerosakan. Terdapat beberapa cara yang anda boleh mempercepatkan proses penyembuhan selepas rawatan kiropraktik; Rancangan kecacatan akan membantu untuk memulihkan badan anda untuk kesihatan yang baik, dan membantu anda mengalami keputusan rawatan dengan lebih cepat.

Antara perkara-perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan untuk menggalakkan penyembuhan selepas pelarasan termasuk menggunakan Pek ais pada kawasan yang dirawat (jika anda mengalami bengkak atau kemerahan), menjalankan senaman regangan yang ringan dan tidur di atas tilam yang sesuai. Anda juga perlu Elakkan mengangkat berat, dan menahan diri dari latihan fizikal yang intensif sekurang-kurangnya tiga hingga lima hari selepas rawatan.

Makan diet seimbang dan minum banyak air juga akan membantu badan anda untuk mengusir sebarang toksin yang mungkin dikeluarkan dari otot semasa manipulasi. Jika anda tidak minum banyak air, badan anda boleh membina toksin-toksin ini, yang akan menyebabkan di belakang sakit dan loya pun.

Memberi perhatian kepada fizikal rutin dan pemakanan anda sepanjang hari-hari selepas pelarasan boleh membuat perubahan kepada hasil rawatan anda, dan membantu anda pulih dengan lebih cepat. Jika anda boleh merancang aktiviti-aktiviti ringan pada hari-hari selepas rawatan, anda boleh membantu badan anda menjadi lebih kuat kerana ia menyembuhkan.

Doktor kiropraktik akan dapat berjalan anda melalui Pelan kecacatan selepas rawatan, dan ia adalah dalam kepentingan terbaik anda untuk bertanyakan seberapa banyak soalan mengenai pelarasan tertentu anda semasa rundingan. Anda tidak perlu mengambil sebarang ubat penahan sakit atau ubat-ubatan semasa proses penyembuhan; Semak dengan chiropractor untuk menentukan apa yang akan menjadi rancangan kecacatan yang terbaik untuk anda.

Ia mungkin satu idea yang baik namun untuk mengambil ibuprofen yang ringan seperti Advil untuk memastikan bahawa apa-apa bengkak anda mungkin mempunyai akan turun. Jika anda membenarkan bengkak ke tidak dirawat, anda mungkin mempunyai lebih banyak kesakitan yang akan tidak pergi secepat.

Rawatan kiropraktik boleh menjadi alternatif yang berharga untuk pembedahan bagi orang-orang yang mengalami sakit belakang, sakit kepala, sengal sendi dan banyak lain-lain masalah fizikal; bersedia untuk rawatan anda dengan memahami semua kesan-kesan yang berpotensi, supaya anda boleh menyembuhkan dan memulihkan seberapa selesa yang mungkin. Tiada apa yang lebih penting daripada belakang dan tulang belakang, anda seperti ini secara langsung mempengaruhi seluruh tubuh anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *