Bagaimana obesiti boleh menjejaskan cara juruterbang terbang pesawat mereka

Bagaimana obesiti boleh menjejaskan cara juruterbang terbang pesawat mereka

Di Amerika Syarikat, kira-kira satu pertiga daripada jumlah penduduk yang mengalami obesiti. Ini diterjemahkan ke lebih daripada 300 bilion dolar ditambah kos penjagaan kesihatan. Obesiti adalah satu masalah yang besar seperti itu, setiap tahun, ia membunuh lebih ramai rakyat Amerika daripada pengharaman rokok. Tetapi jika anda berfikir obesiti semakin berleluasa yang menimbulkan kekacauan hanya di Amerika Syarikat, fikirkan sekali lagi. Baru-baru, Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah menyenaraikan obesiti sebagai satu wabak global.

Satu kumpulan orang-orang yang mungkin terjejas oleh obesiti lebih daripada mereka tahu. Mereka adalah juruterbang syarikat penerbangan. Ramai orang yang mengidap obesiti. Dan ini boleh menimbulkan risiko bukan sahaja kepada kehidupan seorang juruterbang tetapi kepada penumpang syarikat penerbangan serta. Penumpang yang biasa seperti anda dan saya akan membayar bukan sahaja untuk cara yang lebih cepat untuk melancong, tetapi untuk disyorkan yang selamat juga.

Tetapi bagaimana penerbangan yang selamat, jika juruterbang penerbangan pesawat hampir tidak boleh mengendalikan instrumen di hadapan beliau. Berikut adalah beberapa sebab mengapa pound tambahan sekitar perut, lengan atau paha boleh serius menghalang seorang juruterbang dari dengan selamat dan berkesan sesuatu pesawat terbang.

Osteoartritis

Lemak atau gemuk boleh menyebabkan Osteoartritis. Seperti anda juga tahu, Osteoartritis adalah penyakit yang sangat menyakitkan, yang menjejaskan sendi-sendi dan tulang. Kerana kesakitan yang ia boleh membawa, pesakit mungkin mendapati sukar untuk bergerak, lebih kurang melaksanakan tugas-tugas yang biasa. Dan bagi juruterbang, mampu menggerakkan 10,000 kaki di udara boleh dengan mudah diterjemahkan kepada bencana.

Kencing manis

Ini adalah satu lagi penyakit yang digeruni yang boleh dikaitkan sebagai berat badan berlebihan dan obes. Kencing manis boleh diurus untuk kebanyakan orang. Tetapi bagi juruterbang syarikat penerbangan, mempunyai penyakit ini boleh menjejaskan secara negatif dengan cara yang dia Terbang pesawat. Penyakit kencing manis telah diketahui teruk boleh menjejaskan penglihatan. Dan penglihatan adalah salah satu daripada perkara-perkara yang seorang juruterbang yang baik tidak perlu.

Terbang tinggi di atas awan, dengan hamparan langit merenung muka anda memerlukan penglihatan yang berminat. Ia benar-benar boleh menjadi sukar untuk menangkap penanda landasan beberapa ratus meter jauhnya dan gagal mata akibat kencing manis, ia boleh menjadi sungguh-sungguh mustahil.

Tekanan darah tinggi

Semua orang tahu bahawa mempunyai semua orang-orang pound tambahan boleh membawa kepada tekanan darah tinggi. Tetapi juruterbang tidak mampu untuk mempunyai tahap tekanan darah yang tidak sihat. Jika anda seorang juruterbang, terdapat kesan-kesan yang berbahaya jika anda menderita daripada ia. Terbang di altitud tinggi sudah boleh mengganggu tekanan darah yang normal dan anda tidak perlu untuk meningkatkan risiko. Ringkasnya, bagaimana boleh penumpang tidak sabar-sabar untuk penerbangan yang selamat jika satu penerbangan pesawat tersebut telah berlalu kerana tekanan darah tinggi?

Sesungguhnya, selain daripada sebab-sebab kesihatan hanya, obesiti dalam juruterbang juga boleh menjejaskan cara mereka menjalankan kerja mereka. Ia tidak boleh yang jelas, tetapi juruterbang syarikat penerbangan yang mengalami berat badan yang berlebihan boleh menimbulkan risiko penting kepada pekerjaan mereka. Atas sebab ini, kebanyakan penerbangan berkuasa seluruh dunia boleh membatalkan lesen juruterbang yang sekiranya beliau didapati untuk menjadi gemuk atau berlebihan berat badan. Oleh itu, adalah mustahak untuk juruterbang untuk mengekalkan tahap berat badan yang sihat dan gaya hidup.

Jika anda bercadang untuk menyertai industri penerbangan sebagai juruterbang, mungkin juga matlamat anda untuk anda berat yang ideal. Dan semasa anda berada di dalamnya, yang cuba untuk mencapai rupa lebih ripped dengan mengurangkan atau menghapuskan hodoh poket lemak di kawasan perut, lengan dan paha anda. Senaman dan diet yang betul boleh menjadi taruhan terbaik dalam menumpahkan off pound yang tidak diingini. Tetapi jika anda ingin memperbaiki penampilan kawasan-kawasan yang terjejas oleh poket lemak, anda boleh menggunakan produk-produk seperti Dermacut, memotong lemak tambahan terutamanya dicipta untuk lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *