Bagaimana Monitor kadar jantung kutub meningkatkan kecergasan anda?

Bagaimana Monitor kadar jantung kutub meningkatkan kecergasan anda?

Ada keraguan bahawa kita kesejahteraan fizikal adalah amat penting dalam dunia hari ini. Dan boleh dikatakan, ia adalah menjadi lebih penting daripada sebelumnya. Memang lucu untuk berfikir bahawa beberapa tahun, model, bintang Hollywood dan atlet profesional telah dianggap sebagai satu-satunya yang diperlukan untuk kekal cergas dan sihat dari segi fizikal. Itu bukan kes lagi kami masyarakat kini nilai senaman dan pemakanan yang sihat, terutamanya apabila terdapat satu krisis obesiti.

Mencapai matlamat muktamad kecergasan anda boleh kelihatan menakutkan pada masa-masa. Tetapi mempunyai kutub monitor kadar jantung dengan sampingan anda boleh membuat lebih banyak boleh dicapai. Kerana peranti direka terutamanya untuk meningkatkan prestasi fizikal anda di kawasan cardiorespiratory ketahanan dan menguatkan otot-otot dengan mengira kadar jantung anda.

Alat kecergasan ini direka untuk menjadi digalas sekitar kawasan pinggang atau dada. Perkara yang menarik tentang mereka adalah mereka yang sangat padat dalam saiz dan boleh digunakan bersama-sama dengan peranti mudah alih seperti telefon pintar dan aplikasi sebagai satu ciri pilihan.

Untuk menggunakannya dengan pengesanan kecergasan app hanya perlu dimuat turun ke dan anda sudah bersedia untuk pergi. Aplikasi ini kemudian akan menerima data daripada monitor kadar jantung.

Baru monitor kadar jantung mempunyai Bluetooth yang membolehkan kecergasan app untuk menerima data tanpa wayar tidak perlu menyekat anda semasa anda berada di tengah-tengah sesi senaman.

Kerana monitor kadar jantung mengukur kadar jantung anda, anda akan menerima data tentang jarak yang anda telah dilindungi, tahap ketahanan anda dan berapa banyak kalori yang telah dibakar.

Jurulatih peribadi Polar adalah ciri tambahan yang langkah-langkah kerja lebih masa perkembangan kecergasan anda. Ini adalah salah satu lokasi tambahan banyak yang anda dapat betul-betul keluar dari kotak apabila anda membeli monitor kadar jantung Polar.

Sama ada anda seorang pelumba, Naib Juara, walker kuasa atau gemar berjoging peranti kecergasan ini boleh mengira dan menganalisis segala-galanya untuk anda. Ianya juga berguna untuk orang-orang yang memberi tumpuan kepada latihan kekuatan seperti dumbbells dan loceng cerek. Peranti ini boleh menentukan untuk masa rehat yang optimum dan tempoh antara set.

Apabila anda mengekalkan tahap intensiti yang tinggi semasa latihan pengukuhan, anda tidak syak lagi akan menghasilkan keputusan yang hebat. Hanya meneka Bilakah waktu rehat anda harus ada dan berapa lama ia perlu menjadi tidak berkesan.

Cara yang paling berkesan untuk menentukan tempoh rehat yang optimum anda (semasa latihan kekuatan) atau tahap prestasi anda (semasa latihan ketahanan) adalah dengan menggunakan monitor kadar jantung untuk melakukan kerja untuk anda.

Mengetahui betul-betul sebelah kanan masa untuk menyejuk dan mempercepatkan adalah berbeza bagi setiap orang. Sebagai contoh, atlet profesional yang melatih hari masuk dan hari keluar tidak akan menjadi sejuk sama turun times sebagai penyebab bersenam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *