Bagaimana minuman Yogurt yang sihat

Bagaimana minuman Yogurt yang sihat

Yogurt yang kaya dengan nutrien, boleh sentiasa menambah tenaga, serta kalsium, gastrousus dan lain udara, beberapa rakan wanita yang dicari-Cari makanan, sesetengah wanita malah menganggap ia sebagai snek untuk makan. Kemudian yogurt benar-benar tidak hanya boleh ke minum? Ini di dalam sana adalah salah mana-mana faham ia?

Ralat satu: mudah untuk mengelirukan yogurt dan minuman yogurt
Pasaraya-pasaraya yang menjual pelbagai jenis yogurt dan minuman yogurt, supaya pengguna akan bingung. Perlu beli yogurt, minuman yogurt boleh secara tidak sengaja meletakkan rumah dibeli kembali. Malah, moden pemahaman yogurt, Terdapat beberapa kesilapan. Yogurt adalah dibuat dari susu berkualiti Tempe oleh bakteria asid laktik, yang pada dasarnya dalam skop susu. Yogurt minum, hanya minum satu, adalah tidak lagi susu, kedua-dua kandungan nutrien yang sangat berbeza. Menurut peruntukan dalam industri tenusu, 100 gram kandungan protein yogurt memerlukan e 2.9 g, manakala kandungan protein minuman yogurt mempunyai hanya 1 gram atau jadi. Boleh dijadikan minuman yogurt yang menyegarkan, masa thirst-quenching minuman untuk menghilangkan dahaga mereka pada masa yang sama ia masih mempunyai nilai pemakanan yang sedikit, tetapi amalkan susu dan yogurt.

Kesilapan 2: Bilakah minuman boleh menjadi percuma untuk minum yogurt
Ramai orang mempunyai yogurt sebagai Snek, minum setiap hari untuk bermain sahaja. Yogurt perlu memberi perhatian untuk berhenti, ia akan dengan mudah membawa kepada hyperacidity, lambung dan kesan rembesan enzim penghadaman dan mengurangkan selera makan. Terutamanya di peacetime hyperacidity, sering merasa perut kekurangan, distension abdomen, dan bahkan lebih sesuai untuk diminum. Bagi orang-orang yang sihat, Makan kira-kira 250-500 gram sehari adalah lebih sesuai untuk Yogurt.

Kesilapan 3: susu adalah lebih berkhasiat daripada yogurt
Ramai orang berfikir bahawa susu, yogurt selepas penapaian menjadi lebih berkhasiat, malah, khasiatnya dari sudut pandang, perbezaan adalah tidak besar. Walau bagaimanapun, penggunaan nutrien berbanding dengan yogurt dan susu, yogurt, lebih mudah untuk mencerna dan menyerap, menjadikan ia meningkat. Di samping itu, kebanyakan gula yang terkandung di dalam susu adalah laktosa, beberapa kekurangan lactase penghadaman dalam orang dewasa, menjejaskan penghadaman laktosa, penyerapan dan penggunaan Bahasa Melayu, menyebabkan mereka ketidakselesaan perut selepas minum susu atau cirit-birit, dikenali sebagai yang “mengapa asid folik”, maka anda boleh menggunakan yogurt dan bukannya susu. Jika anda mengalami mengapa asid folik diperlukan, dan jika susu yang sama masa, dengan sejumlah makanan yang berkanji, tetapi juga mengurangkan gejala.

Kesilapan 4: makan yogurt boleh mencampur dan mencocokkan
Yogurt dan campuran sehingga banyak makanan adalah sangat baik, terutamanya Sarapan Pagi dengan roti, pencuci mulut, rasa bukan sahaja baik tetapi juga berkhasiat. Yogurt dan ubat-ubatan tertentu tidak perlu pakaian yang sama, seperti chloramphenicol, erythromycin dan antibiotik lain, ubat sulfa, yang boleh membunuh atau kerosakan asid laktik bakteria dalam yogurt. Tapi yogurt adalah sangat sesuai dan makanan berkanji dengan makanan, seperti nasi, MI, Pau kukus roti, roti.

Kesilapan 5: yogurt yang lebih banyak untuk menurunkan berat badan
Yogurt kerana ia mengandungi banyak bakteria asid laktik, boleh berkesan mengawal keseimbangan flora badan, menggalakkan peristalsis gastrousus dan sekali gus melegakan sembelit. Kajian ini juga menunjukkan bahawa jangka panjang sembelit dan berat mempunyai hubungan tertentu. Yogurt juga mempunyai rasa kenyang, lapar ringan tertentu, minuman berkesan boleh mengurangkan selera makan segera, sekali gus mengurangkan makan makanan yang seterusnya. Tapi yogurt itu sendiri mengandungi kuantiti tertentu haba, jika berdasarkan asal tambahan untuk makan lebih banyak makanan, sama akan risiko pertambahan berat badan. Cara terbaik adalah untuk memilih lemak yang berlabel dan kata-kata yogurt rendah kalori, walaupun mereka yang merasai begitu kaya mellow daripada lemak penuh yogurt, tetapi haba akan lebih rendah, tidak terdedah kepada lemak badan.

Kesilapan 6: yogurt boleh tidak dipanaskan
Ramai orang percaya bahawa yogurt tidak boleh dipanaskan untuk minum, ketakutan yang paling berharga yang dipanaskan asid laktik bakteria dalam yogurt telah terbunuh, dan rasa dan tekstur akan berubah, nilai pemakanan dan penjagaan kesihatan fungsi mereka akan dikurangkan. Malah, hanya dipanaskan hingga suam yogurt, bakteria asid laktik dalam yogurt akan tidak dibunuh, tetapi akan meningkatkan aktiviti bakteria asid laktik dan peranannya yang unik dalam penjagaan kesihatan akan menjadi lebih besar. Yogurt juga boleh diletakkan di dalam beg atau cawan panas air kira-kira 45 yang dipanaskan secara perlahan-lahan, dengan batu panas, rasa lembut, dan anda boleh minum. Dalam musim sejuk hangat kaca yogurt, rasa pasti akan menjadi lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *