Bagaimana Mesin Elliptical adalah seperti Cross Country Berski

Bagaimana Mesin Elliptical adalah seperti Cross Country Berski

Jika anda pernah mengalami salji rentas desa, anda akan melihat bahawa persamaan itu dengan cara elliptical Mesin untuk kerja-kerja yang aneh. Kedua-duanya adalah sangat baik untuk badan anda dan kesihatan anda, dan dengan belajar bagaimana Mesin elliptical bekerja, anda boleh memahami bagaimana salji rentas desa yang bekerja juga.

Kedua-duanya bekerja sebagai latihan kesan yang sangat rendah, yang sangat sesuai bagi mereka yang telah mengalami kecederaan lutut atau belakang pada masa lalu. Kitaran yang bergerak sendi anda melalui membantu mengukuhkan cara mereka bekerja.

Dari semasa ke semasa, kajian menunjukkan bahawa untuk mengekalkan kepadatan tulang yang sihat, ia adalah perlu untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti menanggung berat badan seperti berjalan, Skuasy, aerobik dan lain-lain bentuk latihan di mana anda kekal pada kaki anda. Tetapi ramai di antara aktiviti-aktiviti ini melibatkan jarring tulang dan otot-otot dan boleh memburukkan lagi kecederaan lama dan juga menyebabkan orang-orang yang baru.

Sendi yang boleh cedera atau jengkel dengan borang impak pelaksanaan biasanya akan lutut, pergelangan kaki, pinggang dan belakang. Wanita hamil, orang dengan arthritis, dan orang-orang yang pulih dari kemalangan sering memerlukan senaman yang rendah kesan, dan itulah apa yang menyediakan mesin senaman elliptical.

Dengan sebuah mesin elliptical, anda berdiri dengan kaki anda di platform yang kecil, mudah alih, jadi anda akan mempunyai berat badan yang baik untuk ketumpatan tulang. Di salji rentas desa, kaki anda akan diikat untuk Ski, bergerak melalui usul impak rendah.

Bukan sahaja ini membuat untuk senaman yang lebih selamat, ia akan mengurangkan tekanan pada sendi anda. Dengan menggunakan inclines yang berbeza dan kelajuan melangkah, anda mengubah jumlah flexion pada buku lali dan lutut dan seterusnya mengurangkan jumlah kesan yang berulang-ulang pada kaki, kaki, dan kembali.

Sebuah mesin elliptical menyediakan faedah-faedah latihan galas berat badan tetapi tanpa tekanan yang berbahaya dan kesan pada sendi dan otot-otot anda. Terdapat beberapa senaman di rumah Mesin sana yang memberikan kualiti rendah kesan senaman yang sama.

Di samping itu, anda boleh swing lengan anda, membawa berat tangan kecil atau guna elliptical mesin yang dilengkapi dengan mengendalikan dan senjata untuk meningkatkan latihan bahagian atas badan anda serta patung biceps anda, aktiviti dan lain-lain otot-otot bahagian atas badan sambil meningkatkan pembakaran kalori dan kesan kardiovaskular anda. Pakar-pakar senaman berhati-hati yang rehatkan lengan anda pada kerangka mesin atau mengendalikan bahagian atas badan mengurangkan kesan-kesan senaman tersebut.

Salji rentas desa yang juga memerlukan pergerakan tangan, yang membantu untuk melangsingkan badan lebih rendah dan tinggi dalam masa yang sama. Banyak Mesin elliptical membolehkan anda untuk melaras rintangan yang menetapkan dan mengubah dengan incline masuk dengan cara yang sama, anda boleh memilih sama ada untuk naik cerun-cerun yang kecil, atau di tingkat bawah sebuah.

Pelarasan ini meningkatkan tahap cabaran senaman anda dan juga sasaran set otot yang berbeza. Berdiri dan gerakan yang digunakan untuk mengendalikan mesin yang menyediakan sambungan pinggul yang cemerlang dan flexion serta lutut cemerlang pelbagai gerakan.

Terdapat sesuatu untuk setiap apabila ia datang kepada Berski. Ada senaman kardiovaskular yang hebat, keindahan alam, manfaat daripada udara yang segar, sejuk, dan keamanan dan ketenangan yang dilengkapi dengan bersendirian.

Dengan cara yang sama, Mesin elliptical menawarkan pelbagai program, kecenderungannya dan mampu Basikal ke belakang dan ke hadapan pinjaman pelbagai dalam senaman anda. Mereka akan mudah untuk rakyat semua peringkat umur.

Kajian telah mendapati bahawa Mesin senaman elliptical juga menyediakan beberapa senaman kardiovaskular terbaik daripada mana-mana peralatan kecergasan rumah. Manfaat kardiovaskular datang dari fakta bahawa anda mendapat jumlah senaman yang menggunakan kumpulan otot yang banyak.

Perkara yang sama adalah benar Berski, kerana mendapat jantung anda mengepam, dan semua kumpulan otot anda terlibat. Di samping itu, ramai orang merasa bahawa usul elliptical merasakan semulajadi dan mudah untuk mengekalkan.

Mereka mendapati bahawa Mesin elliptical melengkapkan dan meningkatkan pergerakan badan yang biasa, menjadikannya merasa seolah-olah senaman jenis ini memerlukan penggunaan kurang daripada jenis senaman yang lain. Tetapi sebenarnya, kajian telah menunjukkan bahawa kerja-kerja elliptical senaman kardio di otot dan membakar kalori pada tahap yang sama dengan atau lebih besar daripada treadmill, steppers tangga dan lain-lain peralatan yang serupa.

Kerana kebanyakan orang mendapati peralatan senaman elliptical mudah dan menyeronokkan untuk menggunakan, mereka akan lebih cenderung untuk senaman secara tetap. Dengan cara yang sama, jika anda memilih merentas negara Berski sebagai hobi, peluang yang anda akan mahu untuk melakukannya untuk sepanjang hayat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *