Bagaimana menggunakan satu Basikal elektrik untuk pemulihan jantung yang berkesan

Bagaimana menggunakan satu Basikal elektrik untuk pemulihan jantung yang berkesan

Jika anda mempunyai serangan jantung, anda mungkin takut untuk bersenam. Atau jika anda telah tidak pernah bersenam, anda mungkin tidak tahu bagaimana untuk bermula. Walau bagaimanapun, selepas serangan jantung, pembedahan pintasan, atau lain-lain prosedur seperti yang implantasi perentak jantung atau pembedahan, ia benar-benar adalah penting untuk lebih aktif dan membuat perubahan gaya hidup yang boleh membawa kepada jantung lebih kuat dan kesihatan yang lebih baik. Tidak hanya itu, pemulihan jantung boleh membantu anda berasa lebih baik dan mengurangkan risiko masalah jantung pada masa hadapan. Ia boleh menjadi sangat bermanfaat bagi orang-orang yang telah menjalani prosedur lain seperti Angioplasti, penggantian injap, atau yang mempunyai penyakit arteri. Biasanya, pasukan pemulihan jantung di hospital anda akan membantu anda bersenam atur cara yang sesuai dengan umur, kebolehan, dan matlamat kesihatan anda; dan senaman adalah sebahagian besar kembali anda untuk Kesihatan, kembali ke tempat kerja, dan membantu anda belajar bagaimana untuk menguruskan keadaan jantung anda.

Banyak manfaat pemulihan jantung termasuklah:

• Mengurangkan risiko serangan jantung boleh membawa maut.
• Menurun keterukan angina dan menurun keperluan untuk ubat-ubatan untuk mengawal angina.
• Mengurangkan keperluan kemasukan ke hospital kerana masalah jantung. Kos untuk Lawatan doktor dan hospitalizations akan dikurangkan sebanyak 35% untuk orang-orang yang mengambil bahagian dalam pemulihan jantung. Lawatan ke bilik kecemasan turut dikurangkan.
Tekanan darah • menurun.
• Mengurangkan sesak nafas dan keletihan dengan kegagalan jantung.
• Keupayaan untuk melaksanakan lebih lama (toleransi senaman meningkat).
• Kolesterol dan trigliserida tahap yang lebih rendah.
• Hilang tekanan emosi, kemurungan dan kebimbangan.
• Penurunan berat badan yang ketara apabila senaman digabungkan dengan lain-lain perubahan gaya hidup, seperti makan diet yang seimbang.

Jadi di mana Adakah Basikal elektrik datang? Baik, Basikal pegun akan sering sebahagian yang ditetapkan daripada peringkat awal senaman berintensiti rendah sangat, doktor anda akan membantu anda dengan. Sebaik sahaja anda rasa lebih sedikit diri anda lagi, anda akan mungkin ingin mendapatkan daripada mungkin tetapi rumah yang anda masih berasa sedikit gementar mengenai mengenakan diri sendiri terlalu banyak. Basikal elektrik yang boleh menjadi jawapan, kerana motor boleh menendang di bagi Bukit-bukau, panjang terbentang dan bila-bila masa tidak cukup terasa kepadanya. Anda mendapat semua faedah-faedah Berbasikal-angin di muka anda, Tempahan ke bawah-Bukit-bukau, dan anda akan dapat pergi jarak yang lebih lama daripada berjalan – tanpa sebarang tekanan pada jantung anda!

Dan sejak pemerintahan keemasan pulih dari keadaan jantung adalah untuk meningkatkan intensiti senaman secara beransur-ansur, Basikal elektrik untuk alat senaman yang sempurna, kerana anda boleh mengawal penggunaan anda secara berperingkat dan membenarkan basikal untuk mengambil lebih apabila ia mendapat terlalu banyak. Basikal elektrik untuk membolehkan penunggang untuk bekerja sama ada bersama-sama dengan motor, mengurangkan tekanan dan penggunaan pada badan, atau Menunggang secara berasingan daripada motor apabila membina kecergasan dan kekuatan.

Garis Panduan Pemulihan jantung biasanya mencadangkan bermula dengan Berbasikal sehingga 15 minit, kemudian beransur-ansur tempoh. Dengan Basikal elektrik untuk ada yang tambahan agak membantu; Semua orang adalah berbeza, dan pulih pada kadar yang berlainan. Dan, jika anda secara tidak sengaja mengambil sedikit terlalu banyak terlalu awal, anda boleh bergantung pada satu Basikal elektrik untuk membantu anda pulang ke rumah. Anda juga dengan mudah boleh pakai monitor jantung semasa Berbasikal untuk memastikan pelaksanaan yang sesuai untuk program yang disyorkan oleh doktor anda.

Sesetengah pesakit tidak diberi peluang untuk mencuba pemulihan jantung. Atau mereka boleh memulakan atur cara tetapi tercicir. Ini adalah benar terutamanya bagi wanita dan orang dewasa yang lebih tua. Jika anda telah pernah dilaksanakan sebelum ini, aktiviti ketahanan seperti Berbasikal, walaupun penting dalam proses pemulihan boleh kelihatan menakutkan; tetapi Basikal elektrik untuk menyediakan tambahan keyakinan pada masa apabila anda memerlukannya, dan boleh mengambil sedikit tekanan. Kerana ini adalah masa dalam hidup anda apabila ia adalah paling penting untuk melaksanakan, mencari satu bentuk senaman yang menyeronokkan dan tidak terlalu mengancam adalah penting.

Selepas pembedahan besar atau apabila anda belajar untuk menguruskan keadaan yang baru, salah satu perkara yang sukar boleh tinggal positif. Cooped dalam rumah Basikal pegun biasanya boleh membuat orang-orang yang merasa semata-mata, atau de-motivated untuk bersenam; manakala faedah mental positif untuk mendapatkan di luar, serta dikeluarkan dari bersenam, Endorfin akan benar-benar membantu anda berasa lebih positif dan bermotivasi tentang menguruskan keadaan jantung anda.

Mengapa tidak mendapat sebuah Basikal elektrik untuk pasangan anda juga, dan menikmati mengambil perjalanan keluar negara bersama-sama? Meneroka kawasan tempatan anda dengan basikal adalah cara untuk mencari perkara-perkara dalam kejiranan anda yang anda tidak pernah tahu di sana! Ringkasnya, Basikal elektrik boleh menjadi sangat berfaedah dalam proses pemulihan jantung. Mereka boleh membantu mengawal jumlah tekanan yang meletakkan sistem kardiovaskular yang semakin pulih, penunggang memberi keyakinan dan membantu pesakit dalam penggunaan Berbasikal sebagai sebahagian daripada pemulihan proses – serta menyediakan hobi baru, santai, sesiapa yang umur atau kemampuan boleh menikmati.
(Sila rujuk doktor anda sebelum melakukan sebarang senaman sebagai sebahagian daripada pemulihan jantung.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *