Bagaimana menentukan FDA’s pemutihan gigi dan gigi pelunturan

Bagaimana menentukan FDA’s pemutihan gigi dan gigi pelunturan

Dalam dunia meningkat Pergigian kosmetik, rawatan pemutihan gigi adalah seperti yang diterima seperti biasa. Universal dihormati oleh kedua-dua lelaki dan wanita, terapi pemutihan gigi boleh diakses untuk memenuhi bajet hampir apa-apa.

Apabila dalam bentuk teknik-teknik yang lebih cepat di pejabat doktor gigi ataupun gigi rumah pemutihan kit yang diperolehi pada layanan anda jiran atau superstore, pemutihan dan ubat gigi mungkin hanya kira-kira di mana sahaja.

Sebaliknya ia seolah-olah hanya sebahagian kecil daripada kita telah mencuba gigi yang pemutihan penggubalan, dan terdapat satu tan Cik kebenaran mengenai isu itu. Ia adalah satu fakta yang tiru yang gigi pemutihan benar-benar melakukan kerja. Hampir mana-mana individu yang memerlukan untuk mencuba gigi yang pemutihan formula akan nilai purata kepada peningkatan besar dalam kecerahan dan whiteness senyuman mereka. Masih, pemutihan gigi bukanlah satu resolusi yang berkekalan kepada masalah dan akan mempunyai keperluan sesi tambahan dari semasa ke semasa terus gigi whitened pada mereka yang terbaik.

Menurut FDA, itu istilah “pelunturan” itu hanya untuk digunakan apabila gigi ini boleh memutihkan luar warna biasa mereka. Ini terpakai tepat untuk produk-produk yang termasuk yang pelunturan atau ejen pemutihan, ini biasanya bermakna hidrogen peroksida atau carbamide peroksida.

Perkataan “pemutihan,” Sebaliknya, merujuk kepada memulihkan terendak lampu permukaan gigi yang mengambil dari noda dan cebisan-cebisan. Ini bermakna bahawa mana-mana produk yang membersihkan dianggap satu whitener. Anda mungkin sudah memahami bahawa tempoh pemutihan kelihatan lebih sihat daripada pelunturan, jadi ia digunakan lebih kerap walaupun menerangkan produk-produk yang termasuk agen pelunturan yang. Kebanyakan daripada kita mula dengan gigi putih cerah sebagai seorang kanak-kanak. Kami mempunyai Cangkerang enamel gigi mengucapkan terima kasih kepada yang.

Enamel gigi kami terdiri daripada rod Kristal yang sangat kecil, enamel gigi adalah bertujuan untuk melindungi gigi dari kesan serangan mengunyah, kejutan dan asid yang berpuncakan protein dan gula. Namun selama ini enamel dipakai ke bawah, menjadi lebih telus serta membolehkan warna kuning anda tooths dentin untuk menunjukkan melalui. Dentin yang terletak dalam bahagian gigi anda. Manakala anda mengunyah, dentin ini kekal utuh ketika berjuta-juta bentuk mikro-retak dalam enamel gigi anda.

Ia adalah kerana retak ini, serta kawasan antara rod enamel Kristal yang membina pada permukaan luar gigi anda yang dari masa ke masa, Biar retak ini plug sehingga melalui tanda dan juga cebisan-cebisan makanan. Akibatnya, gigi akan akhirnya mengambil penampilan yang membosankan atau kotor.

Pemutihan gigi menghilangkan kotoran tersebut dan sisa, meninggalkan enamel retak terbuka dan terdedah. Semula dengan sedikit nasib ada yang retak akan pantas mineralized oleh air liur, manakala lain-lain akan diisi lagi sekali lagi dengan sisa organik.

Ini adalah mengapa kita perlu whiten sebagai kursus tindakan yang berterusan. Bagaimana dengan kerap untuk whiten adalah keputusan individu yang anda perlu membuat dengan doktor gigi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *