Bagaimana memilih basuh jerawat yang buruk boleh merosakkan lapisan kulit anda

Bagaimana memilih basuh jerawat yang buruk boleh merosakkan lapisan kulit anda

“Jadi apa yang berlaku kepada wajah saya?” gadis itu bertanya kepada saya… saya pesakit kelihatan takut.

Beliau mempunyai Mesyuarat terpenting hidupnya dalam tujuh hari dan kawasan muka beliau seolah-olah seperti jerawat telah hibernating padanya untuk musim sejuk!

“Apa jerawat basuh kau benar-benar telah menggunakan?” Saya bertanya…

“Saya hanya memilih 1 secara rawak dari rak, mula menggunakan ia dan perkara seterusnya yang saya tahu, pada kawasan muka saya rosak dan penuh zits” dia menyatakan…

Mujurlah saya berada dalam kedudukan untuk mendapatkan pesakit saya kembali di landasan yang betul dan kawasan muka beliau adalah 90% jelas sebelum temuduga itu sangat penting bagi perempuan.

Satu langkah dalam memilih bilas jerawat yang terbaik adalah untuk menganalisa jenis kulit anda. Anda akan dapati faktor-faktor berbeza yang mengawal kami liang-liang kulit seperti latar-belakang keturunan, umur serta persekitaran.

Liang-liang dan kulit anda mungkin berminyak atau Kering, normal atau mengalami dehidrasi, atau dalam pelbagai aspek.

Anda tidak mahu kulit anda menjadi miskin di penghidratan atau minyak. Ia akan mencetuskan fungsi kulit menjadi cacat yang boleh menyebabkan kerengsaan dan kesukaran tambahan jerawat. Kestabilan penghidratan yang sangat baik dan juga penambahan produk minyak sesuai untuk kesihatan kulit.

Sebaik sahaja anda telah mengenal pasti jenis kulit anda, maka ia adalah masa untuk menentukan apakah jenis jerawat yang anda sedang hidup dengan. Adakah anda mempunyai menyedihkan lebam merah yang tinggal di bawah kulit? Adakah anda mempunyai whiteheads dan bintik hitam yang seolah-olah datang dan pergi? Adakah anda mempunyai kombinasi isu jerawat?

Anda perlu memilih untuk jerawat yang akan membersihkan liang-liang anda dan kulit tanpa pengeringan atau menanggalkan kulit minyak yang berharga dan liang-liang anda.

Apabila anda telah terhidrat kulit berminyak, gunakan untuk mencuci zits yang mengandungi kepekatan yang lebih tinggi daripada bahan-bahan aktif seperti minyak pokok teh dan Asid salisilik. Kebanyakannya terdiri daripada bahan-bahan yang jelas kulit, membantu mengambil perjalanan membina yang tidak diingini, dan membantu menyembuhkan luka-luka jerawat.

Jika dalam kes anda mempunyai dehidrasi kulit berminyak, gunakan untuk mencuci jerawat dengan hampir lebih kurang kepekatan minyak pokok teh dan Asid salisilik. Sekali lagi bahan-bahan aktif ini akan membersihkan kulit, mengambil dari membina yang tidak diingini dan mengubati luka-luka jerawat, tetapi paling penting, tidak akan lebih di kulit kering dalam kepekatan yang rendah. Penggunaan pelembap lite juga akan bermanfaat ini liang-liang dan jenis kulit.

Jika sekiranya anda mempunyai kulit yang kering, hampir semua jerawat washes kemungkinan akan terlalu keras, dan supaya keseimbangan adalah penting. Ia adalah terbaik untuk menggunakan yang lembut sabun percuma pembersih atau jerawat basuh yang boleh membersihkan kulit anda meninggalkannya dalam keadaan segar dan terhidrat. Ubat-ubatan jerawat boleh digunakan di bawah cahaya pelembap. Campuran ini mungkin sangat berkesan terhadap jerawat dan boleh membantu mengimbangkan masalah antara liang-liang yang kering dan kulit dan jerawat jerawat yang aktif.

Ia adalah penting untuk juga ingat Bilakah pembersihan liang-liang anda dan kulit, lebih banyak adalah tidak lebih baik. Tidak mencuci kulit muka dengan pembersih yang lebih daripada 2 kali setiap hari dan sentiasa memilih untuk zits yang sesuai untuk liang-liang anda dan jenis kulit.

Sekiranya anda tidak pasti tentang Apakah jenis kulit anda meminta profesional penjagaan kulit. Terdapat sumber-sumber luar sana jadi Jangan takut untuk bertanya

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *