Bagaimana Main Sandbox kanak-kanak mengembangkan kemahiran Motor

Bagaimana Main Sandbox kanak-kanak mengembangkan kemahiran Motor

Walaupun permainan dalam sandbox kanak-kanak secara amnya adalah menyeronokkan dan menghiburkan, beberapa perkembangan kanak-kanak lebih berpanjangan dan penting dan faedah pembelajaran boleh menyebabkan. Satu manfaat dari Main kotak Pasir merupakan pembangunan kemahiran motor yang akan meningkatkan keupayaan kanak-kanak itu dan kejayaan di masa hadapan. Secara khususnya, kemahiran ini adalah kemahiran motor besar (1) dan (2) denda.

Kemahiran Motor yang besar

Kemahiran motor yang besar merujuk kepada pembangunan fizikal otot-otot yang lebih besar seperti tangan dan kaki dan kawalan otot mereka. Pembangunan dan kawalan otot-otot ini adalah penting kerana ia digunakan dalam sukan dan aktiviti-aktiviti seperti bola keranjang, bola sepak, golf, menari, dan tenis yang boleh dinikmati sepanjang hayat yang lain. Pergerakan dan kawalan otot-otot besar tersebut dan seluruh badan boleh mempunyai kesan yang berpanjangan pada masa hadapan pergerakan.

Main Sandbox membantu membangunkan kemahiran motor yang besar ini kerana kanak-kanak bergerak Baldi-baldi pasir dari satu tempat yang lain atau bergerak ke bahagian lain sandbox. Juga, melompat di sandbox dan kuda mainan Pasir membantu membangunkan kemahiran ini.

Kemahiran Motor halus

Kemahiran motor halus merujuk kepada pembangunan fizikal dan kawalan otot-otot yang lebih kecil seperti jari-jari dan jari kaki. Pembangunan dan kawalan otot-otot ini adalah penting kerana ia digunakan dalam penulisan, lukisan, mengikat yang shoelace, dan lain-lain pergerakan kecil. Koordinasi mata-tangan boleh membantu menjadikan pembelajaran untuk memegang pensil dan mengawal pergerakan dengan lebih mudah. Ini boleh membantu dalam pembangunan kemahiran pendidikan awal.

Main Sandbox membantu membangunkan kemahiran motor ini halus melalui anak bangunan istana atau struktur halus dalam sandbox. Menggunakan ibu jari dan jari-jari dengan teliti mencetak dan bergerak pasir untuk membangunkan menara, pergunungan atau lain-lain struktur khayalan membantu membangunkan kemahiran ini.

Kesimpulannya, walaupun Main sandbox mungkin muncul hanya untuk hiburan, pengalaman Main pasti boleh mempunyai manfaat yang berpanjangan bagi kanak-kanak. Perkembangan kemahiran motor halus dan besar boleh menggalakkan mudah pembelajaran seperti percetakan dan bertulis dan juga membawa kepada penyelarasan yang lebih baik dalam pendidikan jasmani seperti sukan dan aktiviti-aktiviti seni halus. Jadi dari apa yang kelihatan untuk menjadi mudah Main sandbox sebenarnya meningkatkan kanak-kanak di masa hadapan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *