Bagaimana lilin telinga nenek yang dibuat?

Bagaimana lilin telinga nenek yang dibuat?

Tanpa mengira jika anda percaya pada kelebihan utama candling telinga dan lilin telinga, pengiktirafan yang semakin meningkat dan salah satu daripada sebab-sebab ini juga mungkin kerana produk khusus kesederhanaan sahaja. Dalam tempoh ini bahan kimia masa induced barang-barang yang ia menjadi luar biasa untuk mempunyai item-item yang amat semulajadi, mentah dan mudah dalam pembuatan mereka. Lilin telinga sebenarnya adalah sebahagian besar daripada baki kesihatan dan kecergasan produk yang begitu mentah dalam konsep mereka tepat komponen mereka. Ia mengambil secara literal sahaja dua bahan-bahan untuk mengeluarkan lilin, kapas dan beeswax itu. Itulah ia! Tambahan hanya untuk lilin telinga yang telah menjadi ciri-ciri perlindungan tambahan yang mungkin telah dibenarkan terapi ini mudah untuk menjadi lebih biasa terapi berdasarkan rumah seperti penapis keselamatan atau aksesori seperti cakera perlindungan keselamatan. Produk ini sekarang lebih utama aliran dalam tempoh 10 tahun tetapi mencari kembali tiga puluh atau 40 tahun yang lalu Yayasan produk telah berubah sedikit. Dalam beberapa cara seperti mudah Industri Desa rumah membuat produk, telah berkembang menjadi satu perkara biasa yang boleh didapati di farmasi dan kedai-kedai makanan kesihatan seluruh dunia.

Rawatan adalah salah satu daripada cerita-cerita klasik nenek mereka di mana ibu bapa secara literal akan memotong sehingga beberapa kapas tulen dan bereksperimen dengan mencelup kapas dalam kuali dipanaskan beeswax yang dibuat di dapur. Selama ini proses mentah ini mendapati kaedah pembuatan yang penting sebagai cara kapas itu sendiri bergolek dan menurun lebih dipercayai merupakan aspek yang penting, siapa yang mahu menggunakan lilin yang jatuh selain! Serupa dengan buatan krim bersabar daripada bahan-bahan adalah faktor penting semua. Sepanjang melakukan peratusan mana-mana rumah dibuat krim dan mereka dapat asas yang benar-benar membuat perbezaan untuk bagaimana rumah remedi melaksanakan dan yang sama boleh dikatakan untuk lilin telinga. Beeswax yang telah dipanaskan ke suhu yang konsisten yang menyerupai penaik kek di dalam ketuhar, terlalu banyak dan ia akan membakar dengan mudah atau terlalu sedikit dan dan lilin akan tidak bon dengan betul dengan kapas yang penting prestasi hujung lilin anda.

Kebelakangan ini kita telah melihat pengenalan lilin telinga dalam semua bentuk warna yang agak jujur penglihatan yang sedih melihat dan satu helah pemasaran yang jelas oleh jenama Cina jahat yang murah. Ia tidak mengambil terlalu banyak akal untuk menyedari bahawa bahan-bahan mentah daripada lilin berwarna ini mempunyai banyak bahan-bahan semulajadi bebas yang mengandungi pewarna tiruan dan aroma. Adakah diri anda nikmat besar dan mengelakkan ini jenis lilin di semua kos… jika mereka mana-mana manfaat yang saya pasti nenek yang menginap telah membuat ini di rumah 50 tahun yang lalu dan saya jarang berpendapat dengan nenek saya! Kebijaksanaan sentiasa wujud.

Jadi jika anda bersetuju dengan menggunakan bahan-bahan tulen yang mutlak Apakah perbezaan dengan satu lilin untuk akan datang dan mengapa melakukan beberapa lilin yang kelihatan berbeza dalam warna atau melaksanakan berbeza? Baik untuk yang mula lebah dan beeswax yang mereka menghasilkan adalah satu perkara yang indah. Proses penting mentah beeswax adalah bermusim dan bergantung kepada di mana lebah akan mengumpul madu mereka… jenis bunga itu adalah pada musim dan aspek-aspek alam sekitar yang sebenar alam itu sendiri. Adalah dikatakan yang ringan beeswax warna yang memberikan kualiti tetapi ini adalah bukan untuk mengatakan bahawa telinga lilin yang kelihatan lebih gelap yang buruk. Lilin-lilin beeswax gelap adalah hanya orang-orang yang telah menggunakan beeswax yang telah telah dituai mungkin pada masa musim sejuk. Sebagai satu contoh lebah yang telah telah makan dari hutan kayu Jarrah, mungkin akan menyebabkan beeswax warna yang lebih gelap. Kualiti tulen adalah masih tidak dalam soalan ianya hanya musim yang mempengaruhi warna.

Lebah tua miskin telah mempunyai buruk masa itu sejak kebelakangan ini dan telah serius penyakit virus yang telah menjejaskan lebah seluruh dunia mereka sendiri. Penduduk lebah telah menyaksikan masalah yang sama yang cane toad katak telah melihat dan adalah menyapu meletakkan penduduk disebabkan oleh virus yang pernah menyebarkan. Malah kebelakangan ini telah ada beehive seluruh penduduk sedang dihapuskan dan ia telah menjadi perkara biasa untuk gatal lebah untuk dieksport sebenarnya seluruh dunia untuk mengekalkan pengeluaran dan kualiti. Membolehkan berharap kemenangan lebah perang kerana terdapat pelbagai produk kesihatan dan barang-barang makanan yang benar-benar bergantung kepada sifat-sifat bermanfaat yang unggul madu atau beeswax.

Apabila anda seterusnya membuat menggunakan atau membeli sepasang telinga lilin ambil warna beeswax tersebut dan cuba melihat perbezaan, jenama yang sama boleh kelihatan berbeza dalam tempoh bulan tahun ini. Secara keseluruhan, anda perlu mencari satu lilin telinga yang konsisten dalam pembuatan s dan cara menjalankan. Ini adalah mengapa pada umumnya kebanyakan pengguna berpegang kepada apa yang mereka tahu, dengan mana-mana produk. Abaikan godaan harga atau warna-warna yang cantik. Seperti mereka berkata, kualiti kadangkala datang dengan harga, tetapi rawatan rumah berdasarkan harga yang harus dihormati pada setiap masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *