Bagaimana kesinambungan membantu perniagaan anda?

Bagaimana kesinambungan membantu perniagaan anda?

Terdapat banyak salah tanggapan yang sebenar mengenai kemampanan kerana mempunyai satu perniagaan mampan adalah kira-kira lebih banyak lagi yang hanya alam sekitar.

Terdapat banyak perkara yang boleh menyebabkan perniagaan menjadi tidak mapan termasuk kesilapan manusia dan keputusan-keputusan yang cuai. Kita juga melihat bintang-bintang sukan yang sangat berjaya yang membuat perniagaan mereka sukan tidak mapan kerana keputusan mereka miskin (ada contoh golf terkemuka yang pada masa ini).

Dunia hanya muncul dari krisis kewangan global apabila beberapa amalan kewangan korporat besar didapati tidak mapan dan impak yang telah jauh melampaui perniagaan mereka.

Anda perlu mempunyai telah bersembunyi di suatu tempat yang sangat jauh untuk telah terlepas semua squabbles tentang bagaimana kemampanan terpakai kepada pemanasan global dan apa yang perlu dilakukan tentang hal itu.

Apa gabungan datang bersama-sama di Copenhagen! -Iklim perubahan deniers – sayap kiri radikal greenies – membangunkan Pertubuhan Bangsa-bangsa yang dihantar aktivis dengan tangan mereka keluar – ahli-ahli politik dengan imej-imej untuk mengekalkan di rumah – dan banyak lagi

Saya tidak tahu tentang anda tetapi mengucapkan terima kasih kepada kebaikan yang saya tidak cuba untuk mengimbangi semua itu.

Jadi bagaimana semua ini menjejaskan perniagaan anda?

Perubahan iklim adalah hanya satu lagi isu kemampanan – hanya satu gergasi skala apa yang setiap perniagaan menghadapi dalam pelbagai bidang, tidak hanya alam sekitar.

Seperti membina sistem pengurusan yang boleh digunakan mana-mana pakar perlu mengenalpasti risiko-risiko tersebut dan Adakah risiko analisis tanpa bunyi dan emosi. Perunding yang kemudian perlu membina pelan pengurusan dan ini termasuk: – Objektif keseluruhan – sasaran yang perlu dipenuhi untuk mencapai objektif-objektif tersebut – sumber-sumber yang diperlukan – menentukan Siapakah yang bertanggung jawab dan juga masa untuk siap atau pelaksanaan.

Sumber-sumber yang diperlukan akan kos wang dan dunia yang maju perlu membantu mereka yang tidak mampu untuk membuat perubahan dan juga perlu menyelia perubahan itu supaya wang itu tidak dialihkan. Dan ini perlu untuk membolehkan penerima untuk mempertahankan maruah mereka.

Tidak dapat dielakkan juga orang-orang yang ingin bantuan akan berpuas hati kerana lebih akan lebih baik dan orang-orang yang memberi akan berpuas hati kerana mereka telah membuat komitmen dan sumbangan kemudian mewajarkan mereka apabila mereka pulang ke rumah.

Ia berbunyi seperti perniagaan lain. Anda memerlukan pelan pengurusan berasaskan rik dan berfikir. Anda kemudiannya perlu maklum balas supaya anda tahu Bilakah kesilapan yang dibuat, boleh belajar daripada mereka dan mengelakkan mereka mengulangi.

Perniagaan anda sentiasa Berjalan menguntungkan apabila anda mempunyai amalan perniagaan berkekalan. Amalan-amalan ini termasuklah: – benar-benar mendengar kepada klien anda supaya mereka ingin terus membeli dari anda, – membina imej yang baik dan reputasi supaya anda menarik pelanggan anda perlu – menjaga kesihatan dan kebajikan anda aset terbesar – kakitangan anda, – mengetahui dan memahami keperluan anda undang-undang dan mempunyai latihan dan prosedur supaya lebih mudah bagi kakitangan anda untuk melakukan perkara-perkara yang betul cara daripada membuat kesilapan dan secara tidak sengaja melanggar undang-undang, – menghalang watage tenaga dan bahan serta menghalang kerosakan alam sekitar yang lebih jelas – proaktif menyedari untuk mengubah syarat, dan sudah tentu mereka termasuklah mengurus kewangan anda.

Kita semua telah mendengar pepatah lama ‘Gagal merancang adalah merancang untuk gagal’ – ianya sangat benar. Rahsia untuk membina perniagaan mampan adalah untuk mengenal pasti aktiviti-aktiviti anda, menilai di mana anda mempunyai risiko maka pelan untuk menguruskan risiko-risiko tersebut. Dengan cara ini anda boleh membina daya tahan, mengelakkan ralat yang merosakkan dan mempunyai perniagaan yang terus ke dalam masa depan yang menguntungkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *