Bagaimana kesihatan zakar boleh mendapat manfaat daripada Creme Vitamin D

Bagaimana kesihatan zakar boleh mendapat manfaat daripada Creme Vitamin D

Untuk lelaki semua peringkat umur (seperti wanita), Vitamin D menonjol sebagai salah satu nutrien yang paling penting; Ia juga pernah dirujuk sebagai “vitamin ajaib” oleh sesetengah pakar-pakar kesihatan. Vitamin ini penting yang diperlukan untuk melawan penyakit, membantu badan sembuh selepas kecederaan, dan menyelenggara keseluruhan baik kesihatan; di samping itu, ia menyediakan sejumlah manfaat kesihatan zakar penting yang kebanyakan lelaki tidak sedar. Baca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kesan zakar vitamin D.

Apakah vitamin D

Walaupun namanya sebaliknya, vitamin D adalah tidak benar-benar benar vitamin, tetapi sejenis hormon steroid yang memainkan peranan penting dalam pembangunan manusia. Vitamin D dihasilkan di dalam sel-sel kulit hadapan cahaya ultraviolet dari matahari; Ia juga dihasilkan di dalam hati dan mungkin hadir dalam barangan makanan tertentu, seperti berkubu roti dan bijirin, susu dan lain-lain produk tenusu dan cod hati minyak. Pemakanan tambahan sering mengandungi vitamin D, yang baik, walaupun sama ada persediaan lisan yang menukarkan menyediakan mana-mana manfaat sebenar adalah tertakluk kepada beberapa perbahasan. Kekurangan vitamin D yang tidak biasa, terutamanya di kalangan individu yang mempunyai kulit yang gelap atau tinggal di kawasan geografi yang mendapat banyak cahaya matahari sepanjang tahun.

Apakah faedah-faedah kesihatan tertentu vitamin d?

Vitamin D memainkan peranan penting dalam fungsi metabolik biasa, serta membantu tubuh melawan penyakit dan sembuh selepas kecederaan. Dengan sifat antioksidan yang kuat, vitamin D yang dikenali untuk melindungi tubuh terhadap kanser yang disebabkan oleh bahan cemar alam sekitar. Memetik manfaat bahan penting ini, Dr. John Whitcomb Pusat Perubatan Sinai Aurora mendedahkan bahawa “Saya percaya [vitamin D] merupakan pendahuluan kesihatan awam nombor satu dalam bidang perubatan sejak dua puluh tahun yang lalu.” Individu yang tidak mencukupi tahap vitamin D mungkin terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan disebabkan oleh ketidakupayaan badan untuk memperbaiki kerosakan sel akibat dari kecederaan, pembedahan atau bahan cemar alam sekitar dan mengurangkan fungsi imun.

Apakah manfaat kesihatan zakar terbesar vitamin d?

Kulit zakar adalah agak halus, dan seperti kebanyakan manusia tahu, ia boleh tertakluk kepada beberapa rawatan yang kasar. Retak kecil di permukaan kulit akibat daripada pergeseran yang berkaitan dengan agresif Pelancapan atau seks; di samping itu, sabun dan detergen Dobi mungkin mempunyai satu pengeringan, kesan yang merosakkan. Apabila ini berlaku, fissures kecil mungkin muncul di permukaan kulit, membolehkan jangkitan bakteria dan kulat untuk membangunkan dan menyebabkan kemerahan, kesakitan, ruam, kelemumur dan isu-isu kulit yang tidak selesa yang lain. Vitamin D, dengan keupayaan dikenali untuk menggalakkan penyembuhan dan pembaikan sel-sel kulit yang rosak, serta sifatnya yang anti, melawan penyakit, boleh membantu untuk mengekalkan kulit yang licin dan sihat dan menggalakkan penyembuhan apabila kerosakan berlaku.

Bagaimana seorang lelaki yang boleh melindungi kesihatan zakar menggunakan vitamin D?

Walaupun suplemen pemakanan yang banyak mengandungi persediaan vitamin d, nutrien dalam lisan suplemen tidak sentiasa well-absorbed, dan mereka sering hanya akan dipecahkan dan diserap dari badan sebagai sisa. Menggunakan zakar khusus formula mengandungi vitamin D, serta lain-lain vitamin khusus zakar, mineral dan enzim seperti vitamin A, vitamin E, acetyl L carnitine, dan banyak lagi, boleh membantu untuk memperbaiki kulit dan keanjalan zakar dan mengelakkan gangguan kulit kemaluan yang biasa. Faedah-faedah yang disediakan oleh nutrien ini paling mudah diperolehi melalui penggunaan satu zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), kerana rawatan zakar yang topically digunakan memastikan kawasan sensitif ini menerima faedah-faedah yang maksimum daripada nutrien khusus zakar ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *