Bagaimana kesihatan kanan Choosethe akaun perbelanjaan

Bagaimana kesihatan kanan Choosethe akaun perbelanjaan

A Kesihatan perbelanjaan akaun (HSA) adalah manfaat cukai percuma yang memberikan sebuah perbadanan (sebagai majikan) kepada pekerja dan tanggungan mereka. Pemilik Syarikat disediakan jika mereka juga kakitangan Syarikat. Akaun perbelanjaan kesihatan yang boleh digunakan sebagai Pelan berdiri, atau, jika anda mempunyai pelan insurans kesihatan yang sedia ada (contohnya, Blue Cross), ia akan merangkumi semua perbelanjaan dan pelan-pelan tradisional ini tidak meliputi perkhidmatan penjagaan kesihatan. Sesetengah pembekal merujuk kepada HSA untuk sebagai satu peribadi Kesihatan Perkhidmatan pelan (PHSP). PHSP yang sebenarnya adalah nama payung untuk kontrak atau pelan insurans; Ia adalah satu istilah yang dicipta oleh Kanada hasil agensi (CRA).

Tujuh kriteria-kriteria berikut hendaklah digunakan dalam membandingkan akaun perbelanjaan kesihatan yang pelbagai.

1) Lengkapkan pembayaran fleksibiliti dan kawalan. Sesetengah pembekal menawarkan hanya prepay atau pilihan yang pay-as-you-go (pembiayaan setiap tuntutan kerana ia dikemukakan). Masih terdapat beberapa penyedia penjagaan kesihatan legasi yang mengenakan yuran bulanan bagi akaun perbelanjaan kesihatan. Perniagaan kecil pembiayaan keupayaan menukar soalan, terutamanya pada tahun-tahun permulaan. Fleksibiliti harus menjadi pertimbangan yang penting. Adalah lebih baik untuk memilih satu Kesihatan perbelanjaan akaun yang menyediakan kedua-dua a prepay dan a membayar-sebagai-anda pergi pilihan. Semak dengan teliti untuk memastikan bahawa anda boleh mengubah opsyen ini mudah, dan tanpa denda.

2) Pilihan dibawa ke hadapan. Kredit dibawa ke hadapan telah muncul sebagai satu keperluan yang lebih biasa bagi pembekal yang lebih besar. Opsyen ini membenarkan Syarikat untuk membawa ke hadapan baki atau kredit yang tidak digunakan, penjagaan kesihatan dari satu tahun seterusnya. Pembekal yang kurang menawarkan pilihan perbelanjaan dibawa ke hadapan. Perbelanjaan dibawa ke hadapan membolehkan kiri ke atas peruntukan penjagaan kesihatan kredit untuk disetkan semula ke sifar, tetapi menyediakan fleksibiliti untuk pekerja-pekerja untuk memfailkan tuntutan terlupa sehingga satu tahun lewat. Perbelanjaan dibawa ke hadapan adalah pilihan yang hebat untuk perniagaan kecil di mana fleksibiliti adalah kunci. Sentiasa pastikan bahawa pembekal akaun perbelanjaan kesihatan yang menawarkan pilihan sama ada daripada syarikat anda membawa ke hadapan pilihan. Malangnya beberapa melakukan.

3) Kemudahan dalam talian masa nyata. Kemudahan fungsi masa sebenar tidak sepatutnya dipandang untuk akaun perbelanjaan kesihatan, atau mana-mana pelan penjagaan kesihatan perniagaan. Tanpa maklumat masa nyata mengenai tuntutan aktiviti dan pembiayaan kesihatan yang disediakan, pentadbir syarikat tersenarai yang dimasukkan ke dalam kedudukan di mana mereka sama ada perlu untuk mengesan maklumat ini sendiri, atau sentiasa mengejar pembekal untuk mendapatkan maklumat penting ini. Satu sistem dengan keselesaan masa nyata, online akan mengurangkan masa untuk pentadbir; masa yang boleh digunakan untuk memfokus semula aktiviti-aktiviti perniagaan teras. Sentiasa memastikan bahawa sistem akaun perbelanjaan penjagaan kesihatan adalah satu sistem masa nyata, dalam talian, dan dengan keselamatan bina dalam.

4) Laporan masa nyata. Sistem akaun perbelanjaan kesihatan harus berupaya menjana laporan pengurusan masa nyata untuk membenarkan seorang pentadbir syarikat tersenarai untuk mengesan sebenar vs Kesihatan belanjawan perbelanjaan semasa dan tuntutan tertunggak oleh manfaat kategori dan Jabatan, dan sebagainya. Darjah fleksibiliti laporan dengan mudah perlu memenuhi keperluan semasa dan masa depan Syarikat. Seperti yang dinyatakan dalam kriteria 3), fungsi jenis ini akan mengurangkan masa yang terlibat untuk pentadbir syarikat tersenarai.

5) Dana peruntukan. Memastikan sistem itu mempunyai keupayaan untuk persediaan fleksibiliti dan perubahan had pembiayaan penjagaan kesihatan mengikut kategori manfaat. Sebagai contoh, sebuah syarikat boleh sediakan kategori manfaat yang berbeza untuk satu individu, individu dengan ahli keluarga, Pengurus, Eksekutif, sepenuh masa, separuh masa, dan sebagainya. Memastikan fungsi ini terdapat dalam sistem akaun perbelanjaan kesihatan dan sangat mudah untuk setup dan perubahan.

6) Pematuhan CRA 100%. Elemen yang kritikal adalah memilih pembekal adalah untuk meminta pengesahan bahawa mereka adalah sepenuhnya mematuhi peraturan CRA (Kanada hasil agensi) bagi akaun-akaun perbelanjaan kesihatan. Mereka juga perlu mematuhi sepenuhnya ke atas Akta Kesihatan Kanada, terutamanya dari segi privasi maklumat tuntutan pekerja. Bertanya jika pembekal yang mempunyai firma perakaunan profesional audit amalan-amalan mereka bagi compliancy untuk memastikan tuntutan akan menjadi dengan betul dihukum berdasarkan Peraturan CRA. Memastikan bahawa proses pembekal yang melindungi privasi maklumat kesihatan pekerja (iaitu, hanya pekerja submitting, dan diberi kuasa adjudicator tuntutan harus mempunyai penglihatan apa-apa kepada butir-butir tuntutan penjagaan kesihatan pekerja). Tanpa beberapa “due diligence” sebuah syarikat risiko penilaian semula cukai kejutan. Pada penghujung hari, Syarikat adalah meninggalkan bertanggungjawab kepada CRA ini.

7) Proses yang mengurangkan kelewatan pembayaran balik apa-apa. Banyak pembekal masih melaksanakan apa yang disebut dalam industri sebagai: ‘hitam keluar tempoh’. Ini merujuk kepada tempoh di antara tempoh tuntutan di mana pembekal yang banyak menyekat Syarikat daripada mengemukakan tuntutan sehingga tiga bulan. Tuntutan bagi tahun yang akan datang akan diadakan sehingga sistem mereka cukup dibersihkan semua tuntutan dari tempoh aktif atau semasa. Sekatan ‘hitam keluar tempoh’ ini adalah hasil daripada sistem legasi yang masih pada tempatnya ke dalam sebahagian besar daripada pembekal. Kelewatan yang ‘gelapkan tempoh’ ini menyebabkan kakitangan menjadi samping tuntutan; Ia juga meletakkan beban tambahan pentadbir syarikat tersenarai. Sentiasa memeriksa untuk memastikan pembekal pilihan yang tidak mempunyai apa-apa sekatan yang ‘gelapkan tempoh’.

Elemen yang akhir ialah proses membayar balik untuk memastikan bahawa pembekal pilihan yang menyokong pembayaran cek dan deposit terus. Banyak syarikat-syarikat hari menyokong deposit terus bagi gaji pekerja kerana ianya sangat mudah dan cepat. Pembayaran balik bagi tuntutan akaun perbelanjaan kesihatan sepatutnya tidak berbeza.

Akaun perbelanjaan kesihatan adalah jenis PHSP yang diperlukan sebagai akaun bank bagi syarikat-syarikat berdaftar Kanada. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk memastikan bahawa pelan yang Syarikat anda memilih bermesyuarat sekurang-kurangnya semua kriteria tujuh digariskan dalam artikel ini. Mengapa settle untuk Kurang?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *