Bagaimana kepercayaan dibentuk dan mengapa mereka lebih penting daripada pemikiran positif?

Bagaimana kepercayaan dibentuk dan mengapa mereka lebih penting daripada pemikiran positif?

Salah satu perkara yang penting tempahan untuk tahu tentang minda dan realiti adalah perbezaan di antara pemikiran dan kepercayaan. Perbezaan antara pemikiran dan kepercayaan adalah bahawa anda boleh mempunyai beribu-ribu pemikiran melalui fikiran tetapi tiada seorang pun daripada mereka melahirkan apa-apa kuasa melainkan orang-orang yang kepercayaan. Kepercayaan adalah maklumat yang anda mengambil sebagai kebenaran atau pengetahuan. Memilih untuk membuat pemikiran yang nyata atau tidak adalah keputusan di bawah kuasa sangat akan.

Pemikiran pertama adalah satu idea yang sedar, maka ia menjadi ingatan minda bawah sedar, bekerja siang dan malam. Ini adalah apa mengendalikan undang-undang tarikan, kerana undang-undang tarikan dan perasaan jijik sepenuhnya minda bawah sedar. Fikiran mungkin sedar untuk memulakan dengan, tetapi mereka separa sedar sebaik sahaja mereka akan dimasukkan ke dalam gerakan. Minda bawah sedar adalah kerusi emosi dan pangkalan data memori, oleh itu ingatan terikat dengan emosi. Emosi adalah tenaga dalam gerakan. Mempunyai pemikiran yang emosi lebih banyak, lebih banyak ia dapat menggerakkan perkara. Lemah fikiran mempunyai sedikit emosi. Fikiran yang kuat mempunyai banyak emosi.

Perkara-perkara yang kita nyata dalam kehidupan kita ini datang dari kepercayaan minda bawah sedar kita dan bukannya pemikiran kita sedar. Jika kita percaya segala-galanya yang kita memikirkan akan nyata dalam satu bentuk atau lain, kita akan mungkin berjalan kira-kira takut kerana kebanyakan daripada kita tidak berfikir optimis pemikiran sepanjang masa. Jika kita mempunyai idea bahawa apabila kita berfikir pemikiran, ia akan mencipta realiti, maka kemungkinan besar kita akan takut untuk berfikir apa-apa pada semua.

Emosi adalah tenaga dalam gerakan, oleh itu semua tindakan emosi. Minda separa sedar sebagai kerusi emosi adalah aspek operasi minda. Semua aktiviti dijalankan oleh fikiran bawah sedar yang Fakulti kreatif. Minda sedar hanya mengarahkan dan mengarahkan, itu minda separa sedar sentiasa bekerja secara harmoni dengan minda sedar. Datang bersama-sama minda sedar dan minda bawah sedar untuk realiti yang nyata secara berterusan melibatkan unsur keinginan dan emosi.

Pemikiran sedar hanya mempunyai kesan apabila menjadi sedar pemikiran. Apabila pemikiran dipergiatkan dan galvanized dengan emosi, ia menjana momentum cukup untuk terus mengalir dengan sendiri dan menjadi berterusan. Pemikiran menjadi ingatan dan bawah sedar yang pengaturcaraan yang bergerak minda seluruh. Setiap kepercayaan yang sebenar bukanlah hanya sedar tetapi separa sedar dan terikat dengan emosi. Kepercayaan adalah pemikiran yang dibalut di dalam pakaian yang emosi.

Hampir tiada siapa boleh mengekalkan menumpukan apa-apa untuk lebih daripada beberapa minit. Bilakah anda fokus sebagai sepenuhnya kerana anda mungkin boleh mengekalkan imej atau terfikir dalam fikiran anda, perhatikan berapa lama yang diperlukan sebelum sesuatu yang lain meletup ke dalam kesedaran anda. Bahawa sesuatu yang lain datang dari minda separa sedar anda kerana ia adalah sentiasa bergerak.

Oleh itu, ia adalah penting untuk memastikan bahawa minda bawah sedar anda merampas tumpuan sasaran anda kerana minda sedar hanya tidak dapat melakukannya. Apabila anda emotionalize pemikiran sebaliknya, bahagian otak yang cemerlang mengekalkan fokus, frontal lobes, bertenaga dengan cara yang mengekalkan fokus minda bawah sedar yang perlu. Hasilnya adalah bahawa, separa sedar, anda menyimpan mata anda pada Hadiah, walaupun ketika anda sedang tidur.

Apabila fikiran bawah sedar anda memahami ia menerima mesej, ia berakar umbi dan menjadi dalam gerakan.

Pemikiran menjadi emotionalized, dihayati dan bertukar menjadi kepercayaan.

Cara terpantas untuk memberi kepercayaan kepada perkara-perkara yang nyata anda mahu diri anda adalah melalui hypnosis dan NLP. Terdapat pelbagai cara lain dan sudah tentu terdapat kaedah lagi untuk diterokai. Sekarang walaupun, dalam budaya Barat, cara terbaik bagi kita untuk memasang kepercayaan minda bawah sedar yang terus-menerus akan mempunyai minda kita menumpukan pada penciptaan ingin kami adalah melalui hypnosis. Anda boleh menggunakan ikrar atau meditasi tetapi perkara-perkara yang mengambil masa yang lama.

Sebaik sahaja bawah sedar anda mempunyai kepercayaan yang menyokong apa yang minda sedar anda mahu, anda tidak akan dapat menghalang diri anda daripada manifesting matlamat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *