Bagaimana kehamilan kesan jangkitan yis?

Bagaimana kehamilan kesan jangkitan yis?

Banyak wanita hamil yang berpengetahuan tentang isu-isu yang boleh didapati sekitar jangkitan yis akan bertanya diri sendiri soalan-soalan dua:

-Adakah mereka lebih bertanggungjawab untuk menjadi dijangkiti semasa hamil?
-Mungkin mereka lulus jangkitan kepada bayi mereka?

Untuk menjawab soalan-soalan kami pertama mahu beberapa maklumat latar belakang serta untuk mengetahui sebab-sebab biologi jangkitan yis.

Maklumat latar belakang mengenai jangkitan yis

Jangkitan yis ini disebabkan sebaik sahaja Candida bakteria boleh membangunkan daripada Daftar. Kita masing-masing mempunyai pelbagai jenis bakteria dalam badan kita dan hampir semua daripada mereka diperlukan dalam semua pusingan kesihatan baik. Candida bakteria biasanya terdapat pada kulit kita, terutamanya di kawasan kemaluan, mulut dan di dalam saluran gastrousus.

Bakteria Candida mengekalkan mikroorganisma yang tidak sihat yang mungkin dijumpai dalam usus kita dalam semakan dan mikrob pro-biotik mesra mengekalkan Candida dalam diri dalam kawalan. Inilah keseimbangan batin yang agak rapuh yang mungkin marah dalam beberapa keadaan yang unik.

Apabila keseimbangan halus ini tergendala di Candia mungkin berkembang daripada semak dan bertukar dari sejenis yis sejenis kulat. Jenis kulat mungkin melalui dinding saluran penghadaman kami dan mencari jalan mereka ke dalam aliran darah. Justeru, membolehkan bakteria, yis dan sebahagiannya terhadam makanan untuk menceroboh badan yang mencetuskan jangkitan sistemik setempat dan setiap sekarang dan kemudian teruk.

Syarat-syarat yang membolehkan Candida Overgrowth

Kami kira-kira dalaman yang uzur boleh mencelarukan dalam situasi-situasi berikut:

-Penggunaan antibiotik tertentu boleh lakukan dari anda dengan bakteria mesra di samping bug yang bertujuan untuk merawat. Bakteria Candida boleh selepas itu mula meningkat tidak berdaftar.
-Jumlah gula di dalam darah dibangkitkan kerana kencing manis yang tidak terkawal atau undiagnosed boleh menjadi satu isu yang penting. Yis yang mahu memakan gula dan ini Malangnya mungkin memberikan rangsangan yang diperlukan untuk membiak.
-Dengan cara yang setanding, tabiat makan yang lebih rendah boleh membawa jumlah gula dalam darah tinggi yang membenarkan yis untuk meningkatkan – dan kekurangan nutrien penting yang boleh merosakkan sistem imun kita, membahayakan kuasa kami untuk memerangi jangkitan.
-Satu sistem imun yang telah dirosakkan oleh hari sakit kesihatan atau tahap kebimbangan yang tinggi juga boleh menjadi faktor.
-Perubahan hormon sebagai produk kitaran bulanan atau disebabkan kawalan kelahiran atau kehamilan di samping itu mungkin satu faktor yang patut diberi perhatian dalam menghasilkan Candida overgrowth.

Jangkitan yis adalah lebih berkemungkinan semasa hamil?

Jawapan yang lurus ke hadapan adalah hampir pasti Ya. Sebenarnya, adalah dijangkakan bahawa jangkitan yis adalah sesuatu seperti dua kali seperti mungkin pada beberapa titik dalam kehamilan.

Tubuh wanita juga melalui beberapa perubahan sepanjang kehamilan. Ini melibatkan perubahan fisiologi dan hormon yang boleh overgrowth Candida tambahan mungkin.

Di samping itu, banyak wanita menjalani tekanan emosi sepanjang kehamilan. Ini boleh mencetuskan sistem imun menjadi lemah daripada biasa dan oleh itu tidak dapat melakukan kerja terhadap jangkitan.

Selain itu markah bagi wanita hamil mempunyai ketagihan makanan dan dikesali ia ini sering kali jenis-jenis makanan yang yis mahu makan.

Keadaan dapat disampaikan kepada kanak-kanak?

Malangnya, ia adalah mungkin untuk jangkitan yis untuk dihantar kepada kanak-kanak itu sama ada melalui kehamilan atau sejurus selepas bayi lahir – sama ada melalui melahirkan atau penyusuan susu ibu.

Tambahan pula, jika wanita itu tidak pula merawat jangkitan beliau pada peluang terawal, kerana kehamilan, dia boleh ditinggalkan dengan kes akut jangkitan yis yang amat rumit untuk membasmi apabila bayi telah dilahirkan.

Yis Jangkitan rawatan disyorkan semasa hamil?

Beberapa ubat-ubatan anti-kulat yang tipikal dan ubat antibiotik tidak disyorkan untuk wanita hamil kerana kemungkinan implikasi bagi kanak-kanak.

Oleh itu, ia menjadi lebih penting bagi wanita yang hamil untuk mengetahui teknik-teknik alternatif rawatan. Hakikatnya yang sebenar, semua jenis jangkitan yis boleh dirawat dengan selamat menggunakan kaedah holistik yang lukis satu kaedah semulajadi untuk menangani kedua-dua gejala dan menyebabkan akar. Untuk maklumat lanjut sila layari laman web saya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *