Bagaimana kedua-dua pesakit dan penjaga boleh mendapat manfaat daripada menggunakan lif Hoyer

Bagaimana kedua-dua pesakit dan penjaga boleh mendapat manfaat daripada menggunakan lif Hoyer

Terdapat banyak perkara yang boleh menjadi berguna apabila ia datang kepada rumah penjagaan kesihatan, dan lif Hoyer mungkin salah seorang daripada mereka. Keselamatan dan keselesaan yang mungkin faktor-faktor yang paling penting yang berkaitan dengan menggunakan lif.

Apabila ia menjadi perlu untuk mengalihkan seseorang, penjaga mempunyai tanggungjawab untuk melakukan tugas ini dengan mengenakan sebagai sedikit kesakitan yang mungkin dan juga memastikan bahawa pemindahan dibuat dengan selamat. Dalam kejadian tersebut, Lif Hoyer boleh menjadi berguna apabila ia datang untuk memindahkan pesakit dengan selamat dan selamat. Berbau bukan sahaja mengawal pesakit, tetapi juga membantu pengasuh dari ketegangan yang tidak perlu atau kecederaan. Ia benar-benar tidak kira bagaimana kuat kesihatan pekerja berpendapat mereka, biasanya ianya idea yang baik untuk menggunakan lif untuk berjaga-jaga mungkin kecederaan masa depan diri seperti kembali ketegangan atau ditarik otot. Dengan betul mengangkat seseorang, Lif pada dasarnya akan mengambil tempat penjaga, mengelakkan straining otot-otot belakang. Pesakit juga mungkin berasa menambah kestabilan seluruh pemindahan mereka sebaliknya tidak akan merasa. Individu ini dapat berehat sambil sedang mengangkat semasa menjadi lebih stabil yang boleh mengurangkan tekanan atau ketidakselesaan.

Proses bekerja dengan lif Hoyer adalah agak mudah, terutamanya berbanding dengan tidak menggunakan salah satu sekali. Pertama masa individu, penjaga benar-benar perlu sepenuhnya terangkan proses kepada pesakit. Selalunya, ia boleh menjadi sangat saraf racking bagi pesakit untuk mengetahui bahawa mereka akan dibangkitkan. Jika profesional kesihatan mengambil sedikit masa untuk meyakinkan pesakit dan membimbing mereka melalui proses ia dapat mengurangkan tahap stres situasi.

Tempat yang hebat untuk memulakan mungkin untuk meningkatkan katil ke peringkat tertinggi yang boleh didapati. Seperti yang anda bersedia untuk pemindahan, pad adalah biasanya merosot di bawah pesakit lebih mudah. Rel bahagian atas katil benar-benar perlu di kedudukan yang dibangkitkan supaya pesakit dapat bergerak dari sisi ke sisi, jadi pad akan terletak dengan betul. Menggulung pesakit ke satu sisi sementara mereka meminati susur yang boleh membolehkan penjaga untuk meletakkan pad di bawah pesakit selesa. Langkah seterusnya adalah untuk menggulung pesakit ke sisi lain dan kemudian kembali ke kedudukan laying. Langkah seterusnya akan kedudukan tali kaki dan meletakkannya di bawah setiap bahagian paha. Selepas pad dan pesakit di tempat, merendahkan katil ke tahap yang lebih sesuai adalah diperlukan di mana pesakit tidak berasa terlalu tinggi sekali dijemput dengan Hoyer itu.

Sebaik sahaja gelung dari pad dengan betul selamat pada lif yang penjaga boleh perlahan-lahan mula mengangkat individu dari katil. Lif akan memindahkan pesakit ke duduk ke kedudukan. Sesuatu untuk menjaga berhati-hati adalah untuk memastikan terdapat keseimbangan betul antara pesakit dan berbau. Penjaga boleh rendahkan berbau apabila pesakit secara langsung ke atas mereka akan dipindahkan ke tempat. Jika ia berlaku untuk kerusi roda, brek perlu berada dalam kedudukan begitu tidak untuk bergerak dalam apa jua cara. Gelung ini akan sempada sebaik sahaja pesakit diturunkan ke dalam kedudukan dan tuala wanita itu dikeluarkan. Jenis pemindahan ini boleh selamat dan cekap untuk kedua-dua pekerja kesihatan dan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *