Bagaimana keanjalan pembuluh darah yang membantu menghalang masalah kardiovaskular

Bagaimana keanjalan pembuluh darah yang membantu menghalang masalah kardiovaskular

Dalam hanya dua dekad, penyelidik yang mengkaji penuaan jantung dan doktor-doktor yang pakar dalam penjagaan warga tua telah belajar lebih tentang menjaga jantung dan sistem peredaran darah sihat daripada sebelumnya dalam sejarah. Mereka kini tahu bahawa perubahan dalam fungsi dan struktur jantung berlaku pada setiap orang. Salah satu faktor yang penting dalam mengekalkan kesihatan kardiovaskular yang baik adalah untuk menghentikan kehilangan keanjalan salur darah.

Para penyelidik telah menemui, misalnya, bahawa keanjalan salur darah bergantung pada Kesihatan lapisan endothelium–the di bahagian dalam saluran darah.

Setelah berfikir akan hanya merupakan sebahagian daripada biasa penuaan, perubahan-perubahan ini kini dianggap sebagai mempunyai keupayaan untuk meramalkan masa depan penyakit kardiovaskular malah orang-orang yang telah tiada tanda-tanda hati atau masalah peredaran darah.

Mengapa penting keanjalan?

Tiga jenis saluran darah di dalam badan adalah arteri, pembuluh darah dan kapilari. Semua darah dalam badan mengalir melalui kapal-kapal ini, tetapi mereka tidak semua sama. Kedua-dua arteri dan urat-urat mempunyai lapisan tebal otot yang mengelilingi mereka dan aorta yang mempunyai otot jantung di dinding-dinding tersebut, serta.

Aorta dalam arteri terbesar dan disambung terus ke hati. Apabila darah mengalir dari tengah-tengah dan dipaksa ke dalam arteri itu, mereka mesti berkembang untuk menerima darah dan kemudian kontrak untuk memerah darah ke dalam urat-urat yang melegakan hati antara rentak. Ini bermakna bahawa arteri perlu elastik untuk terus berkembang dan kontrak.

Apabila hati melegakan, ia adalah kerja arteri untuk mengekalkan tekanan darah dan mengekalkannya pada masa hadapan. Arteri mengekalkan keperluan minimum tekanan darah. Jika mereka tidak berfungsi, tekanan darah akan lebih dekat kepada 120/0 daripada 120/80.

Arteri menjadi lebih kecil daripada jantung dan cawangan ke kapilari yang lebih nipis dan web seperti. Dalam kapilari, darah segar dan produk pembuangan akan ditukar dan dipindahkan ke pelbagai bahagian badan. Kapilari juga menghantar sel-sel darah putih sebagai satu Pertahanan terhadap penceroboh.

Mereka terus melalui badan, kapilari berkembang lebih tebal dan bergabung ke bentuk urat. Urat-urat bergerak darah kembali ke jantung kerana ia selesai bulatan dengan badan, dengan itu mendapat namanya sebagai sistem peredaran darah.

Kehilangan keanjalan salur darah

Semua ini bermaksud bahawa untuk memastikan darah mengalir melalui badan, keanjalan pembuluh darah adalah amat penting.

Kerana umur orang, di antara sel-sel otot licin dalam dengan pelbagai saluran darah die, yang bermaksud orang-orang yang masih perlu bekerja keras. Satu proses yang dipanggil angiogenesis yang membawa kepada pembangunan dan pembaikan kapal, memperlahankan dengan usia.

Perubahan lain mula berlaku, seperti ketidakseimbangan elastin dan kolagen di kapal-kapal ini, yang membuat mereka kurang anjal dan supple. Itulah orang-orang yang terus mempunyai lining–as sihat endothelium–inner salur darah yang mereka umur telah mengurangkan risiko serangan jantung dan angin ahmar.

Walaupun sebagai jauh belakang sebagai 1600s, seorang doktor Inggeris, Thomas Sydenham, berkata seorang lelaki hanyalah lama sebagai arteri beliau. Kerja jantung dan saluran darah lakukan setiap hari adalah apa-apa mukjizat.

Setiap hari, kira-kira 1800 gelen darah dipam melalui rangkaian rumit yang merangkumi sistem peredaran darah.

Cukup darah dipam melalui sistem ini seumur hidup untuk mengisi lebih dari tiga supertankers–or kira-kira satu juta tong. Ini adalah kemenangan besar masa yang sempurna dan ia disedari melainkan atau sehingga timbul masalah.

Dengan perubahan yang berkaitan dengan umur, walaupun, sistem kardiovaskular adalah lebih terdedah kepada penyakit-penyakit seperti darah tinggi dan atherosclerosis–or pengerasan of the arteri. Untuk orang yang berumur 65 dan lebih tua, selewat-lewatnya empat puluh peratus daripada semua kematian berkaitan dengan masalah jantung.

Sebagai contoh, dengan usia sebanyak 80 kemungkinan mati dari kegagalan jantung meningkat berkali-kali lebih risiko yang sama pada umur lima puluh.

Kepentingan gaya hidup sihat

Walaupun terdapat sedikit Sains boleh lakukan apa yang dianggap proses biasa penuaan pada harapan ini masa, para penyelidik dan saintis, bahawa di masa hadapan mereka akan mempunyai keupayaan untuk campur tangan dalam penuaan, arteri dan jantung dan melambatkan proses manakala orang yang muda dan sihat. Mereka sedang berusaha untuk menemui cara untuk melambatkan atau mengelakkan tercetusnya penyakit kardiovaskular seperti strok, penyakit jantung dan pelopor yang seperti tekanan darah tinggi dan kehilangan keanjalan kapal.

Doktor, para penyelidik dan saintis percaya bahawa masa depan campurtangan dalam proses penuaan yang sepenuhnya boleh didapati. Kerana mereka mempelajari lebih lanjut tentang bagaimana molekul dan sel-sel berubah sepanjang zaman, mereka datang lebih dekat untuk mencari cara untuk melambatkan proses penuaan.

Terapi gen adalah salah satu cara yang mereka harap untuk memenuhi matlamat ini, tetapi ia memerlukan inovasi yang besar dan usaha pada tahun-tahun yang akan datang.

Dalam pada itu, Walau bagaimanapun, mereka telah menentukan gaya hidup yang boleh menjadi faktor utama dalam mengurangkan atau meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular. Mereka terus membongkar lebih banyak bukti bahawa gaya hidup miskin termasuk lemak, sodium dan kolesterol-sarat pemakanan, tiada senaman, dan tabiat seperti Merokok, menyumbang kepada kehilangan keanjalan pembuluh darah dan seterusnya kepada masalah peredaran darah.

Walaupun dengan perubahan-perubahan yang saluran darah dan jantung menjalani dengan usia, termasuk penebalan dan stiffening arteri, gaya hidup yang sihat boleh melambatkan dan membantu untuk mengelakkan perkembangan penyakit ini.

Mengeluarkan beberapa faktor risiko utama dikenali boleh hanya berkhidmat untuk melambatkan kemerosotan akhirnya semua sistem badan, dan membantu meningkatkan keanjalan salur darah untuk memperbaiki sistem peredaran darah.

Melakukan segala-galanya yang boleh dilakukan untuk membantu badan kekal sihat boleh meningkatkan jangka hayat yang normal. Seseorang individu boleh berusaha ke arah kesihatan yang baik dengan mengekalkan beliau atau berat badannya turun, Makan diet yang kaya dengan ikan, bersandar protein, kacang, oatmeal, tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Bersenam setiap hari dan mendapat tidur yang cukup.

Adakah tidak smoke–at all–and had pengambilan alkohol. Jadual check-up fizikal tetap dan memberhentikan ubat-ubatan yang ditetapkan tanpa berbincang dengan doktor.

Sebagai Sains berkembang, individu boleh membuat satu perbezaan yang besar dengan mengambil langkah-langkah untuk melakukan apa yang boleh dilakukan untuk memastikan tubuh dalam Kesihatan yang baik, yang seterusnya, akan membantu mengekalkan keanjalan saluran darah dan menghindari penyakit kardiovaskular.

Dalam masa min, Adakah hati anda memihak dan pastikan untuk melengkapkan diet anda dengan amat vitamin dan mineral memastikan anda mempunyai pembuluh darah yang optimum, kesihatan cadiovascular.

Jika anda serius untuk belajar bagaimana untuk menghentikan darah kehilangan keanjalan kapal dan menangkis penyakit kardiovaskular secara semulajadi dan mudah…Jika anda serius dalam meningkatkan kesihatan kardiovaskular anda… kemudian anda mendapati orang yang betul. Saya akan membuat mengekalkan keanjalan salur darah anda yang mudah dan menyeronokkan untuk anda… DAN TIDAK MEMBOSANKAN!

Pertama, klik pautan di bawah untuk mendapatkan bantuan berkuasa yang anda perlukan untuk berurusan dengan masalah anda sekarang. Ini akan membantu anda untuk bantuan serta-merta proaktif yang anda perlukan sekarang.

Kedua, melihat-lihat Laman web saya kerana ada beberapa sumber lain untuk membantu, termasuk rawatan baru ditemui, penyelesaian semula jadi dan nasihat serta pelan tindakan do-it-yourself jika anda lebih suka hanya tahu bagaimana.

Ketiga, dengan nasihat saya anda boleh mengelakkan masalah kardiovaskular, kembali anda untuk menyediakan kemudahan kesihatan dan dapatkan kembali kepada keyakinan yang mengetahui anda akan berfungsi 100%, manakala mendapat akses kepada tenaga yang dipenuhi bintang anda layak. Anda pernah mendengar semua sebelum… Saya mendapatkannya. Tetapi kami telah membantu menyelamatkan berjuta-juta pun, dan tahu semua ‘helah’ dalam buku ini untuk membantu anda merasa lebih baik secara semula jadi.

Keempat, Terdapat empat tiada. Hanya menikmati sumber-sumber yang kami mengumpul untuk kebaikan anda, mengambil tindakan dan menggunakan tenaga anda diperbaharui untuk apa sahaja yang anda mahu! Jika anda tidak menjumpai penyelesaian kepada hak anda masalah sekarang… Saya akan menakjubkan terkejut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *