Bagaimana kamu Curos Port kaunter jangkitan aliran darah kateter yang berkaitan

Bagaimana kamu Curos Port kaunter jangkitan aliran darah kateter yang berkaitan

Apabila ia datang kepada kateter yang berkaitan jangkitan aliran darah adalah beberapa cara untuk memerangi kemungkinan jangkitan tersebut daripada berlaku. Satu langkah tersebut adalah dalam bentuk alat perubatan yang dikenali sebagai pelindung port Curos. Ia terdiri daripada topi berwarna hijau terang dalam yang terkandung 70 peratus penyelesaian isopropyl alkohol. Meterai Kerajang luar dialih keluar dan topi berpintal menjadi penyambung yang needleless. Kehadiran SPAN dalam tepu dengan alkohol penyelesaian ini memastikan pembasmian berterusan pelabuhan iv. Dengan cara ini, peranti membantu untuk mengekang sebarang bentuk pencemaran daripada udara, yang boleh menyebabkan jangkitan pemakanan atau sentuhan.

Perlindungan yang lebih baik daripada jangkitan

Berbanding dengan swab alkohol biasa untuk Curos yang pelindung pelabuhan yang membawa kira-kira pengurangan lebih tinggi apabila ia datang untuk kiraan bakteria. Ini mengurangkan risiko pesakit dalam mendapatkan jangkitan aliran darah. Peranti perubatan yang dikeluarkan dan dijual oleh sebuah syarikat yang dipanggil Ivera perubatan Corp dan Syarikat ditubuhkan di Carlsbad, California, dimana ia juga merupakan di mana pelindung port dihasilkan. Peranti adalah satu teknik yang unik dan inovatif mengawal jangkitan aliran darah dan ia telah menerima kelulusan pasaran dari FDAs 510k.

Ciri-ciri unik

Dengan kawalan pelabuhan pelindung jangkitan MRSA dibuat lancar dan mudah. Jangkitan MRSA atau jangkitan bakteria Methicillin tahan Staphylcoccus Aureus yang tahan kepada ubat-ubatan yang banyak dan dengan itu sukar untuk mendapatkan rawatan sehingga sembuh. Dari segi kateter berkaitan jangkitan aliran darah pelindung pelabuhan boleh melakukan satu kerja yang cekap dengan mengekalkan bakteria dikira sangat rendah. Titik capaian IV pelabuhan serta penyambung needleless adalah bersih dan dilindungi dengan pelindung pelabuhan. Seperti protokol kawalan Hospital topi hijau terang unik memastikan tahap penglihatan yang tinggi. Dengan menggunakan pelindung port, hospital atau profesional penjagaan kesihatan boleh mengurangkan peluang untuk kateter berkaitan jangkitan aliran darah semasa juga membendung perbelanjaan yang berkaitan dengan jangkitan ini. Dengan jangkitan aliran darah pesakit sering perlu menjalani beberapa bulan dalam kemudahan hospital atau kesihatan. Ini seterusnya menyumbang kepada perbelanjaan perubatan yang lebih tinggi serta meningkatkan risiko dijangkiti jangkitan yang lebih banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *