Bagaimana kaki urut dan terapi fizikal boleh membantu dengan kaki Pronation dan lain-lain gejala kaki

Bagaimana kaki urut dan terapi fizikal boleh membantu dengan kaki Pronation dan lain-lain gejala kaki

Perkhidmatan Urutan dan senaman pemulihan membantu orang pulih dari kecederaan yang agak besar untuk mendapatkan kembali semangat dan ketangkasan mereka. Walau bagaimanapun, walaupun dalam kes kecederaan badan yang rendah dan menyakitkan kaki masalah; terapi fizikal boleh membawa bantuan sangat diperlukan. Apabila membeli kaki dan menggunakan sisipan Khas Menggilap tidak membekalkan bantuan untuk kesakitan seperti yang diperlukan, ianya berkemungkinan bahawa kecederaan yang lebih serius berlaku di dalam kaki. Ia adalah idea yang baik untuk bercakap dengan pakar kaki untuk X-ray diambil dan mendapatkan nasihat profesional. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja itu dilakukan, beberapa latihan kaki yang sangat berguna dan terapi boleh membawa anda bantuan untuk melegakan kesakitan. Baca di bawah bagi tiga pilihan yang berkesan yang boleh berguna dalam kes-kes ini.

Plantar Fasciitis boleh dapat menarik nafas lega dengan senaman yang betul

Plantar fasciitis merupakan salah satu masalah kaki tempahan tidak selesa untuk mengalami. Keadaan ini, jika tidak dirawat dengan betul, mungkin sesuai untuk penubuhan unjuran lebihan tulang yang boleh menusuk ciri-ciri saraf, otot-otot dan tendon, menyebabkan kesakitan yang teruk. Walaupun banyak kali atlet dan penari biasanya membangunkan keadaan ini, sesiapa sahaja boleh mengalami plantar fasciitis. Plantar fasciitis terapi termasuk intervensi pembedahan untuk membuang tulang keadilan yang telah dibangunkan di pangkalan tumit. Walaupun pembedahan kadang-kadang tidak dapat dielakkan kerana tahap keadaan, terapi fizikal boleh dicadangkan untuk mengurangkan kesakitan dan mudah-mudahan membenarkan tulang dan tisu-tisu untuk menyembuhkan dengan betul. Menurut ahli terapi fizikal, senaman untuk meregangkan kaki anda boleh membantu “memberikan kelegaan yang ketara. Ini melibatkan berdiri dan flexing bahagian depan kaki ke arah muka, seperti hirisan atau susur. Kemudian, dengan kaki diluruskan, tanpa lemak badan ke hadapan sedikit untuk membolehkan regangan yang lengkap.

Sakit yang tajam di dalam kaki mungkin bermakna bahawa rawatan bagi rendah kaki Arches adalah perlu

Rawatan kaki datar diperlukan apabila seseorang telah dileperkan arches dan tidak menggunakan sokongan lengkung yang sesuai dalam kasut mereka. Sokongan yang betul boleh dicapai dengan menggunakan pelapik kasut Menggilap. Untuk merawat kaki rata, kaki hendaklah diperiksa oleh seorang podiatrist segera jika tajam aching tanda kaki atau tumit sakit dirasai. Sebaik sahaja yang telah dilakukan, terapi ultrasound telah terbukti berkesan dalam menyembuhkan kesakitan berpunca daripada masalah kaki ini. Diberi bahawa keadaan dengan kaki rata adalah sebuah gerbang over-stretched bahawa pembohongan rata di atas tanah, penyelesaian terapeutik boleh lapang yang boleh menjadikan kaki berasa lebih baik dan sembuh dengan lebih cepat. Bicarakan dipakai dalam kasut adalah yang tindakan.

Atlet mungkin mengalami kaki Pronation lebih cepat daripada yang lain

Foor pronation adalah yang merupakan sebahagian daripada pergerakan biasa kaki semasa aktiviti fizikal.Walau bagaimanapun, Bilakah kaki bergolek ke arah luar (under-pronation) atau sebaliknya gulung dalam (sebagai “over-pronation”), masalah boleh berlaku. Di, gerbang mengambil kuasa penuh beban badan dan boleh meratakan dari masa ke masa serta menyebabkan plantar fasciitis. Sekali lagi, menggunakan sisipan orthotic Menggilap adalah rawatan yang sesuai untuk luar biasa ke atas pronation, dan boleh membantu di kaki sembuh jika situasi telah terlalu lama. Setakat terapi fizikal, senaman agar gerbang kuat seperti berdiri di atas tiptoes dan flexing di kaki ketika duduk boleh membantu. Rujuk kepada doktor jika sakit berterusan.

Kaki kita adalah sebahagian daripada setiap aktiviti yang kita terlibat dalam. Menjaga kaki anda adalah salah satu perkara terbaik yang anda boleh lakukan untuk kesejahteraan diri secara keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *